Blogger Maartje van Ourlittlephotodiary bezoekt Rome en Camping Fabulous

Ourlittlephotodiary: Rome met kids

Een bezoek aan Rome: ook met kinderen een groot succes

Maartje van Ourlittlephotodiary ging in de meivakantie met haar gezin naar camping Fabulous in Rome. Hieronder vertelt zij over haar ervaringen.

Een citytrip met kinderen niet te doen? Volgens sommige ouders is er met de komst van kids een einde gekomen aan het bezoeken van steden, maar wij hebben een manier gevonden dat het toch leuk is voor alle gezinsleden! Daarover vertel ik jullie graag meer!

Zoals jullie hebben kunnen zien op mijn Instagram zijn we in de meivakantie naar Camping Fabulous gegaan. We hebben deze camping uitgekozen omdat we fan zijn van de lagune zwembaden. De eigenaar van deze camping heeft ook andere campings waar we zijn geweest, zoals Park Albatros in Toscane en Altomincio Family Park bij het Gardameer. De zwembaden zijn zo fijn! Een heerlijk zachte bodem, verwarmd water en ondiep, zodat het voor onze kleintjes heerlijk vertoeven is.

De kinderen aan het zwembad op camping Fabulous bij Rome

Het verblijf

We verbleven in de Waikiki stacaravan van Vacansoleil. Een stacaravan met openslaande deuren, een keuken/woonkamer met hoekbank, drie slaapkamers, een grote veranda, een badkamer en een apart toilet.

Wat ik zo fijn vond aan deze stacaravan is dat we veel ruimte hadden. Er waren genoeg kasten en hoekjes waar je spullen kon neerzetten. Voor Mees stond er een babybed (met nieuw matras), badje en een kinderstoel klaar. Het linnengoed hadden we erbij besteld, zodat we geen lakens en handdoeken mee hoefden te nemen. Scheelt weer een koffer!  Alle stacaravans staan in gezellige straatjes onder de mooie paraplubomen, waardoor je een echt camping gevoel krijgt.

Onze kindjes op de trap van de Vacansoleil stacaravan Waikiki op camping Fabulous, Rome

Camping Fabulous heeft verschillende voordelen:

  • Het ligt vlakbij het vliegveld. Meestal rijden we ’s nachts met de auto, maar ik vond het nu wel lekker dat je binnen twee uur vliegen op de bestemming bent!
  • Met het openbaar vervoer sta je binnen een half uur midden in Rome.
  • Je kan op de foto’s zien dat het erg groen is. Er staan overal ‘paraplu-bomen’ die ik onwijs mooi vind en voor schaduw zorgen.
  • Het is erg schoon. De toiletten bij het zwembad zijn allemaal nieuw en worden goed schoon gehouden.
  • Er is een restaurant, een take-away, een bar bij het zwembad, een ijssalon en een supermarkt.
  • De animatie is erg leuk! Disco, voetbal, dansles, knutselen, entertainment bij het zwembad etc.
  • In de speeltuintjes kunnen jonge- en oude kinderen zich vermaken: tafeltennis, volleybalveld, voetbalveld, zandbakken, glijbanen etc.
  • De camping staat op een heuvel, waardoor je een mooi uitzicht over Rome hebt.
  • Op de camping is een informatie balie, waar je alle tickets voor Rome alvast kan kopen. Zo heb je geen last van ellenlange rijen bij bezienswaardigheden.
  • En last but not least: De zwembaden! Zoals ik hierboven al zei is het lagunebad voor kleintjes ontzettend fijn :-).

De eerste dagen was het niet zulk lekker weer. Veel wind en regen, waardoor de jongens niet konden zwemmen of spelen in de speeltuin. Eén dag heeft het de hele dag geregend. We besloten om lekker binnen in de stacaravan te blijven. Ik moet zeggen dat dat stiekem ook wel een keertje lekker was. We zetten de verwarming aan, bakten pannenkoeken, stoeiden & kroelden, en rustten even lekker uit. De andere twee dagen besloten we Rome in te gaan.

Onze kindjes aan 't worstelen op bed van onze Waikiki, Camping Fabolous in Rome

Op naar Rome

Vanuit de camping gaat er een gratis shuttle bus naar een metrostation. Met de metro kan je beslissen waar je in Rome uit wil stappen. Een kaartje kost 1,50 euro (kids zijn gratis) en daar kan je heel Rome mee door! Er is in Rome genoeg te doen voor kinderen. Google maar eens op: Time Elevator, Explora kindermuseum en de gladiatorenschool! Wij besloten echter om te voet alles te verkennen. Wat ik zo leuk vind aan Rome is dat het een echt openluchtmuseum is. Vooral het gedeelte bij het Colosseum vind ik PRACHTIG. Als je daar bij Piazza Venezia de trappen omhoog klimt heb je een uitzicht over Rome. Echt onwijs mooi!

Samen met het gezin voor het Colosseum, Rome

De eerste dag hebben we in die buurt veel rondgelopen en zijn we naar de wijken Monti en Trastevere gegaan. Daar vind je gezellige straatjes en mooie gevels. Ik hou ervan! Sam heeft de hele dag zelf meegelopen. Dat vond ik nog even spannend, want vorig jaar kon hij nog niet zo ver lopen. Wanneer dit niet goed was gegaan hadden we de metro gepakt, maar ik vind het altijd leuker om alles boven de grond te zien ;-). Mees deed het ook echt super. Die zat als een prins in zijn kinderwagen en genoot van al het moois om hem heen.

Villa Borghese

De tweede dag gingen we naar Villa Borghese. Een heerlijk park waar Sam en Mees even uit konden razen. Er zijn voor kinderen genoeg leuke dingen om hier te doen; speeltuintjes, een kermisje, roeiboten, fietskarren, skelters en een treintje die door het park rijdt. Voor de papa’s en mama’s zijn er prachtige beelden en fonteinen in het park. Daarnaast kent het park verschillende musea. Vanuit het park gingen we naar de Spaanse Trappen en liepen we via ‘Via Del Corso’ (de winkelstraat) naar de Trevi fontein. Twee tips: Ga daar naar Il Gelato Di San Crispio en Spaghetteria L’Archetto voor het lekkerste ijs en eten :-).

Vanuit de Trevi fontein liepen we weer terug naar Parco Del Colle  Oppio park waar je een mooi uitzicht had over het Colosseum.

Onze kindjes eten een lekker ijsje in het park van Rome

Kiezen voor je kinderen

Wij hebben bij lange na niet alles gezien in Rome. Ik denk dat het goed is om keuzes te maken en je tempo aan de kinderen aan te passen. Het moet voor allemaal leuk blijven toch? Zo stonden wij langer stil bij de mime spelers op straat en kochten we vier ijsjes per dag. De overige dagen waren voor het zwembad en de speeltuintjes. Relaxen, genieten van de zon, spelen met Sam & Mees en heel veel pizza eten. De combinatie van een stedentrip én een camping voor de kinderen is echt perfect voor iedereen toch?

Lekker van de glijbaan in de speeltuinen in Rome

Aan alles komt een eind

En toen zat het erop! We moesten weer terug naar huis. Tot groot verdriet van Sam die zijn nieuwe vriendje achter moest laten. We vlogen ’s avonds terug naar naar Nederland. Ik vond het wel even spannend hoe we alles mee zouden krijgen in het vliegtuig. We hadden twee grote koffers, twee handbagage koffers, de luiertas en de kinderwagen bij ons. We mochten de kinderwagen tot de gate meenemen en zagen hoe zij hem in het ruim ‘gooiden’. Ik was blij dat de kinderwagen goed beschermd in de Travelbag zat! Eenmaal in het vliegtuig ging het goed met de mannen. We hadden genoeg snoepjes en filmpjes op de iPad. Ik hoopte stiekem dat ze in slaap zouden vallen, maar ze zaten vol adrenaline met verhalen over de vakantie. Mees werd vanmorgen wakker in zijn eigen bedje en zei meteen: “Mag ik speeltuin?”. “Mag ik zwemmen?”. Niet wetende dat het grote avontuur is afgelopen. Helaas! Maar vol goede herinneringen kunnen we terugkijken op deze geweldige vakantie!

Samen met de kinderen op één van de trappen van Rome

Ik ben benieuwd of jullie ervaringen en tips hebben voor stedentrips met kids?! Laat het ons weten :-).

Liefs Maartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *