Blogger Maartje van Ourlittlephotodiary bezoekt Rome en Camping Fabulous

Ourlittlephotodiary: Rome met kids

Een bezoek aan Rome: ook met kinderen een groot succes

Maartje van Ourlittlephotodiary ging in de meivakantie met haar gezin naar camping Fabulous in Rome. Hieronder vertelt zij over haar ervaringen.

Een citytrip met kinderen niet te doen? Volgens sommige ouders is er met de komst van kids een einde gekomen aan het bezoeken van steden, maar wij hebben een manier gevonden dat het toch leuk is voor alle gezinsleden! Daarover vertel ik jullie graag meer!

Zoals jullie hebben kunnen zien op mijn Instagram zijn we in de meivakantie naar Camping Fabulous gegaan. We hebben deze camping uitgekozen omdat we fan zijn van de lagune zwembaden. De eigenaar van deze camping heeft ook andere campings waar we zijn geweest, zoals Park Albatros in Toscane en Altomincio Family Park bij het Gardameer. De zwembaden zijn zo fijn! Een heerlijk zachte bodem, verwarmd water en ondiep, zodat het voor onze kleintjes heerlijk vertoeven is.

De kinderen aan het zwembad op camping Fabulous bij Rome

Het verblijf

We verbleven in de Waikiki stacaravan van Vacansoleil. Een stacaravan met openslaande deuren, een keuken/woonkamer met hoekbank, drie slaapkamers, een grote veranda, een badkamer en een apart toilet.

Wat ik zo fijn vond aan deze stacaravan is dat we veel ruimte hadden. Er waren genoeg kasten en hoekjes waar je spullen kon neerzetten. Voor Mees stond er een babybed (met nieuw matras), badje en een kinderstoel klaar. Het linnengoed hadden we erbij besteld, zodat we geen lakens en handdoeken mee hoefden te nemen. Scheelt weer een koffer!  Alle stacaravans staan in gezellige straatjes onder de mooie paraplubomen, waardoor je een echt camping gevoel krijgt.

Onze kindjes op de trap van de Vacansoleil stacaravan Waikiki op camping Fabulous, Rome

Camping Fabulous heeft verschillende voordelen:

  • Het ligt vlakbij het vliegveld. Meestal rijden we ’s nachts met de auto, maar ik vond het nu wel lekker dat je binnen twee uur vliegen op de bestemming bent!
  • Met het openbaar vervoer sta je binnen een half uur midden in Rome.
  • Je kan op de foto’s zien dat het erg groen is. Er staan overal ‘paraplu-bomen’ die ik onwijs mooi vind en voor schaduw zorgen.
  • Het is erg schoon. De toiletten bij het zwembad zijn allemaal nieuw en worden goed schoon gehouden.
  • Er is een restaurant, een take-away, een bar bij het zwembad, een ijssalon en een supermarkt.
  • De animatie is erg leuk! Disco, voetbal, dansles, knutselen, entertainment bij het zwembad etc.
  • In de speeltuintjes kunnen jonge- en oude kinderen zich vermaken: tafeltennis, volleybalveld, voetbalveld, zandbakken, glijbanen etc.
  • De camping staat op een heuvel, waardoor je een mooi uitzicht over Rome hebt.
  • Op de camping is een informatie balie, waar je alle tickets voor Rome alvast kan kopen. Zo heb je geen last van ellenlange rijen bij bezienswaardigheden.
  • En last but not least: De zwembaden! Zoals ik hierboven al zei is het lagunebad voor kleintjes ontzettend fijn :-).

De eerste dagen was het niet zulk lekker weer. Veel wind en regen, waardoor de jongens niet konden zwemmen of spelen in de speeltuin. Eén dag heeft het de hele dag geregend. We besloten om lekker binnen in de stacaravan te blijven. Ik moet zeggen dat dat stiekem ook wel een keertje lekker was. We zetten de verwarming aan, bakten pannenkoeken, stoeiden & kroelden, en rustten even lekker uit. De andere twee dagen besloten we Rome in te gaan.