Glampingvakantie aan de Côte d'Azur: 7 tips

Glampingvakantie aan de Côte d’Azur: 7 tips

Glamorous camping doe je natuurlijk opperbest aan de paradijselijke Côte d’Azur. Want daar flaneer je over de luxe boulevard met palmbomen en chique winkels, op weg naar de haven waar de jachten liggen te shinen in de zon. De stranden zijn wit. Het azuurblauwe water is kristalhelder. En de zon schijnt er volop. Voor een pracht-en-praal-vakantie aan de Côte d’Azur hoef je zelf geen beroemdheid te zijn. Doe gewoon alsof en verblijf in een glampingaccommodatie.

Collega Nathalie verbleef in een glamping-stacaravan op camping Les Tournels (Ramatuelle). Ze proefde van de glitter & glamour kust en heeft deze 7 tips voor je:

#1 Saint-Tropez

Saint-Tropez ligt op 15 minuutjes rijden van de glampingaccommodaties op camping Les Tournels. Lekker dichtbij! Hier strijk je neer op een terras aan de wereldberoemde jachthaven. Je drankje is ietsje prijziger, maar je kijkt je ogen uit. Houd je de camera bij de hand? De kans is aanwezig dat je hier een beroemdheid spot! Andere tips voor deze plaats:

  • De Chanel-villa, dat in de zomer wordt getransformeerd tot pop-up boetiek.
  • Het uitzicht op zee bewonderen vanaf de kust in de oude wijk La Ponge (hiervoor wandel je bij het beginpunt van de jachthaven, bij restaurant Le Jardin, onder het bruggetje door).
  • De Citadel van Saint-Tropez.
  • Een romantisch diner bij restaurant Le Jardin. Met uitzicht op zee als de zon ondergaat…

Saint-Tropez ligt op 15 minuutjes rijden van de glampingaccommodaties op camping Les Tournels.

#2 Plage de Pampelonne

Hier rijd je naartoe óf je gebruikt de benenwagen als je op Les Tournels verblijft. Bij dat laatste bereik je het strand al na een korte wandeling door de wijngaarden. Plage de Pampelonne is het langste strand aan de Côte d’Azur: 5 kilometer aan zacht zand, grenzend aan tal van strandtentjes. En wauw, wát een genot dat water. Super helder en heerlijk verkoelend. Verwen je lijf naast zonnewarmte en zeewater met een vitamineboost door een verse smoothie te bestellen. Mmm! Hier kun je wel een dagje toeven…