Glampingvakantie aan de Côte d'Azur: 7 tips

Glampingvakantie aan de Côte d’Azur: 7 tips

Glamorous camping doe je natuurlijk opperbest aan de paradijselijke Côte d’Azur. Want daar flaneer je over de luxe boulevard met palmbomen en chique winkels, op weg naar de haven waar de jachten liggen te shinen in de zon. De stranden zijn wit. Het azuurblauwe water is kristalhelder. En de zon schijnt er volop. Voor een pracht-en-praal-vakantie aan de Côte d’Azur hoef je zelf geen beroemdheid te zijn. Doe gewoon alsof en verblijf in een glampingaccommodatie.

Collega Nathalie verbleef in een glamping-stacaravan op camping Les Tournels (Ramatuelle). Ze proefde van de glitter & glamour kust en heeft deze 7 tips voor je:

#1 Saint-Tropez

Saint-Tropez ligt op 15 minuutjes rijden van de glampingaccommodaties op camping Les Tournels. Lekker dichtbij! Hier strijk je neer op een terras aan de wereldberoemde jachthaven. Je drankje is ietsje prijziger, maar je kijkt je ogen uit. Houd je de camera bij de hand? De kans is aanwezig dat je hier een beroemdheid spot! Andere tips voor deze plaats:

  • De Chanel-villa, dat in de zomer wordt getransformeerd tot pop-up boetiek.
  • Het uitzicht op zee bewonderen vanaf de kust in de oude wijk La Ponge (hiervoor wandel je bij het beginpunt van de jachthaven, bij restaurant Le Jardin, onder het bruggetje door).
  • De Citadel van Saint-Tropez.
  • Een romantisch diner bij restaurant Le Jardin. Met uitzicht op zee als de zon ondergaat…

Saint-Tropez ligt op 15 minuutjes rijden van de glampingaccommodaties op camping Les Tournels.

#2 Plage de Pampelonne

Hier rijd je naartoe óf je gebruikt de benenwagen als je op Les Tournels verblijft. Bij dat laatste bereik je het strand al na een korte wandeling door de wijngaarden. Plage de Pampelonne is het langste strand aan de Côte d’Azur: 5 kilometer aan zacht zand, grenzend aan tal van strandtentjes. En wauw, wát een genot dat water. Super helder en heerlijk verkoelend. Verwen je lijf naast zonnewarmte en zeewater met een vitamineboost door een verse smoothie te bestellen. Mmm! Hier kun je wel een dagje toeven…

Plage de Pampelonne is het langste strand aan de Côte d’Azur.

#3 Mountainbiketour

De sportieveling springt in deze streek op de mountainbike. Je gaat heuvel op en heuvel af. Pittig, maar – oh – wat voel je je voldaan als je jouw bestemming hebt bereikt. Wordt het Saint-Tropez? Saint-Maxime? Ramatuelle? La Croix-Valmer? Of een fijn plekje op Plage de Pampelonne? Welke bestemming je ook kiest, bestel daar je favoriete wijn en lunchgerecht; je hebt het verdiend na dat tochtje!

De sportieveling springt in de Côte d'Azur op de mountainbike.

#4 Wellnessdagje

Je bent op vakantie. Dat betekent: afschakelen en compléét ontspannen. Op camping Les Tournels duik je daarvoor gewoon een ochtend of middag de wellness in. Volg het sauna-bubbelbad-zwembad-douche-stoombad-programma. Dan ben je binnen een uurtje helemaal zen. Nóg meer behoefte aan ontspanning? Verwen jezelf gerust met een gezichtsbehandeling of massage. Want: ga je voor glamping, doe het dan goed! Geef jezelf maar helemaal eraan over ?

#5 Cannes

Het strand van Pampelonne mooi? Het strand van Cannes is dat ook! Met de rijen palmbomen en luxe merkwinkels achter je, is het hier uitzonderlijk genieten. Maar Cannes is meer dan strand. De must sees en do’s? Een lijstje:

  • Slenteren over de Boulevard de la Croisette. Oh là là. Je ziet er de mooiste, immense hotels en de Rolls-Royces en Ferrari’s scheuren langs.
  • De oude wijk Le Sequet, bovenop de berg in Cannes. Met Middeleeuws kasteel en – uiteraard – een top uitzicht!
  • Alle dure merken liggen hier aan de boulevard. Gucci, Prada, Michael Kors, Fendi, Louis Vuitton, noem maar op.
  • Genieten op het terras! Cannes is een van de grotere steden aan de Côte d’Azur. Dat heeft als voordeel dat de prijzen gewoon lekker normaal zijn.

Dicht bij de glamping camping aan de Côte d'Azur ligt Cannes.

#6 Viergangenmenu van de grill

Houd je van glamping? Dan houd je van luxe en jezelf in de watten leggen. Vanzelfsprekend ga je dus geregeld uiteten tijdens je vakantie. Maar je glampingaccomodatie heeft óók een mooie keuken! En bij Les Tournels een buitengrill op je veranda. Benut beide voor een meesterlijk viergangenmenu. Een flesje Les Tournels erbij en smullen maar.

Voorbeeldmenuutje:

  1. Voorgerecht: carpaccio (haal je kant-en-klaar bij de supermarkt).
  2. Tussengerecht: salade met knoflookgarnalen van de plaat.
  3. Hoofdgerecht: een stukje vlees of vis van de plaat, met gegrilde courgette, gemengde salade en couscous (die haal je ook kant-en-klaar bij de supermarkt).
  4. Dessert: ijs, slagroom en vers fruit (blauwe bessen, frambozen en aardbeien).

Meer ideeën voor barbecueën en grillen op de camping? Lees dit blog met 3 recepten.

De glamping accommodatie aan de Côte d'Azur heeft een eigen barbecue!

#7 Port Grimaud

Port Grimaud wordt het Venetië van Frankrijk genoemd. Het is een dorpje dat net als Venetië bestaat uit een haven en waterstraatjes waaraan huizen liggen. Leuk voor een ochtendje slenteren. Tip: bezoek de markt, wandel door de straatjes en over de bruggetjes, spring aan boord van een rondvaartbootje en eindig je dagje uit met een lunch op het terras. De pasta’s en crêpes zijn hier erg lekker!

Alle mooiste glampingaccommodaties in Zuid Frankrijk bekijken? Kies jouw vakantiestek uit deze 7 glamping pareltjes onder de Franse zon.

Nog meer Glamping inspiratie? Lees dan deze blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *