Naar de camping in Polen voor strand & meer

Naar de camping in Polen voor strand & meer

Is het op de camping in Polen goed toeven? Zeker wel! Dit buurland van Duitsland heeft een geweldige kust met lange, brede zandstranden. In de zomer is het net alsof je aan de Costa Dorada ligt. En het eten? Héél veelzijdig. Als je de Poolse Pierogi niet aandurft… dan bestel je hier gewoon een Italiaanse pasta. Al is Pierogi óók een soort pasta. Ontdek in dit blog alle 8 geneugten van kamperen onder de Poolse zon.

1. 10 uur rijden vanaf Utrecht

Vacansoleil heeft één camping in Polen, en die heeft een geweldige locatie: 200 kilometer over de grens bij Duitsland. Daarom ben je vanuit Utrecht al na een autorit van 10 uur op je vakantiebestemming!

2. Witte stranden

Is dat witte strand van de foto in Polen? Jazeker! De Baltische Kust heeft tal van zachte zandstranden, en sommige daarvan zijn hagelwit. Zoals het strand van Rewal. Déze stranden zijn ook mooi en leuk:

  • Het strand van Dąbki
  • Het strand van Kołobrzeg
  • Het strand van Łazy

In Polen vind je veel witte stranden

3. Indrukwekkende natuurparken

Polen heeft veel natuurparken. Eén van de allermooiste is Nationaal Park Bory Tucholskie. Daar word je he-le-maal zen. Wandel door het groen. Bewonder de oudste boom van dit stukje natuur: dab Bartus. Fiets rond het meer. Maak een tochtje óp het meer met een kajak. En bovenal: geniet van de stilte.

4. Leuke plekjes voor je kids

Gaan de kids mee op reis naar Polen? Oh, daar is zoveel te beleven! Dít zijn de leukste dingen in dé toeristische regio, West-Pommeren:

• Het gróótste labyrint ter wereld, Hortulus Gardens, in Dobrzyca
• Het pretpark Park Pomerania – Family attractions in Pyszka, dicht bij Kołobrzeg
• De grote inloop-papagaaien-volière Papugarnia in Koszalin
• Het avonturenpark Avana Obstacle Course in Koszalin
• Het indoor- en outdoor zwemparadijs Park Wodny in Koszalin (ja in Koszalin is veel te doen!)
• Het Whale Park in Rewal, met een leuk speelschateiland én nagebootste zeedieren (reuzen van de oceanen, monsters uit de diepten en zeedieren uit de Oostzee)
• De vuurtoren – om gezellig met z’n allen te beklimmen – in Gąski

Vanaf de camping in Polen maak je leuke uitstapjes

5. Op de camping in Polen bruist het!

Ja, in Polen weten ze wel wat kinderen en ouders nodig hebben voor een top vakantie. Daarom is een camping hier een compleet vakantieparadijs. De camping in Polen waar je met Vacansoleil naartoe kunt gaan? Die heeft een compleet aquapark met waterspeeltuin, een grote kidsclub met ballenbak, méérdere speeltuinen, skelter-, fiets- en quadverhuur, tal van sportmogelijkheden – zoals airhockey en buitenfitness – en een grote tent met animatie, een bar én muziek. Houd je van yoga? Ja hoor, op de camping in Polen volg je gewoon gratis yogales!

Het waterparadijs op de camping in Polen is fantastisch

Op camping Holiday Camping Resort in Polen staat deze grote speeltuin

6. Twee héérlijke slentersteden

Slenteren over een 200 meter lange pier aan zee? Hóp, dan ga je naar de plaats Kołobrzeg! Slenteren door een stad met mooie kathedraal? Op naar de Middeleeuwse stad Koszalin! Een weetje als je lekker uit eten gaat: soms is de fooi (servicekosten) al voor je berekend op de bon. Is dat niet het geval? Dan geef je ongeveer 10% fooi óf je rondt het bedrag af.

Bezoek de middeleeuwse stad Koszalin

7. Luxe voor een klein budget

Ja! Als je naar Polen gaat, kun je weer lekker ouderwets geld wisselen en met andere valuta betalen. Voor dat traditionele vakantiegevoel ?

Waar betaal je mee dan? De złoty. 4 złoty (PLN) is ongeveer 1 euro waard. Dat is makkelijk omrekenen. En als je begint met je eten, drinken en andere aankopen in Polen omrekenen naar euro’s… dan kom je er al snel achter dat de prijzen hier heel goed te doen zijn! Dat betekent: elke dag een 3-gangendiner mét wijn. Zorgeloos buiten de deur lunchen als je een dagje niet aan het zwembad op de camping in Polen ligt. En: shoppen, shoppen, shoppen!

Wil je makkelijk omrekenen? Gebruik de XE Currency Converter voor Android of iPhone.

8. Jammie: lekker eten!

Wil je elke dag een 3-gangendiner met wijn in Polen? Zeker wel! Restaurants hebben heel veelzijdige menu’s. En net als in Nederland kennen ze in Polen carpaccio, zalmtartaar, pasta, salades, biefstuk, chocolat lavacake, etc. etc. Maar eigenlijk, moet je hier de Poolse toppers uitproberen. En dat zijn:

  • Barszcz – rode bietensoep (lusten de kids geen bietjes? bestel eenvoudige kippensoep met noedels: Rosół)
  • Pierogi – gevuld pastadeeg
  • Kabanos – hotdog (maar dan een beetje pikant)
  • Zapiekanka – pizzabroodje met kaas, ui en champignons (snacktip)
  • Gołąbki – koolrolletjes met tomatensaus, meestal gevuld met rijst en varkensgehakt (geserveerd met gekookte aardappels)
  • Kotlet schabowy – schnitzel van varkenshaas (geserveerd met gekookte aardappels en kool)
  • Bigos – stoofpotje (geserveerd met aardappelen, puree of brood), meestal van varkensvlees (soms ook van rundvlees), zuurkool, ui, paddenstoelen, tomaat en honing
  • Piernik – kruidenkoek, meestal met een chocoladelaagje (lekker als toetje of als gebakje bij de koffie)
  • Sernik – cheesecake (oeh-la-la)
  • Szarlotka – appeltaart, meestal met ijs of slagroom, mmm!

Dat klinkt goed, toch?

Kabanos zijn Poolse pikante hotdogs

Ga jij dit jaar Pommeren in Polen ontdekken?

Leer een paar woorden Pools spreken!

Hier 3 minizinnetjes om je verstaanbaar te maken in het Pools:

Hallo – dzien dobry

Je spreekt uit: dsjen dobrè

Tot ziens – do widzenia

Je spreekt uit: do vietzènja

Bedankt – dziękuję

Je spreekt uit: dsjenkoeie

Wij wensen je alvast een miłe wakacje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *