5 Top campings voor koppels

Lekker met z’n tweeën kamperen in Italië, Frankrijk of Spanje!

Een kampeervakantie alleen geschikt voor gezinnen met kinderen? Nee joh! Een campingvakantie is ook super leuk voor koppels! Zeker als je een camping kiest, waar de omgeving dé trekpleister is. Zo’n camping vlak bij een leuke stad, knusse dorpen of een verbluffend natuurgebied. Daar is namelijk altijd wel iets in de buurt te beleven en zien!

Zoek jij nog een camping om lekker met z’n tweeën vakantie te vieren? Wij tippen deze 5 campings: 

1. Camping Laguna Village

Dicht bij het strand, Venetië en kleurrijk Burano

Een natuurreservaat van 1000 hectare, een binnenland met groene wijngaarden, en fijne zandstranden aan de azuurblauwe zee. De omgeving van camping Laguna Village heeft het allemaal! Bovendien ben je vanaf deze camping in no-time in de gezellige plaats Caorle, met een historisch centrum vol smalle straatjes en verrassende winkels. Heb je zin in een dagje stad tijdens je kampeervakantie? Op naar Venetië! Daar ben je al in één uurtje rijden.

Een tip: Stap in Venetië aan boord van een vaporetto en vaar naar de eilanden Murano en Burano.

Voor de koppels op camping Laguna Village is Venetië makkelijk bereikbaar

2. Camping Le Coeur d’Ardèche

In een droomlandschap en vlak bij nogastad Montélimar

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is camping Coeur d’Ardèche jouw droombestemming. Deze camping ligt bij natuurpark Monts d’Ardèche. Je stapt daarom zo het landschap in vol bossen, bergen en oude vulkanen. Ben je vrij sportief aangelegd? Dan zit je hier ook helemaal goed, want er zijn allerlei prachtige wandel- en mountainbikeroutes. En zelfs voor cultuursnuiven, ben je hier op de ideale plek. Ontdek in ieder geval de steden Montélimar en Privas.

  • In het knusse Montélimar slenter je langs pleintjes, de Sainte-Croix kerk en het Château des Adhémar, waarin nu moderne kunst hangt om te bewonderen. Montélimar is bekend vanwege zijn noga. Lekker om mee te nemen naar je camping voor bij de koffie!
  • In Privas maak je mooie wandeltochten. Een tip: de historische route langs mooie gebouwen. Dan kom je onder meer langs dé must see van deze plaats: de oude Louis XIII-brug.

In de buurt van camping le coeur d'Ardèche in Frankrijk komen koppels heerlijk tot rust met de prachtige natuur.

3. Camping Caballo de Mar

Zon, zee en strand, een knusse boulevard én Barcelona!

Vanuit camping Caballo de Mar loop je zo het strand op. De ideale bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie! De camping ligt in Pineda de Mar, met een gezellige boulevard en dat typische, Catalaanse – lekker relaxte – sfeertje. Aan de boulevard vind je leuke strandtentjes voor overdag én ’s avonds. Je bent er zo, dus het is een must om hier na zonsondergang óók samen te genieten van een biertje, wijntje, cocktail of theetje. Ook heeft Pineda de Mar verschillende mooie pleinen met fonteinen en gezellige terrassen. Geen zin in een plaats met een uitbundig nachtleven, zoals Lloret de Mar? In Pineda de Mar is het juist knus en gezellig.

Tip: Neem de trein naar Barcelona, voor een dagje sightseeing en shoppen. De trein voert je langs de kust. Dus de reis zelf is al genieten!

Vanaf Camping Caballo de Mar zitten koppels na een korte treinrit zo in één van de mooiste steden van Spanje: Barcelona

4. Camping Barco Reale

Toscaans genieten op en rondom je camping

Camping Barco Reale ligt in een oud, adellijk jachtgebied. Een idyllisch plekje in Toscane. Kijk dat uitzicht op de camping. Wauw! Wat ook echt een pluspunt is van deze camping: je maakt heel makkelijk dagtochtjes naar Florence, Pisa, Lucca en Sienna. Lekker twee weken naar deze camping gaan dus, want er is genoeg te doen!

Wil je ook sportief bezig zijn tijdens je vakantie? Maak dan een fietstocht van San Baronto tot Pistoia.

Camping Barco Realo biedt koppels een prachtige ontsnapping met de variatie tussen de natuur en cultuur van Toscane, Italië

5. Camping Château de Boisson

Wil je vorstelijk vakantie vieren?

De luxe camping Château de Boisson is aangelegd rondom een 17de-eeuws kasteel. Kamperen in stijl dus! In het restaurant ín het kasteel, weten je smaakpapillen niet wat ze overkomt. En dan die omgeving van de camping… daar ontspan je vorstelijk in thermaal baden én ontdek je de oude steden Nîmes, Orange en Avignon. Neem je camera mee, want deze sights leveren de mooiste vakantiekiekjes op:

  • de beroemde Romeinse brug Pont du Gard
  • de grotten van Trabuc
  • de Gorges van de l’Ardèche

Camping Château de Boisson biedt een luxe ontsnapping voor koppels in de Ardèche van Frankrijk

Andere populaire campings voor stellen

Vacansoleil heeft natuurlijk veel meer campings die leuk zijn voor twee. Zo zijn deze campings ook erg populair bij stellen:

Bekijk ook onze andere campingopties in Frankrijk

Vacansoleil biedt meer dan 200 campings aan in Frankrijk. Het kan dus bijna niet dat er niks voor jou tussen zit. Bekijk het volledige aanbod de Camping Frankrijk pagina.

Meer inspiratie? Lees ook deze blogs:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *