Vacansoleil_venetië_tips_hotspots_must_see_italië

8x Hotspots & meer tips voor Venetië

Gondels, kanalen, paleizen en prachtige gebouwen. Dat is Venetië. Een van de populairste bestemmingen van afgelopen jaren. Deze trekpleister van Italië heeft de mooiste must-see plekjes. Welke je écht gezien moet hebben? In dit blog ontdek je de 8 must-sees van Venetië, de 3 leukste wijken in de stad én de 6 hotspots in de buurt.

Weetje: Venetië bestaat uit 118 eilandjes

Venetië ligt in de Italiaanse regio Veneto. De stad bestaat uit 118 eilandjes en is gesticht in 421. Al vanaf de eerste jaren van het bestaan is Venetië actief met scheepsbouw en import van kruiden, zijde en andere stoffen. Dat leidde ertoe dat de stad een grote handelsmacht werd. Jaren later werd de stad bijna bankroet verklaard en was de stad steeds in handen van andere landen, zoals Oostenrijk en Frankrijk. De afgelopen tientallen jaren is de stad weer Italiaans en uitgegroeid tot toeristische trekpleister.☺

8x Must-see plekken in Venetië

Venetië barst van de must-see plekken. Je kijkt overal in de stad je ogen uit. En ja… de must-see plekken worden stuk voor stuk goed bezocht. Het zijn zeer bruisende plekjes. En zó de moeite waard.

1. Piazza San Marco & Basiliek van San Marco

Het centrale punt van de stad is het San Marcoplein. Op dit enorme plein wemelt het meestal van de toeristen. Logisch, het is gewoon erg mooi! De galerijen aan de zijkant van het plein zijn opvallend symmetrisch en super fotoproof. Oh, stop je etenswaren in je tas, voor je het weet komt er een vlucht duiven op je af!