De mooiste zandstranden Europa met Vacansoleil-campings hebben wij op een rijtje gezet.

4x Kamperen bij mooie zandstranden

Wie bouwt het aller-allergrootste zandkasteel?

Ooit iemand gehoord die een mooie strandwandeling maakte over een kiezelstrand? Voor een heerlijke, romantische strandwandeling moet je echt op een zandstrand zijn! En dat is niet het enige pluspunt van een zandstrand: je kunt er zandkastelen maken, je hebt geen ligbed nodig want het zand ligt veel beter en zand tussen je tenen heeft ook wel wat toch? Logisch dat zandstranden zo populair zijn! Waar je moet zijn voor de mooiste zandstranden? Wij geven antwoord! Hieronder 4 regio’s waar je – lekker chillend in het zand – geniet van de zon en zee.

1 Adriatische Kust, Italië

De Adriatische Kust heeft een van de mooiste zandstranden in Europa.

Met een kustlijn van 770 kilometer is deze Italiaanse regio ideaal voor strandliefhebbers. De mooiste zandstranden vind je met name in het noorden van de regio. Zoals het ideale strand voor kinderen, in Lido di Jesolo. Dit strand loopt geleidelijk af, zodat ook kleintjes uitstekend kunnen spetteren. In Bibione vind je lange zandstranden met heel fijn, wit zand. Daar krijg je een tropisch gevoel bij! Voor meer levendigheid ga je naar Rimini of Caorle. Dit zijn bekende badplaatsen waar het altijd gezellig druk is.
Wil je direct aan de Adriatische Kust kamperen? Vanaf deze campings loop je direct het strand op.

2 Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Languedoc-Roussillon heeft een van de mooiste zandstranden van Europa.

Deze populaire Franse regio heeft charmante dorpjes waar je urenlang doorheen dwaalt. Je komt langs statige kastelen en romantische kathedralen. De echte trekpleister van deze regio? Het strand! Je keuze aan mooie zandstranden is hier heel ruim. Overal vind je nog zo’n leuke badplaats met elk zijn eigen charme. Iets ten zuiden van Le Grau du Roi lig je in de zon op Plage de l’Espiguette, aan een woestijnachtige kustlijn. Torreilles Plage is een authentieke plaats vlak bij de Spaanse grens. Dit is overigens een van de warmste steden van Frankrijk. Willen de kinderen naast zandkastelen bouwen ook naar de speeltuin? Ga dan naar Valras-Plage. Hier staan zelfs op het strand allerlei speeltoestellen. En: in het hoogseizoen wordt er dagelijks schoongemaakt. Geen nood als je kids naar het zand grijpen en dat eens willen proeven!
De campings direct aan de zandstranden van Languedoc-Roussillon vind je hier op een rij.

3 Costa Dorada, Spanje

Aan de Costa Dorada vind je een van de mooiste zandstranden van Europa.

Deze Spaanse kust wordt ook wel de Goudkust genoemd. Waarom? Je vindt hier kilometerslange, goudgele zandstranden. Er is veel gezelligheid in de plaatsen Salou en Cambrils. Zoek tijdens je stranddag tussendoor bijvoorbeeld wat verkoeling op, met een drankje op een terras. Of struin bij zonsondergang over de lange boulevard. Zin in ontspanning na het bruisende Salou? Ga naar Playa Larga, op ongeveer 6 kilometer van het centrum. Lees rustig je boek of tijdschrift om volledig tot rust te komen. Voor gezinnen met kleine kinderen is Playa Cunit hét strand. De kust hier bestaat uit zeven baaitjes. Overal is het water rustig en ondiep.
Wil je meteen het strand oplopen. Wij hebben de campings direct aan de Costa Dorada voor je op een rijtje gezet.

4. Corsica, Frankrijk

Op Corsica vind je een van de mooiste zandstranden van Europa.

Je waant je op een tropisch eiland op Corsica. Het parelwitte strand en het kristalheldere water zorgen voor een ultieme strandvakantie. Met de auto rijd je in ongeveer 1500 km naar het eiland, je maakt dan de oversteek met de veerboot in Marseille, Toulon of Nice. Je kan ook met het vliegtuig gaan. Dan vlieg je vanaf Amsterdam of Brussel. Zo’n 4 tot 5 uur later sta je op je sandaaltjes of slippertjes op het prachtige Île de Beauté, oftewel Corsica! Hier vind je rotsstranden én zandstranden. De mooiste zandstranden? Het kindvriendelijk strand in Aleria, met genoeg beschutting voor de kinderen. Plage de Roccapina is vooral heerlijk als je optimaal geniet en tot rust komt met een tropische cocktail in je hand en uitzicht op kraakhelder, blauw water en wit zand. Perfect vakantievooruitzicht!
Kamperen direct aan het strand op Corsica doe je op deze campings.

Ken jij nog andere mooie zandstranden? Laat het ons weten.

Geen fan van zand tussen je tenen? Ontdek in onze eerdere blogs ook de fraaiste kiezelstranden en rotsstranden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *