5 waterparken waar je de kinderen dolblij mee maakt!

Ho, stop! Zet eerst een duikbril op vóór je verder leest. En pomp je zwembandjes op. Lees meer over wildwaterglijbanen, lazy rivers watervallen, lagunebaden en piratenschepen. Heb je zin in een (spetterend) rondje langs mijn favoriete zwemparadijzencampings?

Roel, onze product manager bij Vacansoleil reist heel wat af. We bezoeken al onze campings altijd zelf. Ligging, omgeving, restaurant, voorzieningen, we checken en testen alles. Dus ook de zwembaden. En ja, je hebt zwembaden en je hebt….aquaparken. Met leuke attracties voor de kleintjes of met glijbanen die op achtbanen lijken. Hij heeft er al heel wat gezien. Zijn persoonlijke top 5? Hier komt ie!

5. Domaine de Chalain – op aqua avontuur in de Jura

Ja, ik ben fan van de Jura. Een fantastisch ruig gebied aan de oostkant van Frankrijk. Puur natuur. Een echte campingbestemming dus. Wil je hier na een stevige wandeling even ontspannen? Dan gaat er niks boven een plons in het prachtige zwembadcomplex van camping Domaine de Chalain. Glijbanen, houten bruggetjes, rotspartijen. Het waterpark is helemaal Jura. En…wil je écht puur natuur? Spring dan in het water van het Lac de Chalain. Dit kristalheldere gletsjermeer ligt naast de camping!

Camping Domaine de Chalain staat in de top 5 campings met spectaculaire waterparken. Lees hierover meer op het Vacansoleil Blog!

 

4. Spiaggia e Mare – waterpret in Italië

Hier kun je kiezen tussen de zwembaden op de camping en een duik in de Adriatische Zee. Dichterbij het strand kun je niet zitten, maar het waterpark (helemaal nieuw in 2016) is ook te gek. Vooral voor gezinnen met jongere kinderen is dit een aanrader. Het piratenschip en de waterspeeltuin zijn favoriet. Maar er is ook een ‘gewoon zwembad’ waar je rustig baantjes kunt trekken.

Camping Spiaggia e Mare staat in de top 5 campings met spectaculaire waterparken. Lees hierover meer op ons blog!

 

3. Séquoia Parc – zwemmen als een prins of prinses

Deze mag niet ontbreken op mijn lijstje. Camping Séquioa Parc in de Charente-Maritime bij de Atlantische Oceaan. Het subtropische waterpark is niet alleen behoorlijk groot (2000m2). het decor is ook supertof: Séquoia Parc ligt in de tuin van een kasteel. Een soort landgoed, ziet er heel chique uit allemaal. Er is een leuke zwemrivier. Ook voor de kleinere kids is dit een uitstekende keuze.

Camping Sequoia Parc staat in de top 5 campings met spectaculaire waterparken. Lees hierover meer op ons blog!

 

2. Terme Catez – waterwonderland

Camping Terme Catez in Slovenië is eigenlijk één groot vakantiedomein. Behalve een mooie camping vind je er een hotel, een super-de-luxe wellness, restaurants én … een gigantisch waterpretpark (binnen en buiten). Golfslagbaden, knotsgekke glijbanen, speeleilanden. Het buitengedeelte is maar liefst 10.000 m2 groot. In de 450 meter lange lazy river dobber je op je gemakje rond, maar wie van snelheid houdt moet de kamikaze-glijbaan eens proberen. En de kleintjes? Die raken niet uitgespeeld op het pirateneiland.

Camping Terme Catez staat in de top 5 campings met spectaculaire waterparken. Lees hierover alles op ons blog!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En de winnaar is ….

1. Le Pommier – bizarre waterglijbanen

Midden in een pijnbomenbos met romantisch uitzicht over een vallei in de Ardèche … zoef je met high speed van de meest bizarre glijbanen! De Hillracer, de Anaconda, de Viper, de Turbo Cyclone, de Aqualoop. Ze klinken als de namen van attracties in een pretpark, maar ja … het zijn ook attracties. Camping Le Pommier heeft een van de grootste waterparken van Europa. De camping is z’n vijf sterren helemaal waard. Vacansoleil-gasten staan hier op een apart gedeelte met een eigen plein met terras, restaurant, speeltuin en een bakkertje. Heel gezellig!

Camping Le Pommier staat in de top 5 campings met spectaculaire waterparken. Je leest hierover meer op ons blog!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je nog méér waterpret op de camping? Moet je dit lijstje eens bekijken!

En laat zeker even weten welk waterpark jouw nummer één is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *