Glamping aan de Côte d'Azur, hoe luxe wil je het hebben? Collega Jennifer vertelt haar verhaal op het Vacansoleil blog.

Let’s go Glamping

Ons luxepaardje Jennifer gaat graag kamperen, maar dan wel extra luxe! Zij verbleef op camping Holiday Green, in een glamping natuurlijk! Of dit inderdaad lekker luxe was lees je hieronder!

Van jongs af aan tot mijn zestiende is kamperen een jaarlijks terugkerend ritueel geweest. Met mijn ouders en zusje, iedere zomervakantie met volgeladen auto plus aanhangwagen met daarin onze eigen tent, richting Frankrijk, Spanje of Italië om daar twee weken lang te genieten van het campingleven. Na een korte break van het kamperen, waarin feestvilla’s en tropische eilanden de revue passeerden, besloten mijn man en ik dat het tijd werd om dit jaar die leuke kampeertijd te gaan herbeleven. Maar dan nét wat anders dan vroeger, want hoewel kamperen in een tent écht zijn charme heeft, gaan we dit jaar voor wat extra luxe tijdens onze campingvakantie.

Glamping: Glamorous Camping

Na een avondje surfen op de Vacansoleil website, kwamen we al snel terecht bij de Glamping accommodaties. Je raadt het waarschijnlijk al: Glamping staat voor Glamorous Camping. Dit kan in zeer compleet uitgeruste stacaravans of in ruime luxe safaritenten. Kamperen met een luxe randje dus! En waar kan dat beter dan aan de zonovergoten, en om zijn luxe en jetset bekend staande, Côte d’Azur?

Vliegen of rijden? Waarom niet allebei?

Na onze keuze voor een Glamping stacaravan aan de Côte d’Azur stelden we onszelf de vraag: “Als we dan tóch voor comfort kiezen, waarom gaan we dan niet met het vliegtuig naar Frankrijk?” Een auto kun je gemakkelijk en direct online huren. Wanneer je, zoals wij, (nog) geen kinderen hebt, is het erg fijn om de vrijheid te hebben om erop uit te trekken. Leuke dorpjes met gezellige marktjes, steden waar je heerlijk kunt shoppen én eten, prachtige stranden en te gekke autoroutes met haarspeldbochten mogen niet ontbreken tijdens onze vakanties. Ja, we waren er uit: we vliegen comfortabel en snel naar de Côte d’Azur en reserveren van tevoren onze huurauto!

Het strand van Nice is nice! Collega Jennifer testte het voor ons uit. Haar ervaring lees je op het Vacansoleil Blog.

Is dit állemaal voor ons?

Toen we een paar maanden later, net na het hoogseizoen, aankwamen op de camping, begon het werkelijke genieten. Onze Glamping stacaravan stond op de prachtige 5-sterrencamping Holiday Green, die op de website wordt omschreven als “Een camping voor de veeleisende kampeerder.” Onze verwachtingen waren hooggespannen toen we de camping opreden en naar onze Glamping stacaravan werden begeleid. Het eerste wat ik dacht was: “Is dit állemaal voor ons voor de komende 11 dagen?”. Een Glamping accommodatie is echt iets bijzonders. Wat te denken van een megagrote, gedeeltelijk overdekte veranda, een ruime badkamer en keuken mét vaatwasser, goedwerkende WiFi en als klap op de vuurpijl je eigen zonneterras op het dak?

De Glamping stacaravan op camping Holiday Green. Collega Jennifer test deze camping en accommodatie. Lees hierover meer op ons blog!

Op avontuur aan de Côte d’Azur

Je zult begrijpen dat wanneer je ’s ochtends wakker wordt in een heerlijk groot en comfortabel bed, op een luxe camping die van alle gemakken is voorzien, het verleidelijk is om hele dagen op de camping te bivakkeren. Toch is de omgeving van de Côte d’Azur té mooi om niet te gaan ontdekken. Zo bezochten we Saint-Tropez per boot vanuit Sainte-Maxime, reden we een prachtige route om uit te komen bij het adembenemende gebergte Cap Roux, gingen we naar het Parfummuseum in Grasse en reden vanuit daar naar Cannes, waterfietsten we door de Gorges du Verdon (de Grand Canyon van Europa) en gingen we winkelen in Nice en Monaco. Iedere actieve dag werd afgesloten met een verkoelende duik in het enorme, luxe Californische zwembad van de camping. Met geweldig uitzicht over de Provençaalse heuvels.

Het zwembad op camping Holiday Green. Collega Jennifer ging naar deze camping en verbleef in een Glamping stacaravan. Lees hierover meer op ons blog!

Ultiem relaxen, van begin tot eind

Toen het einde van de vakantie in zicht kwam, realiseerde ik me dat de eerste en de laatste dag van een kampeervakantie vroeger altijd behoorlijk stressvol moeten zijn geweest voor mijn ouders. Want een tent opzetten en afbreken in de volle zon, met twee kids die steeds roepen “Wanneer gaan we zwemmen?” kan niet heel ontspannen geweest zijn. Dat was voor ons deze keer compleet anders! Het is namelijk erg fijn om alleen maar een koffer in en uit te hoeven pakken, alsof je in een hotel verblijft! Er was hierdoor op de laatste dag zelfs nog tijd over voor een bezoekje aan de Village-Club & Spa van de camping. Dat had ik mijn ouders vroeger ook wel gegund!

De zonsondergang aan de Côte d'Azur. Jennifer ging naar deze streek en liet ons meegenieten van haar foto's en tips. Lees hierover meer op ons blog!

Nieuwsgierig geworden naar camping Holiday Green? Neem dan snel een kijkje op mijn Plog.

Is uw interesse gewekt voor glampings in de Côte d’ azur? Kijk dan snel naar ons totale aanbod van Glampings in de Côte d’ azur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *