8 redenen waarom je op vakantie móét gaan in de herfstvakantie!

We verzamelden 8 goede redenen waarom je absoluut op vakantie móét gaan in de herfstvakantie. Lees snel verder en ga op herfstvakantie!

1. Op vakantie herfstvakantie: Omdat je heimwee hebt

Je hebt heimwee. Heimwee naar de zomer. Naar “De Grote Vakantie” die alleen bestond uit luieren, zonnen en zwemmen. Plus af en toe een uitstapje naar een romantisch stadje. En ’s avonds, gewoon wanneer je trek hebt (niet persé stipt om 18 uur) de barbecue aansteken. Jaaaa, dát is vakantie! Oké, maar dat lijkt alweer een eeuw geleden. En de zomer? Die is nog lichtjaren weg.
Keep calm, de herfstvakantie komt eraan! 

 2. Omdat de kinderen vrij zijn van school 

Yes! O nee, jij moet gewoon werken. Daar begint het geregel met het kinderdagverblijf of de opa’s en oma’s. Bespaar jezelf een stressvolle herfst(vakantie) en neem ook een weekje vrij. Dat scheelt een hoop gedoe én je krijgt er quality time met de kids voor terug. Ik zeg: win-win situatie!
Op vakantie herfstvakantie

3. Omdat je een break verdient

We hebben het allemaal steeds drukker. Overvolle agenda’s, vergaderingen, huishoudelijke heisa en de kinderen wegbrengen naar de zwemles. Zowel privé als op het werk wordt er steeds meer van je gevraagd. En de herfstvakantie is de eerste èchte break na de zomer. Je hebt ‘m verdiend. Ontsnap aan de drukte van alledag en ga eens (luxe) kamperen! Dan heb je echt tijd voor elkaar.

 4. Omdat een paar uur verderop de zon schijnt

Ze lijken zeldzaam, maar ze bestaan! Plekjes in Europa waar in oktober de zon nog schijnt. Zoals in Zuid-Frankrijk: 20+ temperaturen aan de Côte d’Azur en de Languedoc-Roussillon. Dezelfde score voor de Spaanse Costa’s. En ook in Toscane kun je in de herfst nog lekker buiten tafelen. Dus kom maar op met die vitamine D voordat het te laat is en die dreigende herfstdip écht doorzet!

 5. Omdat je ook dichtbij huis het échte vakantiegevoel kunt ervaren

Ga op pad in eigen land. Of in België, Duitsland of Luxemburg. Geen lange autorit, niet 100 keer een dwingend “Is het nog ver grote smurf?” vanaf de achterbank. Want ook een vakantie op een camping dichtbij huis zorgt voor het échte vakantiegevoel. Bang voor regenbuien? Welnee joh, oktober wordt met het jaar zachter. Bovendien zijn vele campings 100% weatherproof met een binnenzwembad, een restaurant mèt herfstmenu en een stacaravan met verwarming.

 6. Omdat die citytrip er nu eindelijk van komt

De herfst is een ideale periode voor een actieve citytrip. Welke stad staat nog op jouw lijstje? Barcelona, Parijs of toch Rome? De milde herfsttemperaturen zijn perfect voor een actieve verkenningstocht. En de uitvalsbasis? De camping! Zo combineer je het beste van twee werelden: de bruisende sfeer van de stad én de rust op de camping. Tip met kids: kamperen bij Disneyland® Paris kan ook!

Ga op herfstvakantie met de kinderen via Vacansoleil

 7. Omdat de herfst zó knus is!

Sluit je ogen en dwaal even mee naar… het bos! Lange wandelingen tussen dwarrelende herfstblaadjes in honderd tinten rood, geel en oranje. En dan een welverdiende pauze mèt koffie en broodjes. Of een mok warme chocomel met extra veel slagroom in een knus cafeetje. Open je ogen maar weer. No need to dream: gewoon doen! Het kan gewoon hier, in ons kikkerlandje!

8. Omdat de herfst zo lief is voor je portemonnee

We blijven Nederlanders en we houden van korting. Dat komt mooi uit, want de herfst strooit niet alleen met blaadjes, maar ook met gratis nachten en last minute aanbiedingen. Ze dwarrelen in het rond op heel wat campings. En het laagseizoen was al zo vrolijk geprijsd! Conclusie: quality time met de hele familie is extra voordelig in de herfstvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *