11x de leukste camping voor de herfstvakantie

10x De leukste campings voor de herfstvakantie

Zijn jullie al eens in de herfst naar de camping geweest? Als de bomen oranje, rood en geel kleuren? Als de grote drukte voorbij is en je dat verwarmde binnenzwembad voor jezelf hebt? Én als de temperaturen perfect zijn voor een dagje sightseeing? Mmm, de herfst wordt jullie nieuwe favoriete vakantietijd! In dit blog vind je de 10 leukste campings voor een geweldige herfstvakantie.

1. Citytrip in de herfstvakantie

Wil je graag eens een citytrip naar Florence maken? De herfstvakantie is daar een perfect moment voor! Camping Village Firenze ligt maar 3 kilometer van het hart van deze kunststad. Na een dagje cultuur snuiven? Dan ontspan je heerlijk aan de oever van de rivier de Arno.

Must-sees zijn er genoeg in Florence, oftewel Firenze! Bezoek de Duomo Santa Maria del Fiore. Deze enorme kerk is gratis te bezoeken en zó mooi! Beklim ook zeker de 463 treden naar de top, het uitzicht wacht op je.? Zet de wereldberoemde Ponte Vecchio met tal van juwelierswinkeltjes op je lijstje. Galleria degli Uffizi is het bekendste museum van de stad. Hier bewonder je vooral veel kunst uit de Renaissance. Zoals: werken van Leonardo da Vinci én Michelangelo.

Wil je een panoramafoto maken van de stad? Dat kan! Ga naar Piazzale Michelangelo. Daar heb je het béste uitzicht over de stad. Op de Mercato centrale voeg je je tussen de locals en koop je de lekkerste lokale producten. En nog één tip: de Giardino Bardini. Deze tuin wordt niet vaak benoemd, maar is écht de moeite waard om te bezoeken. Verder tref je in de buurt van Florence nog talloze mooie dorpjes en steden als Pistoia, San Gimignano en Siena. Ja, je kijkt je ogen uit in deze streek!