11x de leukste camping voor de herfstvakantie

10x De leukste campings voor de herfstvakantie

Zijn jullie al eens in de herfst naar de camping geweest? Als de bomen oranje, rood en geel kleuren? Als de grote drukte voorbij is en je dat verwarmde binnenzwembad voor jezelf hebt? Én als de temperaturen perfect zijn voor een dagje sightseeing? Mmm, de herfst wordt jullie nieuwe favoriete vakantietijd! In dit blog vind je de 10 leukste campings voor een geweldige herfstvakantie.

1. Citytrip in de herfstvakantie

Wil je graag eens een citytrip naar Florence maken? De herfstvakantie is daar een perfect moment voor! Camping Village Firenze ligt maar 3 kilometer van het hart van deze kunststad. Na een dagje cultuur snuiven? Dan ontspan je heerlijk aan de oever van de rivier de Arno.

Must-sees zijn er genoeg in Florence, oftewel Firenze! Bezoek de Duomo Santa Maria del Fiore. Deze enorme kerk is gratis te bezoeken en zó mooi! Beklim ook zeker de 463 treden naar de top, het uitzicht wacht op je.? Zet de wereldberoemde Ponte Vecchio met tal van juwelierswinkeltjes op je lijstje. Galleria degli Uffizi is het bekendste museum van de stad. Hier bewonder je vooral veel kunst uit de Renaissance. Zoals: werken van Leonardo da Vinci én Michelangelo.

Wil je een panoramafoto maken van de stad? Dat kan! Ga naar Piazzale Michelangelo. Daar heb je het béste uitzicht over de stad. Op de Mercato centrale voeg je je tussen de locals en koop je de lekkerste lokale producten. En nog één tip: de Giardino Bardini. Deze tuin wordt niet vaak benoemd, maar is écht de moeite waard om te bezoeken. Verder tref je in de buurt van Florence nog talloze mooie dorpjes en steden als Pistoia, San Gimignano en Siena. Ja, je kijkt je ogen uit in deze streek!

Camping Village Firenze is de camping voor je citytrip in de herfstvakantie

2. Toplocatie in Zuid-Frankrijk

In Languedoc-Roussillon ligt de grote, overzichtelijke camping Domaine de la Dragonnière. Op 3 kilometer van Canal du Midi en 5 kilometer van de zee. Een toplocatie! 20 minuten rijden en je staat ook nog eens in het dorp Béziers met de Cathedrale Saint-Nazare de Beziers en de food market ‘Les Halles’. Op een uurtje afstand van de camping vind je de stad Montpellier.

Sommigen zeggen dat deze stad veel van Parijs wegheeft. Natuurlijk ontbreekt hier de Eiffeltoren én het is er een stuk kleiner. Maar het sfeertje is ongeveer hetzelfde: relaxed. Doordat het in Montpellier veel rustiger is, ervaar je hier optimaal de kunst die overal in de stad te zien is. Placa Comédie is het hoofdplein van de stad. Ideale plek voor een drankje. En in de buurt van de stad ligt Zoo Montpellier. Een dierentuin met begeleide tours van de verzorgers. Héél vermakelijk voor de kids. Mogen de kinderen nóg een uitje in de buurt kiezen? Dan wordt het Europark Vias Plage. Dit pretpark ligt al op een paar minuten rijden van de camping. Het is te gek voor je tieners! Met de snelle achtbanen, crazy river en horrorattractie beleven je kids hier een spectaculair dagje uit. ?

Camping Domaine de la Dragonniere is een mooie familiecamping voor de herfstvakantie

3. Herfstvakantie in eigen land

In ons eigen Hollandse Gelderland ligt de sfeervolle camping De Twee Bruggen. Je verblijft hier in een groene, natuurlijke omgeving. De camping heeft een recent vernieuwd binnenzwembad dat tot eind november geopend is. Dus lekker zwemmen in de herfstvakantie kan hier elke dag! Voor leuke uitstapjes zit je hier ook goed. Zo ligt Winterswijk op een kwartiertje rijden. Met in het centrum een warm sfeertje en overal charmante plekjes om te lunchen. Zin in een excursie voor het hele gezin? Op naar de Harmiene hoeve! Hier wordt boerenkaas gemaakt. Je kunt er een rondleiding volgen en aansluitend een bezoekje brengen aan de kaaswinkel… Smullen maar! ? Een plek waar je misschien niet zo snel aan denkt, is Ruurlo. Een klein plaatsje, maar je ziet hier wél een mooi kasteel en voor je kinderen is er een doolhof.

Vanaf camping De Twee Bruggen reis je trouwens zó de grens over. Rijd bijvoorbeeld naar Münster in Duitsland. Deze stad wordt door sommigen ook wel ‘het geheim over de grens genoemd’. Waarom? Er is van alles te beleven. In het stadscentrum – vooral bij de Prinzipalmarkt – kun je goed shoppen. Er zijn wel 30 musea. En de kids zijn dol op de Allwetterzoo Münster. Deze dierentuin is bijzonder om 2 redenen: de wandelpaden zijn overdekt, zodat je het hele jaar comfortabel het park kunt bezoeken. Daarnaast kun je op sommige plekken in het park extra dicht bij de dieren komen… spannend!

Camping de Twee Bruggen

4. Beleef de herfst in Duitsland

Vakantie vieren aan de oever van de rivier de Wirft. Omgeven door de bossen, steile rotsen en spiegelgladde vulkaanmeren. Vind je dat goed klinken? Dan moet je op camping Wirfttal wezen! Op ontdekkingstocht gaan is hier geen straf… wandelen, fietsen en zelfs met de auto toeren is hier een avontuur. Hebben de kids zin in een portie waterpret? Plons lekker in het binnenzwembad. En ga er dan weer op uit in de omgeving, want daar is genoeg te doen. Maak bijvoorbeeld een tripje naar Keulen, op ongeveer 100 kilometer van de camping. Maak wat kiekjes van de kathedraal en wandel door het stadscentrum met tal van winkeltjes. De volgende dag? Dan hebben de kids het weer voor het zeggen. Dus, dan wordt het Gondorf! Want daar ligt het Eifelpark, een combinatie van een pretpark en een dierentuin. Ben je op herfstvakantie met jonge kinders? In dit park vind je ook attracties en speeltuinen voor de kleintjes.

En na zo’n spectaculaire dag uit voor de kids gaan jullie weer gezellig samen op pad. Bijvoorbeeld naar het middeleeuwse dorp Kronenburg. Dit hooggelegen dorp – op 560 meter hoogte – heeft een oude vestingmuur en burcht. Naast het dorp ligt het stuwmeer ‘Kronenburger See’. En dáár komen de kinderen toch weer aan hun trekken. Je kan op het meer allerlei watersporten doen! Rondom het meer wandelen, is ook fijn!

Camping Wirfttal in Duitsland ligt net over de grens.

5. In de herfst naar het Gardameer? Waarom niet

Op een camping aan het Gardameer beleef je gegarandeerd een heerlijke herfstvakantie! Campeggio del Garda ligt direct aan het Gardameer en heeft allerlei nieuwe voorzieningen. Bij fijn weer is bootje varen en watersport natuurlijk super! Daarnaast zijn de dorpjes in de buurt leuk om te bezoeken. Peschiera del Garda – waar de camping ligt – is er één van. Slenter er over de boulevard en bezoek het Palazzina Storica Museo. In dit historische museum zie je wat de rol van Italië was in de eerste wereldoorlog. Of kies voor Museo della Pesca, met de vissersbootjes van vroeger.

Verder vind je op een half uurtje rijden van de camping de plaats Bardolino. In dit populaire dorpje tref je onder meer de kerk San Severo en het museo dell’Olio di Oliva. Fan van dit goudgele goedje? Koop dan een voorraadje voor thuis óf voor op de camping. Ook de wekelijkse markt in Bardolino is een feestje! Hier kies je uit de lekkerste groenten, fruit, vis en vleeswaren. Zin in wat actie met het hele gezin? Hóp, naar pretpark Gardaland! In dit pretpark hebben kinderen én tieners de tijd van hun leven. Andere hotspots rondom het Gardameer zijn Verona, Lazise, Borghetto en Limone sul Garda. Allemaal gaan zien, hoor!?

Naar het Gardameer in de herfstvakantie? Waarom niet?

6. Dé herfstvakantie bestemming van 2019

Tijdens de herfstvakantie naar Parijs of Disneyland® Paris? Dan is Iris Parc Le Chêne Gris ideaal. Je staat binnen 50 minuten midden in hartje Parijs en binnen 25 minuten in Disneyland® Paris. Op Iris Parc Le Chêne Gris zit je dan ook helemaal goed. Deze fijne terrasvormige camping heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie. De kids leven zich uit in het verwarmde ondiepe lagunebad. Iets minder weer? De waterpret gaat gewoon door in het overdekte zwembad. Ook de speeltuin houdt ze een tijdje zoet.☺ Voor een drankje of hapje eten ga je naar de gezellige bar en het restaurant. Afhalen kan ook! Pizza, frietjes met snacks of een burgermenu. Ook leuk in de buurt van de camping is Parc Astérix. Dit park is zoals de naam al doet vermoeden, een themapretpark met Asterix en Obelix. De tickets koop je op de camping. Avontuur tijdens je vakantie? Tegen betaling kun je er kanovaren, boomklimmen of karten. Nog meer leuke steden in de omgeving zijn Pommeuse, Provins en Meaux.

Iris Parc Le chene Gris ligt vlakbij Parijs én Disneyland Paris

7. Herfst in Limburg

Natuurliefhebber? Camping De Schatberg ligt tussen natuurgebied De Groote Peel en Nationaal Park de Maasduinen. De kids komen hier aan hun trekken. Het 7500 m2 grote Family Entertainment Center heeft tal van eetopties, sport- en speelplekken. In dit entertainmentcenter is werkelijk aan álle kids gedacht. Zo zijn er speeltuinen voor de kleintjes en kunnen tieners zich uitleven op de trampolines en allerlei sportmogelijkheden zoals volleybal en voetbal.

Met mooi weer dobberen jullie in het buitenbad en waterspeeltuin óf het natuurbad met ligweide. Bij wat minder weer neem je een duik in het binnenzwembad met glijbaan en peuterbadje. Actief bezig zijn? Check het paintbalveld of ga wakeboarden.

De pret houdt niet op in de omgeving. Hier kun je fijn wandelen en fietsen. Toverland ligt op maar 5 minuten rijden. En ook het dorp Sevenum of steden als Venlo en Eindhoven zijn aanraders voor een dagje uit. En wat dacht je van een dagje naar de kasteeltuinen van Arcen, Kasteel de Keverberg, de Hertog-Jan bierbrouwerij, Graanbranderij De Ijsvogel en Thermaalbad Arcen? Ja, hier in Noord-Limburg is van alles te beleven!

Dit fijne binnenzwembad van camping De Schatberg zorgt ook in de herfstvakantie voor zwempret.

8. Zonnige herfstvakantie

Behoefte aan een ontspannende zon, zee, strandvakantie? Dan is camping La Torre del Sol dé camping die je zoekt. Een korte wandeling vanaf deze camping en je staat al met je voeten in het zachte, warme zand van de Costa Dorada. Duik in de Middellandse Zee. En eenmaal terug op de camping geniet je van de Romeinse zwembaden. Check dat enorme bubbelbad en de lazyriver!? Wuivende palmbomen, tropische bloemen en schaduwrijke platanen… in dit mediterrane park kom je helemaal tot rust. Alhoewel…Het bulkt er van de gezinsactiviteiten. Doe mee aan culturele workshops of speel een potje minigolf en tennis. Een fiets huren kan ook. Een avond plezier maken? Ga naar de gezellige pub onder het terras of waag een dansje in de disco. Zelfs een filmpje pakken in de bioscoop kan hier. Pluspunt: de Vacansoleil-tenten staan dicht bij zee. En leuk om te zien in de buurt: Tarragona, Pretpark Port Aventura en natuurlijk Barcelona.

Zonnige herfstvakantie? Camping La Torre del Sol ligt direct aan de Costa Dorada.

9. Lekker dichtbij

Op de Limburgse vijfsterren camping De Leistert is het zwembadcomplex de parel van de camping. Je zwemt buiten in het golfslagbad en binnen in het tropische zwemparadijs met lagunebad, glijbanen, een stroomversnelling, bubbelbaden en een kleuterbad met speeltoestellen. De kids kunnen binnen én buiten spelen. Je kunt er bowlen en meedoen met het animatieteam. En óók in Limburg kun je naar het strand. Namelijk bij de roei- en speelvijver. Je kinderen bouwen hier zandkastelen, trappen een balletje, houden watergevechten en spetteren in het water. Hebben ze energie over? Dan beleven ze nog meer pret op de trampolines, skatebaan en in de speeltuinen (buiten en binnen).

Heb je avontuurlijke kids? De indoor speeljungle is te gek! Hier klauteren, springen, schommelen en glijden ze erop los. ? De jungle is gebouwd in een zandbak, dus jouw aapjes kunnen lekker op blote voeten op avontuur gaan. En het is 365 dagen per jaar geopend! Terwijl de kids zich uitsloven, bestel jij een drankje op het naastgelegen terras. Na zo’n dag urenlang ravotten kies je een tafeltje in het vernieuwde restaurant en genieten jullie samen van de lekkere gerechten en smaakvolle kindermenu’s. Pluspunt voor de sportfans: in het café zie je alle belangrijke sportwedstrijden. Zin om eropuit te gaan? In de buurt liggen leuke plaatsen als Thorn en Roermond.

Het buitenbad van camping De Leistert

10. Herfst in de Ardennen

Een lekker relaxte camping in de Ardennen? Dát is camping Bertrix. Deze vrolijke familiecamping ligt in het zuidelijkste puntje van het natuurgebied. De kids klimmen en klauteren erop los in het speelbos. Lekker ravotten tussen de stuwdammetjes, touwbruggen, klimwanden en kabelbanen. Voor de stoere boswachtertjes is er het Rangers animatieprogramma. Daarmee ondernemen je kids allerlei leuke activiteiten in de natuur. De outdoorclub Cap Nature organiseert de allerstoerste avonturen op de camping, zoals boomklimmen, paintballen, boogschieten en survivallen (voor kinderen). Lekker zwemmen kan hier ook op de camping. In het vernieuwde, verwarmde buitenzwembad.

Klaar met plonsen? Neem je plekje in op een van de ligbedjes op het grote zonneterras. Met koeler weer gaat de plonspret gewoon binnen verder in het gemeentelijke zwembad waarvan je als camping gast gratis gebruik maakt. Na al dat zwemmen en survivallen krijg je trek! In het restaurant ontdek je wat bourgondisch tafelen inhoudt. Abdijbiertje erbij en smullen maar. ?

Ook de Belgische Ardennen zijn een fijne bestemming

Nog meer inspiratie voor je herfstvakantie? Check dan deze blogs:

Bekijk ook onze andere campingopties in Frankrijk

Vacansoleil biedt meer dan 200 campings aan in Frankrijk. Het kan dus bijna niet dat er niks voor jou tussen zit. Bekijk het volledige aanbod de Campings in Frankrijk pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *