Campingtesters op camping Mar Estang

Op de camping is van alles te beleven

“Omdat wij door Vacansoleil waren uitgekozen als het ideale testgezin, vertrokken wij, Aad en Sasja, met onze kinderen Milou (15), Fleur (13) en Tim (10) op 22 april naar het mooie Frankrijk. Na een zeer voorspoedig verlopen reis kwamen we aan bij Mar Estang, een middelgrote camping in Canet-en-Roussillon.” Lees het verhaal van onze campingtesters!

Bij aankomst

“We werden bij de receptie geholpen door een zeer vriendelijke man. Nadat we hadden ingecheckt, bracht hij ons naar ons verblijf voor de komende week: een mooie, nieuwe Waikiki stacaravan. Een stacaravan met 3 slaapkamers, een royale woonkamer met keuken en zelfs een tv, een badkamer met wastafel en douche, en een apart toilet. In de keuken stond een grote koelkast met vriesvak, een magnetron en een koffiezetapparaat. Het enige wat ik hier miste was een fluitketel. Een pluspunt van onze stacaravan was de grote, deels overdekte veranda, waar we bijna de hele dag zon hadden. Tenminste, als die scheen. Wat mij op deze veranda gelijk opviel, was dat er ook aan de allerkleinsten was gedacht. De veranda had namelijk een afsluitbaar hekje. Zo kunnen kleine niet zomaar weggaan. Het enige minpuntje van de caravan was het ontbreken van horren. Met een kind dat allergisch is voor muggenbeten, is dat wel een groot gemis.”

De Vacansoleil Luxe Waikiki stacaravan op camping Mar Estang

Takeaway, vers brood & heerlijke meringue

“Omdat we na de lange reis nog wel iets wilden eten, haalden we pizza bij de takeaway. Er was voldoende keuze en de pizza’s smaakten prima. Naast pizza kun je hier ook frites, kebab, diverse broodjes, crêpes en nog meer halen.”

“Meestal ging Milou ’s ochtends brood halen bij de bakker. De eerste dag kwam ze echter niet alleen met vers stokbrood en heerlijke croissantjes terug. Ze kwam ook met verhalen over de bakker. Dat hij zo vriendelijk was en graag Nederlandse woorden wilde leren. De bakker maakte trouwens iedere dag meringue in een andere smaak. Die hebben we natuurlijk een paar keer uitgeprobeerd. Ze waren overheerlijk!”

Tips voor je boodschappen

“Het supermarktje had een redelijk assortiment, maar was wel erg duur. Op circa 5 kilometer vonden we een Lidl waar wij onze boodschappen deden. Wil je naar een grote supermarkt, dan kun je naar Hyper Casino, slechts een paar kilometer van de camping. Verder waren er nog een souvenirwinkeltje en een kraampje met vers fruit. Alles was rondom de jeu-de-boulesbaan te vinden. Ook de bar, het restaurant, de takeaway en het gamecenter.”

Campingtesters Aad en Sasja vonden het marktje van camping Mar Estang erg leuk!

Onze zwemervaring

“Omdat het weer niet meezat, zijn we helaas maar 1 keer naar het zwembad gegaan. Het was een mooi, verzorgd zwembadcomplex met meerdere baden, waarvan 1 verwarmd buitenbad en 1 verwarmd binnenbad. Bij de baden waren 4 glijbanen, waarvan 1 hele steile, die gelijk door onze kinderen werd ‘uitgetest’. Wel vonden we dat ze best streng waren bij het zwembad. Een balletje in het water was niet toegestaan. En eten en drinken mocht alleen bij de zwembadbar, die gesloten was toen wij er waren.”

De glijbanen op camping Mar Estang

Animatie & activiteiten

“Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen was, was het animatieteam zeer actief. Er werden onder andere een kennismakingsuurtje, een pubquiz, een bingoavond en een karaokeavond georganiseerd. Wij vonden het wel jammer dat 95% van het verhaal tijdens het kennismakingsuurtje in het Frans was, terwijl het ‘hoofd animatie’ Nederlands was. Overdag waren er nog tal van sportactiviteiten, zoals voetbal, tennis en aqua-fitness. En voor de kinderen was er een miniclub waar ze spelletjes konden doen en konden knutselen.”

“Natuurlijk was het ook mogelijk om zelf te gaan sporten op het voetbalveldje of de tennisbaan. Er zou ook nog een fitnessruimte moeten zijn, maar die hebben wij zelf niet gezien.”

Campingtesters van Vacansoleil vonden ook genoeg activiteiten op Mar Estang

Tot slot… de ligging

“Tot slot nog iets over de ligging van de camping. Die is echt ideaal. De camping ligt aan de rand van Canet-en-Roussillon. Vanuit de camping kun je via een tunneltje aan de andere kant van de weg komen en sta je direct op het brede zandstrand van Canet. Vanuit hier kun je ook heerlijk wandelen over de boulevard met zijn vele restaurants en winkeltjes.”
“Samenvattend kunnen wij zeggen dat we Mar Estang een erg mooie en schone camping vinden. Met heel vriendelijk personeel en met van alles te beleven, zelfs al in de meivakantie. En, je krijgt gratis wifi die ook nog goed werkt.”

De ligging van Camping Mar Estang en haar prachtige omgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *