bezoek een van de vele prachtige kastelen in de Loire

Loire: 6 leuke uitjes vanaf je camping

Ga jij op vakantie in de Loire? Met deze 6 tips helpen we je op weg om van jouw vakantie een onvergetelijke reis te maken. Van pretparken tot wijngaarden, iedereen wordt blij in deze leuke vakantieregio!

#1 Rondstruinen in Nantes

Vanaf je camping in de Loire sta je zo in hartje Nantes. Het prachtige oude gedeelte van deze havenstad is de complete wijk Bouffay. Je vindt hier onder meer het Château des Ducs de Bretagne, hét historische gebouw van Nantes. Maar loop ook nog even door naar Passage Pommeraye. Dat is een winkelgalerij met leuke winkels en lekkere restaurantjes. De winkelgalerij zelf is een trekpleister op zich!

Campings dichtbij -> L’Ile d’Offard

op vakantie in de Loire? Bezoek het prachtige stadje Nantes

Les Machines de l’île

Ook zeker de moeite waard? Les Machines de l’île. Hier zie je gigantische, bewegende machines in de vorm van dieren en planten. Huh, loopt daar nou een robot-olifant?

bewonder de mooie kunstwerken in het mooie stadje Nantes in de Loire

#2 Sportief op de fiets

De Loire is dé speelplaats voor fietsers. Met bijna 400 kilometer aan fietspaden zit er altijd wel een route voor je bij. Fiets bijvoorbeeld door de Valléé des Rois, langs de rivier de Loire, over de verharde weg die helemaal van Orléans tot de Atlantische Oceaan loopt. Of neem een van de routes langs de vele kastelen die de Loire rijk is. Houd die camera maar bij de hand!

Campings dichtbij -> Les Bois du Bardelet

#3 Shoppen tot je er bij neervalt

Moeder-dochter-dagje? Of een leuke dag met iemand anders natuurlijk ?… Shoppen in het stadje Tours. Hier zijn allerlei schattige winkeltjes én mooie historische gebouwen zoals de kathedraal van Sint-Gatianus. Vol bepakt met tassen? Dan is het tijd om lekker uit te rusten op een terras. Tot de avond valt en je een hapje wilt eten… Zoek jullie volgende gezellige plekje in Tours maar op, ‘s avonds leeft deze stad nog steeds!

Tip: Vermoeide voeten van het vele slenteren? Neem dan de tram die door de hele stad rijdt.

Campings dichtbij -> Camping Le Parc du Val de Loire

#4 Fotoalbum compleet maken?

Een dagtrip naar Pornic is een absolute aanrader. Hier is de historische cultuur érg goed bewaard gebleven. Een top plek om foto’s te nemen voor je vakantiefotoalbum! Maak een kiekje van het kasteel, de oude vissershaven én het adembenemende uitzicht. Een must voor kaasliefhebbers is het proeven van de kaas Curé Nantais. Een echt streekproduct.

Camping dichtbij -> Domaine de l’Etang

geniet in deze prachtige oude vissershaven in de Loire

#5 Adrenalineboost in attractiepark Futuroscope

Bezoek attractiepark Futuroscope. Dit park is top voor jong én oud. Waag jij je aan de sensationele attracties voor een adrenalineboost? Of ga je voor de relaxte 4D shows?

Camping dichtbij ->  Camping Parc de Fierbois

zoek de adrenaline op in dit pretpark gelegen in de Loire

#6 Wijnproeverijtje in de Loire

Maak een dagtrip naar een van de vele wijngaarden van de Loire. Laat je rondleiden en verwen jezelf met een proeverij. Een tip: de wijngaard Domaine des Forges, op een halfuurtje rijden van Angers. Deze wijngaard wordt al 5 generaties door dezelfde familie gerund. Tijdens de rondleiding vertellen de eigenaren je van alles over hun wijnen en wijn in het algemeen. Daarna ga je tongstrelend genieten… Mmm!

Camping dichtbij -> Camping Domaine de l’Etang

geniet in een van de vele wijngaarden die de Loire te bieden heeft

Wil je meer campings ontdekken in de Loirestreek? Bij Vacansoleil kun je kiezen uit 7 campings in deze Franse regio!

Andere leuke blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *