Uitstapje naar Disneyland Parijs

Wimke Tolsma: Citytrip Parijs en een bezoekje aan Disneyland®

Gelukkig worden van Disneyland® Paris

Wij vroegen blogger Wimke Tolsma om samen met haar gezin camping Iris Parc Le Chêne Gris te bezoeken, een camping in de buurt van Parijs. Wimke wilde haar kinderen maar al te graag verrassen met een bezoekje aan Parijs. Of eigenlijk, met een bezoekje aan Disneyland® Paris. Lees in deze blog over haar ervaringen in Parijs, Disneyland® Paris en op de camping.

Disneyland® Paris

Ik had jullie een top 10-tips willen geven van onze mooiste momenten, of de attracties die je moet bezoeken. Maar helaas, wij zijn geen daredevils. We durven niet in de Space Mountain, de Tower of Terror of de attracties die heel hoog, snel of over de kop gaan. Nee, zet ons maar bij het roze kasteel of een show met fonteinen en veel Disneyfiguren. Wij genoten van de vlucht met Peter Pan en een rit in de Dombo. En natuurlijk moeten we lang wachten bij de attracties, maar daar hadden we rekening mee gehouden. Een zakje snoep en een spinner doen wonderen. Wat ideaal is bij de grotere attracties zijn de fast-passes. Hartstikke handig is als je meerder grote attracties wilt doen op 1 dag. Een fast-pas van je favo attractie zorgt ervoor dat je niet anderhalf uur in de rij hoeft te staan en kost je niks extra.

Dochterlief was verkocht door de wonderenwereld van Disneyland Parijs, Frankrijk

Disneyland® Paris geeft je een gelukzalig gevoel. De muziek, Mainstreet en natuurlijk de indrukwekkende parade zijn adembenemend. We kozen voor de parade een plekje tegenover het kasteel van Assepoester. De parade is het paradepaardje van het park. Alle Disneyfiguren komen op de giga praalwagens voorbij, inclusief vuurspuwende draak en sneeuw bij de Frozenwagen. De parade kwam bij ons met stip binnen op nummer 1. Wij gingen na de parade nog even winkeltjes kijken en toen terug naar de camping. Had ik al gezegd dat de camping op 20 minuten rijden van het park ligt. We hadden de laatste show rondom het roze kasteel nog graag willen zien, compleet met vuurwerk. Deze is pas later op de avond als het donker is. Een goede reden om je bezoek in de winter te plannen.

Een hoogtepuntje van onze reis naar Parijs: de parade in Disneyland Paris, Frankrijk

Parijs

Wat is het dan heerlijk dat na zo’n drukke dag de camping dichtbij zit. We konden nog even een pizza eten bij het restaurantje op het park en de meiden nog even dansen bij de minidisco. De volgende dag gingen we naar Parijs, met de trein. Want die zit gewoon meteen naast de camping. Binnen 50 minuten stonden we middenin het centrum op station Gare de L’Est.

Het station van Parijs, een onmisbaar onderdeel van deze Vacansoleil Blog!

Het is heerlijk als je niet op zoek hoeft naar een parkeerplaats in een drukke stad. We stapten na 50 minuten uit op het station Gare de L’est, in het centrum an Parijs. De grootste belevenis met kinderen naar Parijs is: de metro. Met de trein onder de grond is natuurlijk ook wel een beetje spannend en gaat zo snel. Binnen een paar minuten hadden we het mooiste uitzicht op de Eiffeltoren (halte Trocadero), het Louvre, Notre Dame en de Champs Elysees. We aten een broodje en haalden een ijsje. Het was een heerlijk warme dag, totdat de meisjes terug naar de camping wilden om te zwemmen. Ze hadden het warm en waren uitgeslenterd. Eind van de middag pakten we de trein terug, het was mooi geweest. Parijs was prachtig.

De Eiffeltoren kan natuurlijk niet missen in een stedentrip van Parijs, Frankrijk

Citytrips

Vorig jaar bezocht ik samen met Wopke Barcelona, een stad welke hoog in mijn (onze) favorieten staat. Wil je met kinderen op citytrip? Dan is Parijs natuurlijk een dikke aanrader, maar ook het Belgische Gent heeft ons hart gestolen. Welke stad raden jullie aan om met kinderen te bezoeken?

Ps; de Minnie Mouse oortjes deden ze pas weer af toen we thuis waren ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *