Een gezinsvakantie nabij Parijs

Denise Michels-Meijer, van Love 2 Be Mama, bezocht afgelopen zomer camping Le Chêne Gris. Lees hier hoe zij en haar gezinnetje deze gezinsvakantie hebben ervaren!

Een vakantie moet voor ons, als gezin, meerdere dingen omvatten. Zo hangt mijn man graag de toerist uit door bezienswaardigheden in de buurt te bekijken, vindt mijn zoon plezier en vertier heel belangrijk en ik? Voor mij is het authentieke vakantiegevoel ontspannen op een terrasje te genieten van de zomerzon. Deze camping biedt het beste van die drie werelden en daarom waren we er al snel uit!

Het groene Camping Le Chêne Gris

Camping Le Chêne Gris ligt gelegen midden in de Groene Vallei van Grand Morin. Het is een groen heuvellandschap, vol met pittoreske dorpjes, sprookjesachtige boerderijtjes en een kabbelend beekje wat zorgt voor een schilderachtig tafereel. En dat centraal gelegen te midden van grote toeristische attracties, zoals; Disneyland® Paris en Parijs zelf (natuurlijk).

“Het is aangenaam terugkeren op de rustige camping na de hectiek van wereldstad Parijs”

Lekker spelen in het zwembad op de Vacansoleil camping

De kids genieten volop

Op de camping geniet je van spelende kinderen in het zwembad en het enthousiaste animatieteam wat er voor zorgt dat er aan plezier geen enkel gebrek is. Dat het weer zich ook nog eens van zijn beste kant liet zien was daarnaast mooi meegenomen. Hoewel we op slecht 500 kilometer van onze woonplaats waren verwijderd, heb je in het zonnetje, aan het vrolijke (en tevens goed schoongehouden) zwembad, het idee dat dit niet onder kan doen aan de Spaanse Costa. Mijn zoon was dan ook, op de dagen dat wij heerlijk op het campingterrein besloten te vertoeven, nauwelijks buiten het zwembad te vinden.

Camping Le Chêne Gris dichtbij Disneyland Parijs

De ideale uitvalsbasis voor Disneyland® Paris

Camping Le Chêne Gris staat bekend als ideale uitvalsbasis voor Disneyland® Paris. Iets wat er voor zorgt dat de camping kinderrijk is en de enthousiasme van de kinderen en hun ouders bijna te voelen is bij aankomst. We herinneren ons denk ik allemaal wel hoe de voorpret voor een dergelijk uitje, al eigenlijk de halve pret was. Dit zorgt er mede voor dat de sfeer op de camping optimaal is en iedereen elkaar vriendelijk begroet op weg naar het zwembad. Het park is gemakkelijk te bereiken, zonder dat je iets mee krijgt van de ‘pretpark-hectiek’ zoals we deze ook in Nederland kennen. Sterker nog; de herten die rustig uit een langs gelegen beekje aan het drinken waren terwijl campinggasten op weg gingen richting Disneyland, wekte geenszins de impressie dat je op slechts 20 minuten afstand zat één van de grootste toeristische trekpleisters van Parijs.

“De toerist, de avonturier en de Bourgondiër in ons zijn, na een vakantie in Pommeuse, meer dan bevredigd.”

Al met al was het een vakantie met voor een ieder wat wils. Parijs, Versailles en de omgeving voor mijn man. Disneyland Parijs voor de jongste van het stel en voor mij heerlijke zomeravonden. Genietend van een Barbecue op de veranda van onze Waikiki stacaravan. Onder het genot van een biertje, wijntje en de authentieke Franse Brie uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *