Wimke ging met haar gezin naar camping Norcenni Girasole Club in Toscane met Vacansoleil.

Wimke: Norcenni people

Wimke Tolsma van wimke.nl ging samen met haar gezin naar camping Norcenni Girasole Club in Toscane. Helemaal enthousiast kwam ze terug en haar enthousiasme deelt te ze met ons! 

Norcenni People

Norcenni people, dat waren we de laatste week van augustus. Met een blauw elite club bandje om onze pols verbleven we op camping Norcenni Girasole Village midden in Toscane.

Na drie dagen in het prachtige Oostenrijk reden we door naar onze eindbestemming Toscane. We wilden heel graag eens naar Italië. Om ons heen zijn een hoop fans van het land. We zijn een week in Toscane geweest en we vonden het veel te kort. We hebben niet eens Florence kunnen bezoeken! Maar in de week dat we er waren hebben we geprobeerd zoveel mogelijk van de omgeving te zien. Maar eerst over de camping Norcenni Girasole Village.

Wimke verbleef op camping Norcenni Girasole Club in Toscane, Italië.

De Camping Norcenni Girasole Village

Middenin de Toscaanse heuvels en de Chianti streek ligt camping Norcenni Girasole Village. Een ruime opgezette camping waar je als je geen zin hebt, niet vanaf hoeft. Met twee grote zwemplekken, twee supermarkten, animatieteam, wellness, fitness, wijnproeverij restaurantjes, manege en een treintje welke je overdag van de ene kant naar de andere kant van de camping brengt, hoef je je niet te vervelen ;). We zaten in een prachtige serengeti-tent welke op de bovenste rand van de camping stond, hierdoor hadden we een schitterend uitzicht over de Toscaanse heuvels. De glampingtent vonden we een enorme aanrader. Een fijn tweepersoonsbed met een grote klamboe, boomhut-bed voor de meiden, een regendouche en een eigen toilet. Wat helemaal fijn is, is de airco.

Wimke verbleef in een glamping safaritent Serengeti op camping Norcenni Girasole club in Toscane.

Het deze laatste week van augustus nog heel warm in Toscane. Met 38 graden deden we overdag weinig. Tot 15:00 uur zochten we verkoeling in het zwembad waarna we eind van de middag op pad gingen. We hadden genoeg tips om een maand in de Toscane te blijven. Ik deel met jullie onze hoogetepunten. Aan het eind van deze blog lees je de tips welke we ook nog hadden willen doen.

Figline Valdarno

De camping ligt buiten het dorpje Figline Valdarno. Heb je even geen zin om in een grote stad te eten of op de camping. Dan kun je op het dorpsplein lekker en gezellig eten. Het plein is vanaf 19:00 uur gezellig druk. Op dinsdagochtend is er een grote markt op het plein. Ze verkopen etenswaren en kleding. Het is geen markt om souvenirs te scoren, maar wel allemaal lekkers.

Het plaatsje Figline Valdarno waar camping Norcenni Girasole Club ligt. Hier verbleef Wimke met haar gezin.

Villa en Farm Shop Il Palagio

Vanuit het zwembad van de camping kun je de Villa Il Palagio zien liggen. Dit is het landhuis/villa van niemand minder dan Sting en zijn vrouw. Wie de film De Toscaanse Bruiloft heeft gezien zal het huis zeker herkennen. Het is een prachtige okergele villa met een schitterende tuin. We zijn er naartoe gereden en mochten even rondkijken. De appartementen zijn te huur. Maar je kunt ook even doorrijden naar the Farm Shop, waar je spullen zoals olijfolie, honing, groente en keramiek kunt kopen. Als je dan toch op de camping staat is het leuk om hier ook even te kijken.

Wimke ging tijdens haar vakantie op camping Norcenni Girasole Club naar Villa Il Palagio.

Greve in Chianti

De Chianti streek herken je aan het symbool van een zwarte haan. De camping ligt middenin deze streek. Als je linksaf de camping verlaat zit je middenin de druivenvelden en kun je op veel plekken de heerlijke wij proeven. Als je deze chianti-route uitrijdt kom je langs Greve in Chianti. Een prachtig plaatsje waar je even de auto voor moet parkeren. Toen we aankwamen (op zondag) vielen we met onze neus in de keramiek. Er was een handmade market op het plein met veel keramiek, Chianti wijnen, bio-producten en nog meer keramiek. Een vakantie zonder aandenken kan niet, we kochten de prachtige keramiek huisjes. Aan het plein aten we pasta en pizza en reden met onze vakantieschatten terug naar de camping.

Wimke bezocht het plaatsje Greve tijdens haar vakantie op camping Norcenni Girasole Club.

Siena

Je vakantie is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan Siena. Siena is prachtige stad met de smalle straatjes en een middeleeuwse sfeer. Vooral het plein Piazza Del Campo is erg indrukwekkend en is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Koop een ijsje (bij Gelateria Grom) en ga hier op het plein even zitten genieten en naar de mensen kijken. Op het plein worden twee keer per jaar de beroemde paardenraces gehouden (2 juli en 16 augustus). Slenter door de straatjes, eet een pizza en maak er een mooie dag van.

Wimke bezocht Siena tijdens haar vakantie op camping Norcenni Girasole Club.

Kom je met de auto naar Siena? Parkeer in de parkeergarage Santa Caterina. Vanuit de parkeergarage loop je de oude stad in en dan kan je met roltrappen verder tot je bijna naast de Dom staat. Ideaal en niet schrikbarend duur.

Fattoria La Vialla

Deze tip kregen wij weer van vrienden die hun wijn, olijfolie en pasta’s bestellen bij Fattoria La Vialla. Het bezoek aan deze boerderij is een complete belevenis. Bij aankomst mochten we aanschuiven voor de lunch. Er was geen uitgebreide menukaart, we kregen een plank met eigengemaakte heerlijkheden, brood en konden een fles wijn bestellen. Als je de fles wijn niet helemaal op krijgt, krijg je hem mee naar huis. La Vialla organiseert op verschillende momenten per dag rondleidingen. Marjolein, onze Nederlandse gids, nam ons mee naar de pasta- en koekjeskeuken, de olijfoliepersen en de wijnproeverij. Alle producten worden op biodynamische wijze gemaakt, dus allemaal met een goed gevoel en dat proef je zeker! Wij namen een doos vol lekkers mee terug naar huis. Een megatip als je eens naar Toscane gaat.

Wimke genoot van het lekkere eten bij Fattoria la Vialle tijdens haar vakantie op camping Norcenni Girasole club.

Toscanetips van anderen:

  • Pak vanaf de trein naar Florence. Koop een treinkaartje op de camping. Dat scheelt je zoeken naar een onmogelijk parkeerplek.
  • San Gimignano, een mooi stadje waar je het allerlekkerste ijs haalt. Het ijswinkeltje met de langste rij, daar moet je zijn.
  • Ben je een wijnliefhebber? Ga wijnproeven in Il Verrazzano. Een prachtige wijgaard met een leuk kasteeltje. Vanaf de camping op circa 20 minuten rijden.
  • Ga eten bij Perlamora. Net buiten de camping is restaurant Perlamora. Een prachtige locatie met waanzinnig uitzicht. Super lekker Italiaans eten zonder kaart. De tafel word heel de avond vol gedekt met heerlijkheden. (Wel even reserveren!)
  • De camping ligt erg centraal gelegen. Op nog geen uur rijden ligt het prachtige stadje Lucca.
  • Het kleine idyllische dorpje Raddha.

Heb je ook een supertip voor Toscane!? Zet hem in de comments

One thought to “Wimke: Norcenni people”

  1. Leuk verslag, maar volgens mij haal je wel wat dingen door elkaar. De villa uit de film Toscaanse bruiloft heet Villa Triboli en ligt in Impruneta. Bij mijn weten kun je daar ook niet zo maar rondkijken. De villa van Sting heet inderdaad Villa
    Il Palagio. Maar ook daar kun je denk ik niet zomaar gaan rondneuzen. Wij zijn in de meivakantie in Figline Valdarno geweest (voor de vierde keer) maar toen kon je echt niet bij Sting op bezoek. We zijn wel in zijn wijnwinkel Tenuta Il Palagio geweest. Ik denk dat je Villa La Palagina bedoelt. Dit hotel heeft een connectie met de camping. De cast van Toscaanse bruiloft heeft dacht ik wel in het hotel of op de camping gelogeerd, maar ‘Casa Matrimonio’ ligt toch echt in Impruneta ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *