23x de leukste campings in Languedoc-Roussillon

22x Leukste campings in Languedoc-Roussillon

De zuidelijkste regio van Frankrijk: Languedoc-Roussillon. Hier ga je naartoe voor zon, zee en strand. Om te genieten van lekker eten, veel waterpret en pittoreske stadjes. Kastelen? Ja, die staan hier ook. En uiteraard vind je in dit stukje Frankrijk ook veel groen. In plaats van grote eikenbomen en cypressen zie je hier veel meer mediterrane bomen. Inderdaad: palmbomen!

Naar de camping in Languedoc-Roussillon: waar moet je zijn?

Goed nieuws: in deze Franse regio heb je héél veel keus uit campings. Bovendien scoren de meeste campings hier érg goed. Wil je weten wat de állerleukste en állerbeste campings zijn voor jouw vakantie met kinderen? Et voilà: een lijstje met de top 22 campings in Languedoc-Roussillon. Deze campings scoorden de laatste 2 jaar gemiddeld minimaal een 7,5. Daar zit je dus perfect voor een zorgeloze, memorabele en gezellige gezinsvakantie!

Top 22 campings in Languedoc-Roussillon

#1 Mar Estang (7,6)

Iedereen die op camping Mar Estang komt, is gek op de locatie van deze camping. Je loopt zo naar het strand! En de kids worden heel blij van de zoutwaterzwembaden met coole waterglijbanen.

Iedereen die op camping Mar Estang komt, is gek op de locatie van deze camping.

#2 La Sirène (7,9)

Op deze levendige 5 sterrencamping is zóveel animatie! Worden de kids even niet geëntertaind? Dan springen ze in de zwembaden van dat geweldige aquapark met wel 12 waterglijbanen. Zin in een dagje strand? Neem de shuttlebus! Lopen kan ook, het strand ligt 1 kilometer verderop.

Op de levendige 5 sterrencamping La Sirene in Languedoc-Roussillon is zóveel animatie!

#3 L’Hippocampe (8,2)

Deze kleinere camping ligt tegenover #2 La Sirène. Het voordeel van L’Hippocampe: de camping is autovrij. Ideaal voor kleine kinderen. Wil je toch heel graag naar dat spetterende aquapark? Geen probleem, je hebt toegang tot alle voorzieningen van La Sirène! Want deze 2 campings horen bij elkaar. ?

Camping l'Hippocampe is een kleinere camping in Languedoc-Roussillon.

#4 La Chapelle (8,1)

Midden in het centrum van Argelès-sur-Mer. Dus altijd een terrasje en gezellige straatjes in de buurt. Op de camping geniet je van je schaduwrijke plekje. En de kids van het zwembad, animatie en speeltuin!

Camping La Chapelle ligt midden in het centrum van Argeles-sur-Mer.

#5 Domaine la Yole (7,9)

Wauw, een vakantieresort met een gróót aquapark. Op 500 meter van het strand. Daar zijn je kinderen helemaal happy. En jíj geniet van de wijn van de eigen wijngaard van deze camping. A votre santé!

Camping Domaine la Yole ligt op 500 meter van het strand in Languedoc-Roussillon.

#6 Ma Prairie (7,9)

Voor een gemoedelijk sfeertje ga je naar camping Ma Prairie. Ideaal op deze Franse camping is het Nederlandse receptiepersoneel. Ook fijn: je bent maar 3 kilometer van Plage de Canet én dicht bij leuke steden als Perpignan en Céret.

Voor een gemoedelijk sfeertje ga je naar camping Ma Prairie in Languedoc-Rousslillon.

#7 Le Bois de Valmarie (8,3)

Een kleine, kindvriendelijke camping. 100 meter lopen en je staat al op het strand. Daar kunnen de kleintjes naar hartenlust mooie zandkastelen bouwen. Tip: ga een dagje naar Spanje!

Camping Le Bois de Valmarie is een kleine, kindvriendelijke camping.

#8 Les Marsouins (8,6)

Op deze camping toef je lekker in de schaduw tussen de palmbomen. Kleurtje pakken? Het strand ligt op 800 meter. Daar rijd je met het gratis treintje naartoe. Je kinderen vinden de speeltuin en glijbanen van Les Marsouins ook zeker leuk.

Camping les Marsouins in Languedoc-Roussillon.

#9 Les Méditerranées Beach Garden (7,6)

Een grote supermoderne camping. Iedereen is hier gek op de verse broodjes van de bakkerij. De kinderen zijn dol op het zwembad. De zee ligt op loopafstand. En voor de luxepaardjes zijn er glamping stacaravans.

Camping Les Mediterrannees Beach Garden is een supermoderne camping in Languedoc-Roussillon.

#10 Le Pré Catalan (8,1)

Hier word je met open armen ontvangen. Knus, intiem, een echte familiecamping. Voor de kids een leuke waterspeeltuin. En maar 1 kilometer van het strand. Mmm.

Camping Le Pre Catalan is een echte familiecamping in Languedoc-Roussillon.

#11 Le Bois Fleuri (7,7)

Net buiten de drukte van Argelès ligt Le Bois Fleuri. Een heerlijk plekje voor gezinnen. Mooi uitzicht op de Durance én een leuk zwembad voor de kids.

Net buiten de drukte van Argeles-sur-Mer ligt camping Le Bois Fleuri.

#12 Les Méditerranées Charlemagne et nouvelle Floride (8,5)

Alles op deze grote camping is tot in de puntjes verzorgd. Willen de kids spelen in het zand? Op naar Marseillan Plage. Wil je buiten de deur eten en winkels kijken? Slenter de straat uit en je hebt keuze genoeg!

Alles op deze grote camping in de Languedoc-Roussillon is tot in de puntjes verzorgd.

#13 Club Le Marisol (7,8)

Wauw, wat een zwemparadijs hier! Het strand ligt ook dichtbij. Tip: verblijf in de safaritent Kalahari Premium. Een tent van 25 m² met houten meubilair en een overdekte veranda. Gezellig!

Wauw, kijk dat zwemparadijs op camping Club Le Marisol in Languedoc-Roussillon.

#14 Les Peupliers

Een Knusse, kleinschalige camping.Het strand is 500 meter lopen en lekker breed is. Voor de kids is er een 300m2 groot waterparadijs, zij vermaken zich wel!

Les_Peupliers_frankrijk_languedoc_roussillon

#15 Mer et Soleil (7,8)

Een camping met heel veel bomen. Op 1 kilometer van het strand. De kinderen duiken in de zwembaden. Jij duikt in de wellness. En dan samen naar Aqualand of Béziers! ?

Camping Mer et Soleil is een camping met veel bomen.

#16 Blue Bayou (7,6)

Dit wáren 2 campings, nu is het er 1! En wat voor een. Kies elke dag weer of je met je kids naar zwembad 1 of zwembad 2 gaat. Of gaan jullie naar het strand van Vendres-Plage, even verderop? Hoe dan ook: waterpret beleven jullie hier gegarandeerd!

Waterpret gegarandeerd op camping Blue Bayou in Languedoc-Roussillon.

#17 Le Plein Air des Chênes (7,1)

Goed verzorgde knusse terrassencamping. Gelegen in een eikenbos. Het zwemparadijs is super: 1200 m² aan waterpret! Oók leuk: de speeltuin, het springkussen en de minigolfbaan.

Camping Le Plein Air des Chenes: een goed verzorgde terrassencamping.

#18 Les Vagues (6,9)

Op camping Les Vagues bruist het! Bakker, winkel, restaurants, strand: alles ligt dichtbij. Eén van de vele leuke plekjes in de buurt: Valras-Plage, op 4 kilometer.

Op camping Les Vagues in Languedoc-Roussillon bruist het!

#19 Domaine l’Elysée (7,6)

Wil jij met je kinderen elke dag naar het strand? Domaine l’Elysée ligt er maar 1 kilometertje vanaf. En er rijdt elk uur een busje naartoe. Maar… ga er ook veel op uit! Bijvoorbeeld naar Porte de la Marine, Nîmes en de Camargue.

Dit is camping Domaine L'Elysee in Languedoc-Roussillon.

#20 Le Val de Cesse (6,5)

Een kleine camping. In de buurt vind je een riviertje met een strandje waar jonge kids lekker kunnen ravotten. En op de schaduwrijke camping voel je overal dat familiaire sfeertje. Goede keuze als je jonge kinderen hebt en van rust houdt. ?

Le Val de Cesse is een kleine camping in Languedoc-Roussillon.

#21 Le Lac des Rêves (6,0)

Kampeer aan het meer van Pérol met een heerlijk breed zandstrand. En spetter ook met je kids in de leuke zwembaden van de camping. In de zomer spelen de kinderen spelletjes op het grasveld aan het meer. Wil je er een dag op uit? Montpellier ligt om de hoek!

Kampeer aan het meer van Pérol op camping Le Lac de Reves.

#22 La Presqu’ile du Barcarès (nieuw)

Deze camping is nieuw bij Vacansoleil. Daarom hebben we nog geen beoordelingen. Maar dit paradijsje voor families scoort héél goed op Zoover en Google Reviews. Daarom hoort het zeker in dit lijstje thuis! Top aan deze kleine en rustige camping: de ligging op 1 kilometer van het strand én de kinderspeeltuin.

Camping La Presqu'ile du Barcares is nieuw bij Vacansoleil.

Lees ook deze blogs over Languedoc-Roussillon:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *