Vaste Vacansoleil-gast Benno ontdekte Toscane per fiets.

Giro di Toscane: per fiets Toscane ontdekken!

Vaste Vacansoleil-gast Benno ging met zijn vrouw naar camping Barco Reale in Toscane. Zij hebben deze streek ontdekt op de fiets. Spring je mee op de fiets? 

Van tevoren hadden we al veel gehoord van vrienden en kennissen over de schoonheid van het ‘klassieke’ Toscane. De diversiteit aan fraaie landschappen, cultuurhistorie, het aangename klimaat en culinaire verzorging maken dit namelijk tot een fantastische fietsbestemming! Onze ‘Giro di Toscane’ heeft ons op hele speciale en mooie belevenissen getrakteerd.

Vacansoleil-gast Benno ontdekte Toscane per fiets. Lees zijn verhaal op het Vacansoleil Blog.

We wilden al langer eens een actieve, maar ook ontspannen, fietsvakantie met z’n tweetjes maken in Italië. Dit najaar ging het dan écht gebeuren! Dus wij als ‘wereldreizigers’, met onze eigen fietsen op de fietsendrager, naar dit hele mooie gedeelte van Italië gereden. De camping waar we verbleven, camping Barco Reale in San Baronto, is een gezellige familiecamping, schitterend gelegen op het platteland, dichtbij Florence en Pisa. Vanaf de camping kun je urenlang genieten van prachtige uitzichten over de Toscane heuvels en het stadje Pistoia. Dit was voor ons dé perfecte uitvalsbasis om mooie dagtochten te maken in de omgeving. En we hebben heel wat kilometers weggefietst, als oudjes van 70, beneden in het dal dwars door de landerijen en de heuvels rondom Pistoia. Onderweg hebben we geweldig veel en mooie boomkwekerijen gezien waar werkelijk alles werd gekweekt, zelfs palmbomen!

Beroemde steden

Vanuit de camping zijn steden als Pistoia, Florence, Lucca, Empoli, Pisa en Vinci ook met de fiets te bezoeken. Soms bleken de afstanden iets te pittig, dus hierbij meteen een leuke tip voor een dagje zonder de fiets: met de boemeltrein naar Florence! Lekker ontspannen onderweg, de benen verdienen af en toe ook een dagje rust!

Prachtige steden vind je in Toscane. Vacansoleil-gast Benno ontdekte deze op de fiets. Lees hierover meer op ons blog!

Iedere stad in Toscane heeft zijn eigen karakteristieke ‘Piazza del Duomo’, maar het plein en kathedraal in Florence zijn echt heel erg overweldigend. Verbluffend mooi en zéker zo mooi als de Ponte Vecchio, de wereldberoemde middeleeuwse brug in Florence.

Fietsen op de stadsmuren van Lucca

“Wát een schoonheid aan gebouwen in Lucca!”

Dat was het eerste dat we tegen elkaar zeiden toen we in het historische centrum van onze ijzeren ros stapten. Lucca is wat ons betreft de mooiste stad van Toscane. Het was voor ons fietsers erg fijn om op rustige wijze door het autovrije historisch centrum te kunnen peddelen en prachtige paleizen, kerken en pleinen te bezoeken. Erg bijzonder voor ons was het ook om over de stadsmuur rondom het oude centrum van Lucca te fietsen!

Afkoelen langs de kust in Marina di Pisa

Het pittoreske Marina di Pisa is zeker een bezoekje waard. Het fietsen was hier voor ons wel heel erg relaxt, met het windje in de rug zoefden we langs mooie stranden. De badplaats zelf is niet al te druk, dus was het hier goed toeven en konden we in alle rust genieten van het warme zonnetje.

Genieten van Toscane op de fiets. Vacansoleil-gast Benno vertelt erover op ons blog.

De meeste steden die we van tevoren hadden uitgekiend, hebben we met de fiets goed kunnen bezoeken. Onderweg dagelijks genietend van traditionele Italiaanse lekkernijen in barretjes, ijssalons of terrasjes. En wat we toch niet helemaal verwacht hadden: we waren zeker niet de enige toerfietsers die mooie tochten kriskras door de regio maakten!

Camping Barco Reale

Op de camping hebben we nog volop genoten, voornamelijk de gezellige en lange avonden. Er is op de camping echt van alles te doen, de hele dag door. Natuurlijk is het wat rustiger in september, maar dat was voor ons prima, want wij zijn toch ook mensen die van rust en natuur houden. Het personeel van de camping is super behulpzaam en vriendelijk geweest, ze stonden direct voor je klaar als je iets nodig had. De ontvangst door het Vacansoleil-personeel hebben we als heel positief ervaren, niets was voor hun te veel.

Vacansoleil-gast Benno genoot op camping Barco Reale. Lees hierover meer op ons blog!

We hebben gigantisch van onze fietstochten genoten, we hebben van de schoonheid van Toscane genoten, maar zeker niet in de laatste plaats hebben we het ontzettend naar ons zin gehad op camping Barco Reale. Grazie a tutti!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *