FitDutchies gingen naar een glamping stacaravan in Toscane. Hoe zij dat hebben ervaren lees je op het Vacansoleil blog!

FitDutchies: Genieten in Toscane met Vacansoleil!

Afgelopen september genoten er een aantal FitDutchies van een vakantie op camping Norcenni Girasole Club. Deze bloggers van FitDutchies verbleven in een glamping stacaravan. Hoe zij dat hebben ervaren? Dat lees je hier! 

Wat doe je als je met Vacansoleil begin september met 35 graden Celsius naar een luxe camping in Toscane (Italië) kunt? Spullen pakken, alles regelen en daarna pas kijken wat er allemaal te doen is! Inger, Mark, Jill, onze nieuwe stagiaire Luna en ik waren de gelukkigen die gingen genieten van een weekje Italiaanse zon en cultuur!

FitDutchies ging met Vacansoleil naar Toscane. Hoe zij dat vonden, lees je op het Vacansoleil Blog.

De reis

De reis begon zoals gewoonlijk met koffers die te zwaar waren en die je dus in je handbagage probeerde te proppen. Na een soepele reis kwamen we aan in een zonnig en warm Pisa. Hierna pikten we de huurauto op en reden naar Camping Norcenni Girasole Club in Figline Valdarno. Een mega camping welke van alle faciliteiten voorzien is en waar je je echt niet hoeft te vervelen als je niet van de camping af wil gaan.

Na een inspectie van onze Glamping accomodatie (check hier!) met 6 slaapplekken (een tweepersoonsbed, twee éénpersoons bedden en een stapelbed), TV, Combi-magnetron, vaatwasser(!), barbecue, stretchers, etc, etc kregen we toch wel honger.

Nadat we bij de plaatselijke supermarkt wat vlees hadden gehaald en het al donker werd, wilde Mark toch zijn barbecue skills laten zien. Zelfs hulp van een behulpzame Nederlands buurman mocht niet baten. Uiteindelijk ging er een pizza in de oven. Ja, hoogverraad noemt men dat in Italië toch? Of gewoon Mark kan niet barbecueën… De rest overigens ook niet…

Volop genieten van het eten en de omgeving. FitDutchies gingen naar Toscane. Lees er alles over in ons blog!

Florence

Zaterdag zijn we de sportschool ingegaan, gechilld op de camping en ‘s avonds zijn we naar Florence gereden. Florence (Ita: Firenze) is door de Romeinen gesticht in 59 V.C, is tevens de hoofdstad van de provincie Toscane. De stad telt op dit moment zo’n 377.000 inwoners.
Op zoek naar een parkeerplek hebben we een uur rondgereden, vijf keer geparkeerd en stonden we bijna vast op een centraal plein. Uiteindelijk lukte het en vonden we een heerlijke biologische pizzeria. Bewuste keuze of omdat we honger hadden en dit het eerst was die we tegen kwamen? Laten we het op beiden houden, haha.

Na de pizza en pasta zijn we door het Centro Storico gelopen richting de rivier en op de terugweg kwamen we een ijszaak tegen die we niet konden weerstaan. Nadat de ene nog een bolletje meer dan de ander op had zijn we met onze knopen los richting de auto gewaggeld op weg naar huis.

Parkeertip Italië die je tijd en geld gaat schelen: Gele en witte vakken zijn vergunninghouders en gemeentelijk personeel. Blauwe vakken mag wel geparkeerd worden!

FitDutchies ging naar Toscane en bezochten ook Cinque Terre. Lees hun avonturen op ons blog.

Camping Norcenni Girasole Club

Nadat we een aantal dagen op pad zijn geweest vonden we het tijd om ook even te ontspannen. Norcenni Girasole Club heeft een groot aantal zwembaden. Waaronder één met een aantal glijbanen, een funzone voor de kinderen, speelhal, goede sportfaciliteiten en zelfs een wellness met sauna en fitnessruimte. Die laatste hebben we bijna elke dag gebruikt zoals het Fit Dutchies betaamt, haha. Baantjes trekken na je krachttraining vonden we trouwens ook heerlijk!

Als je niet elke dag de camping af wil om te gaan eten kun je ook gewoon op de camping een restaurant uitkiezen. Tafelen met een Italiaans wijntje? Naar de pizzaria of het buffetrestaurant? Helemaal geweldig met vaak een uitzicht op de vallei!

FitDutchies genoten van het ijs in Toscane! Wat zij nog meer gedaan hebben lees je op ons blog!

Genoeg keuze in Toscane wat betreft! FitDutchies genoten! Lees hier hun ervaring op de camping.

Wij vonden het echt een toffe week en bij deze camping kun je dan ook echt de tijd van je leven meemaken. Een camping met veel faciliteiten, centraal in Italië met Cinque Terre, Florence en Siena bijvoorbeeld op rijafstand en heerlijk weer? Thanks Vacansoleil!

Zonsondergang op camping Norcenni Girasole Club in Toscane. FitDutchies genoten volop, lees hier hun ervaring.

Ben jij benieuwd naar onze avonturen in Italië? Check dan Marks vlog eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *