Met de hond op vakantie, collega Dick en hond Mila genoten volop!

De hond heeft ook vakantie!

Als collega Dick op zoek gaat naar een vakantiebestemming wordt er gezocht naar een camping waar ook de hond welkom is! Samen met zijn vriendin en zijn hond Mila ging hij naar Toscane. Lees hieronder zijn ervaring in Toscane met een hond!

Met de hond naar Toscane!

De zomervakantie staat voor de deur en plannen worden gemaakt. Gaan we voor de prachtige stranden aan de Franse westkust, het nog relatief onbekende Slovenië of tóch naar het prachtige Italiaanse Toscane. Het maakt niet uit waar we heengaan want één ding is zeker: onze lieve hond Mila moét mee op vakantie! Hoewel zo’n hondenleven er af en toe al lui genoeg uitziet, is het natuurlijk voor de hond ook vakantie! Een nieuwe omgeving betekent: nieuwe geurtjes die opgesnoven moeten worden en andere hondjes om mee te spelen!

Met de hond op vakantie. Dat kan bij Vacansoleil! Collega Dick ging met hond Mila op vakantie en genoot volop!

Hondenbar op de camping

Omdat we eigenlijk altijd al eens naar Italië wilde hebben we besloten om naar Toscane te gaan. Van kennissen en collega’s hadden we vernomen dat de omgeving rondom Florence een absolute aanrader is en zo werden we meer en meer enthousiast. Oké, land en streek zijn inmiddels dus bekend. Nu alleen nog een geschikte camping vinden waar huisdieren ook welkom zijn. Wij zijn uiteindelijk terecht gekomen op de geweldige familiecamping Norcenni Girasole Club. Het feit dat honden hier ook welkom zijn sprak ons uiteraard aan. Omdat niet alleen wij maar ook onze hond Mila vakantie heeft, hebben we besloten om een Waikiki stacaravan te boeken. Ruimte genoeg voor baasjes én hond. Het fijne van deze stacaravan vonden wij dat er airconditioning aanwezig was. Zo konden wij op ons gemak even een paar baantjes trekken of boodschappen doen en genoot Mila van een zeer aangenaam temperatuurtje tijdens haar middagdutje.

De hondenbar op de camping. Dick genoot van zijn vakantie met hond Mila!
Bij aankomst op de camping was al snel duidelijk dat hondjes hier echt niet worden overgeslagen. Op meerdere plekken op de camping staan grote drinkbakken en worden leuk geëtaleerd als zijnde een hondenbar. Aan aandacht komen ze zeker niets te kort. Is het niet vanwege alle nieuwsgierige kindjes, dan wel het vriendelijke personeel dat eigenlijk allemaal wel even met de hond wil spelen. Honden zijn daarom ook overal welkom. In restaurants, bars en uiteraard ook op het terras.

De voorbereiding

Met de hond op vakantie vergt natuurlijk enige voorbereiding want in ieder land gelden weer andere regels. Het is daarom altijd slim om even op te zoeken welke regels er gelden in het land van bestemming of eventuele landen die je doorkruist op weg naar jouw bestemming. Vaak geldt (net zoals in Nederland) dat honden aan de lijn gehouden moeten worden. TIP: neem een lange lijn mee zodat jouw hond gewoon lekker kan rondsnuffelen in de buurt van de tent of caravan.
Hondenliefhebbers zullen het waarschijnlijk wel herkennen: het liefst neemt je jouw hond overal mee naartoe. Wij dus ook! Van prachtige stedentrips naar Florence en Siena tot een heerlijk dagje naar zee. Het is daarom zeker aan te raden om even aan de receptie van uw camping te vragen waar er mooie wandelroutes in de buurt zijn.

Op vakantie met hond, neem je hond ook gewoon mee met je uitstapjes!

Doordat wij op vakantie waren in Florence was het voor ons al vrij duidelijk dat onze wandelingen met Mila ons mee zouden nemen door de prachtige wijnvelden van de beroemde Chianti wijnstreek. Samen met onze buurhond Moos was dit dé uitgelezen plek om even lekker samen te ravotten. En terwijl de honden lekker rennen, stoeien en graven, genieten wij van het schitterende uitzicht.
Na twee geweldige weken was het helaas tijd om afscheid te nemen van de prachtige omgeving, de romantische dorpjes en het heerlijke Italiaanse ijs. Wij kunnen terugkijken op een heerlijke vakantie en als we Mila vrolijk en tevreden uit het autoraam naar buiten zien kijken, hebben wij zo’n gevoel dat ook zij deze plek gaat missen.

Zie Mila genieten

En dat Mila en Dick genoten hebben van de vakantie is hieronder duidelijk te zien :-).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *