Vaste Vacansoleil-gast Benno ontdekte Umbrië op de fiets.

Met de fiets op ontdekkingstocht in Umbrië

Bij Lago Trasimeno e-biken langs wijngaarden, kastelen, musea en kerken

Vaste Vacansoleil-gast Benno ging dit jaar met zijn vrouw naar de camping in regio Umbrië. Net als vorig jaar, in Toscane, besloten ze de omgeving per fiets te verkennen. “Vooral op de fiets zie en ontdek je van alles!” Lees welke spots Benno en zijn vrouw dit jaar allemaal hebben ontrafeld.

Lago Trasimeno

Vorig jaar hebben we veel gezien (ook per fiets) van het prachtige Toscane. Nu – op aanraden van velen – maakten we kennis met Umbrië. En dan vooral met de omgeving rondom Lago Trasimeno. Het was geweldig. Je kunt daar volop genieten van natuur, cultuur, steden en leuke dorpjes.

Fietsroutes 60- en 70-plussers

Fietsen rondom het Trasimeense Meer is een aanrader. Je kiest er uit een tiental fietsroutes met verschillende moeilijkheidsgraden. Vooral voor mountainbikers zijn er schitterende routes aangelegd. Maar ook voor onze leeftijd (70+) is er gelegenheid om mooie tripjes te maken rondom het meer.

Umbrië ontdekken met de fiets. Vaste gast Benno deed het! Lees hier zijn tips.

Gelukkig waren wij met onze e-bikes. Anders was de route soms te moeilijk, want sommige delen zijn erg steil. De meeste bijzondere plaatsen, zoals Magione, Castiglione del Lago, Passignano sul Trasimeno of San Feliciano liggen nu eenmaal ‘hoog’. Wil je die plekken bezoeken voor de bezienswaardigheden, zoals kerken, musea, kastelen en gezellige centra? Dan moet je eerst even de berg op ‘klimmen’. Uiteindelijk is het fantastisch. En daarom is het de moeite zeker waard! Minder fijn zijn de slechte wegen die je moet gebruiken als er geen fietspad is.

Zelf je route bepalen en ontdekken

Zelf iets ondernemen kan in de streek Umbrië ook prima. Met andere woorden: je hoeft niet altijd gebruik te maken van de geëigende paden. Op die manier – en dan vooral op de fiets – zie en ontdek je van alles en stuit je op de leukste dingen! Zoals een wijngaard of een oude ruïne. In de omgeving waar wij op de camping zaten, rondom de plaats Sant’Arcangelo, kun je je helemaal onderdompelen in de Etruskische en Romeinse beschaving. Genoeg te zien dus. En dat met een temperatuur van zo’n 25 graden in september.

Ontdek het Italiaanse Umbrië met de fiets!

Siena, Perugia, Florence en Assisi

Vanuit onze camping bezochten we ook de steden als Siena, Perugia, Florence en Assisi. De rijkdom van vroeger straalt in deze plaatsen ervan af. Wat een pracht en praal. Bijzonder handig was trouwens de mini-metro. Die brengt je in een mum van tijd in het centrum van Perugia. In Assisi? Daar is eigenlijk alles schitterend en adembenemend.

Knusse dorpjes

In de vele dorpen, waaronder Panicale en Paciano, waan je je in de Middeleeuwen. Schitterend al die nauwe straatjes, plaza’s en historische gebouwen. Je raakt er niet uitgekeken. Om elke hoek zie je weer een nieuwe verrassing.

Ontdek veel knusse dorpjes in Umbrië met de fiets.

Onze camping: Villaggio Italgest

Onze camping was in Sant’Arcangelo. Villaggio Italgest, een rustige camping in een pittoresk klein dorpje met vriendelijke en behulpzame mensen. We werden daar geholpen met van álles. Zelfs het repareren van onze fietsen was geen probleem. Al met al een aanrader en een heerlijke maand om lang aan terug te denken. Mijn vrouw en ik hebben wederom genoten van een mooi stukje Italië!

Verblijf op camping Italgest tijdens je vakantie in Umbrië. Ontdek de omgeving met de fiets.

Met de fiets naar Toscane? Lees het vorige blog van vakantieganger Benno.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *