Wat te doen aan het Lago Maggiore? – 7 tips

Op zoek naar een mooie regio voor je volgende sportieve campingvakantie? Onze tip: Lago Maggiore. Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië, maar is echt net zo mooi en leuk als het bekende Gardameer. Lago Maggiore ligt in een sprookjesachtig landschap. De oevers staan vol palmen en andere exotische planten. En direct achter die oevers begint dat uitgestrekte berglandschap.

In dit blog een paar highlights rondom én op dit prachtige Italiaanse meer.

Watersport? Check!

Boek je een campingvakantie aan het Lago Maggiore? Dan zit het met watersport wel goed. Zwemmen, varen, dobberen, waterskiën, surfen, duiken… Huh, duiken? Ja! het water is hier zó helder en schoon. Ideaal om te duiken en snorkelen!

Boek je een camping aan het Lago Maggiore dan zit het met watersport wel goed.

Eilandhoppen

Als je óp het water bent, maak dan een tochtje naar de Borromeïsche eilanden. Op deze eilanden zie je prachtige paleizen en botanische tuinen. Op Isola Bella ligt een van de best bewaarde barokke paleizen. Toeristisch, dat wel, maar zeker de moeite waard! Tip: boek een combi-ticket en bezoek ook de eilanden Isola Madre en Isola Superiore. Maak er dus lekker een dagje eilandhoppen van!