De top 10 leuke uitstapjes in de Ardèche

In de Ardèche vind je alles voor een geslaagde vakantie. Natuur, leuke campings, een prima temperatuurtje… en deze 10 leuke uitstapjes in de Ardèche!

#1 Krokodillen kijken

Een boerderij met krokodillen? Ja, die bestaat echt! In Pierrelatte – nét over de grens in de Drôme – ligt La Ferme aux Crocodiles. Een boerderij met honderden krokodillen in allerlei soorten en maten. In een gigantische kas kruipen de beesten rond. Naast krokodillen zie je hier ook reuzeschildpadden, pythons en exotische vogels. Een boerderij voor dare devils dus ?

#2 Gorges de l‘Ardèche

De Gorges de l’Ardèche is een kilometerslange kloof uitgesleten door erosie. Door de kloof slingert de rivier de Ardèche. Dat ziet er prachtig uit! Je kunt de gorges vanaf de rivier in een kano of kajak bewonderen. Let wel, de rivier kan best ruig zijn, dus een kanotochtje is niet voor iedereen weggelegd. Blijf jij liever op het droge? Neem dan de D290. Deze weg volgt de kloof en biedt prachtige uitzichtpunten. Soms ligt de weg zo hoog dat je de kanovaarders slechts als kleine gekleurde stipjes op het water ziet.

Tijdens je vakantie in de Ardèche mag je de Gorges de l'Ardeche niet overslaan.

#3 Haute Corniche de l’Ardèche

Rijd je op de D290 langs de kloof? Stop dan zeker bij het uitzichtpunt ‘Haute Corniche’. Volgens velen is dit het mooiste stukje van de Gorges de l’Ardèche. Via smalle paadjes kun je afdalen naar de rivier voor een verfrissende plons. En dat is trouwens ook een prima picknickplek.

Volgens velen het mooiste stukje van de Gorges de Ardèche: Haute Corniche.

#4 Klimmen in Adventure Camp

Heb je een paar energieke aapjes thuis? Neem ze mee naar het Adventure Camp in Grospierres of Vals Les Bains. Daar kunnen je aapjes naar hartenlust klimmen, klauteren en slingeren op een van de vele boomklimparcoursen. Kijk ze gaan!

Klimmen en klauteren in het Adventure Camp in de Ardèche.

#5 Het uitzicht vanaf Balazuc

Balazuc is een charmant, Middeleeuws dorpje boven op een steile rots. Wandel hier door de smalle straatjes naar het kasteel van Balazuc. Dan heb je super uitzicht over de vallei en de rivier de Ardèche. Stop zeker om een foto of 2, 3 of 20 te maken. Wauw!

Het dorpje Balazuc heeft een prachtig uitzicht over de rivier de Ardèche.

#6 Fietsen over het spoor

Stap met z’n allen op de fietslorrie en ga als een trein over de Vélorail in de Gorges du Doux. Een mooi tochtje van 12 kilometer over een oude spoorbaan, door tunnels, over bruggen en langs de rivier de Doux. Je fietst bergafwaarts en wordt met een historisch treintje weer teruggebracht naar het startpunt.

#7 Grotten van Saint Michel d’Ardèche

Ontdek de betoverende, ondergrondse wereld in de Grotte de Saint Michel d’ Ardèche. Met onderaardse galerijen, waterbekkens en kathedralen. Tip: Neem een vest mee. In de grot is het maar 14 graden, ook in de zomer.

#8 Op safari in de Ardèche

Giraffen, tijgers, neushoorns, flamingo’s…in safaripark Safari de Peaugres rijd je met je eigen auto langs deze exotische dieren. En als je goed kijkt, spot je er ook luipaarden! Het safaripark heeft ook nog een dierentuin waar je tijgers, zeeleeuwen en apen ziet.

Op safari in de Ardèche? Ja hoor dat kan!

#9 De markt in Vallon Pont d’Arc

Struinen over een typisch Franse markt mag je in de Ardèche zéker niet overslaan. Een leuke markt is die midden in het centrum van het toeristische Vallon Pont d’Arc. Tip: Sla hier alles in voor een picknick bij de rivier de Ardèche. Van knapperig stokbrood tot lekkere kaasjes en vers fruit. Ook leuk: de dinsdagavondmarkt in de zomer.

Bezoek de gezellige markt in Vallon Pont d'Arc in de Ardèche.

#10 Nougat eten in Montélimar

Zachte, romige nougat, gevuld met honing en noten. Mmm, dat smelt op je tong! Nougat… daar is Montélimar om bekend. Een bezoekje aan een van de vele nougatwinkeltjes is dan ook een must. Vergeet niet wat extra nougat mee te nemen voor het thuisfront ?

De ideale uitvalsbasis voor deze uitjes? Een camping in de Ardèche Op Vacansoleil.nl heb je keuze uit 10 leuke campings in deze gezellige en mooie Franse regio.

Lees ook deze Franse blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *