De top 10 leuke uitstapjes in de Ardèche

In de Ardèche vind je alles voor een geslaagde vakantie. Natuur, leuke campings, een prima temperatuurtje… en deze 10 leuke uitstapjes in de Ardèche!

#1 Krokodillen kijken

Een boerderij met krokodillen? Ja, die bestaat echt! In Pierrelatte – nét over de grens in de Drôme – ligt La Ferme aux Crocodiles. Een boerderij met honderden krokodillen in allerlei soorten en maten. In een gigantische kas kruipen de beesten rond. Naast krokodillen zie je hier ook reuzeschildpadden, pythons en exotische vogels. Een boerderij voor dare devils dus ?

#2 Gorges de l‘Ardèche

De Gorges de l’Ardèche is een kilometerslange kloof uitgesleten door erosie. Door de kloof slingert de rivier de Ardèche. Dat ziet er prachtig uit! Je kunt de gorges vanaf de rivier in een kano of kajak bewonderen. Let wel, de rivier kan best ruig zijn, dus een kanotochtje is niet voor iedereen weggelegd. Blijf jij liever op het droge? Neem dan de D290. Deze weg volgt de kloof en biedt prachtige uitzichtpunten. Soms ligt de weg zo hoog dat je de kanovaarders slechts als kleine gekleurde stipjes op het water ziet.