Bretagne Blog top 10

Top 12 Bretagne bestemmingen

 

Bretagne… wauw. Die kust met hoge kliffen is er een voor op je bucketlist ? Waar moet je precies zijn in die grote, nog vrij onontdekte regio van Frankrijk? Alsjeblieft: de Top 12 bestemmingen in Bretagne, waar het hele gezin zeker weten aan z’n trekken komt. Ga je met z’n tweeën toeren naar deze ruige kuststreek? Dat kan natuurlijk ook! Zeker #3, #6, #7 en #9 zijn óók aanraders voor stellen.

#1 Quiberon: fraai schiereiland

Oh la la. De kust van dit schiereiland in Zuid-Bretagne is magnifiek! Zandstranden in overvloed en ook van die prachtige rotsstranden om uit te waaien en te genieten van het uitzicht. Ook leuk aan deze locatie: je kunt met de boot toeren naar de eilanden voor de kust: Belle-Île-en-Mer én Île d’Houat.

Is er een camping in de buurt van deze nummer 1 Bretagne bestemming? Ja hoor. Camping Le Bois d’Amour ligt in het zuiden van schiereiland Quiberon, op 1,5 kilometer van het gelijknamige stadje Quiberon.

stralende blauwe zee aan de kust van bretagne

#2 Sarzeau: super voor de kids

Een super bestemming in Bretagne als je met kinderen op vakantie gaat. Waarom? Hier zijn verschillende dingen te beleven. Zoals:

  • Zandkastelen bouwen aan zee
  • Het middeleeuwse kasteel van Suscinio bezoeken en daar middeleeuwse spelletjes spelen
  • Kleurrijke vlinders spotten in Jardin Aux Papillons in Vannes
  • Het pittoreske oude centrum van Vannes ontdekken
  • Dieren kijken in de dierentuin mét botantische tuin in Branféré
  • Klimavonturen aangaan in de bossen

De Vacansoleil-camping in Sarzeau is ook top voor kids: kijk maar eens naar dat zwemparadijs met 6 waterglijbanen en toffe spacebowl op camping Lodge!