De top 5 must do aan het Gardameer

Wat te doen in de omgeving van het Gardameer? 5 tips!

In de omgeving van het Gardameer is meer dan genoeg te doen! Wat moet je nu absoluut gezien – en gedaan hebben? Collega Liesbeth verbleef op camping Altomincio Family Park, en deelt haar 5 tips voor de leukste uitstapjes in de omgeving van het Gardameer.

  1. Het pittoreske, middeleeuws plaatsje: Borghetto

Borghetto sul Mincio ligt op 5 kilometer van de camping, één van de vele leuke plekjes aan het Gardameer. Er zijn hier mooie grachtjes, bruggetjes en leuke terrasjes. Dit idyllische dorp is gebouwd rondom een aantal watermolens. Je vindt hier ook kleine winkeltjes met handgemaakte souvenirs. We verlieten dit pittoreske dorpje natuurlijk niet zonder een heerlijke Latte Macchiato te hebben gedronken op een Italiaans terras!

Het plaatsje Borghetto sul Mincio ligt op 5 kilometer van camping Altomincio Family Park aan het Gardameer.

 2. Met de fiets naar: Peschiera del Garda

We zijn zelfs met de fiets naar Peschiera del Garda gegaan. Ideaal is dat er een fietspad van de camping, langs de rivier de Mincio richting Peschiera gaat. Een mooie tocht en zelfs met de mamafiets goed te doen!

Peschiera del Garda aan het Gardameer is prima te doen per fiets.

3. De noordkant van het Gardameer: Monte Baldo

Op aanraden van een collega zijn we een dagje naar de noordkant van het Gardameer gegaan: de Monte Baldo. Een berg van 2200m hoog die via een kabelbaan te bereiken is. Met wat kriebels in de buikjes gingen we met z’n vieren in de gondel die erg steil tegen de berg omhoog liep. Best wel spannend hoor, maar met een prachtig uitzicht over het Gardameer! Wat is er zo uniek aan deze kabelbaan? Op het laatste stuk roteert het 360 graden, zodat je geweldig uitkijkt over het meer en deze berg.

Eenmaal boven hoorden we al het gerinkel van de bellen van de bergkoeien die er los rond lopen.

Wat een rustgevend geluid. Vanuit de drukte van het Gardameer…in de rust op de Monte Baldo. Je kunt hier lekker wandelen tussen de grazende koeien en daarna lekker wat drinken of eten op een terrasje met geweldig uitzicht.

Neem de kabelbaan naar de top van Monte Baldo voor dit uitzicht over het Gardameer.

 4. Gezellige drukte aan de boulevard van: Sirmione

Op ongeveer 15 kilometer van de camping ligt het stadje Sirmione, een absolute aanrader. Rocca Scaligera is het kasteel dat je van een afstandje al ziet liggen. We beklommen de trappen naar de top van de torens. Daar hadden we absoluut geen spijt van: je kijkt heel mooi uit het Gardameer. Eerlijk is eerlijk, Sirmione is toeristisch, maar gezellig druk. Een lekker stadje met veel winkels en restaurants.

Bezoek Sirmione aan het Gardameer

5. Italiaanse feestdag: Ferragosto

De laatste week van onze vakantie waren er allerlei voorbereidingen gaande door het animatieteam op de camping. Op vrijdag 15 augustus is het nationale feestdag in Italië, “Ferragosto” genoemd. De camping werd versierd, jong en oud kon zich inschrijven voor de spelletjesdag en nog vele andere activiteiten. ’s Avonds verzamelde iedereen in en rondom het zwembad om na gezamenlijk aftellen de ballonnen de lucht in te laten gaan. Wat een mooi gezicht om die honderden ballonnen te zien gaan in de ondergaande zon. Later op de avond genoten van het vuurwerk dat werd afgestoken. Al met al, een hele leuke afsluiter van onze vakantie!

Ga je met z’n tweeën op vakantie? Het Gardameer is ook dan een aanrader. Bekijk ook de andere campings van Vacansoleil aan het Gardameer.

Lees ook deze blogs voor je vakantie in Italië:

 

One thought to “Wat te doen in de omgeving van het Gardameer? 5 tips!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *