Lees hier de beste tips van Vacansoleil voor trips in de Vendee!

15x Doen in de Vendée

Op ontdekkingstocht in de Vendée met de leukste tripjes en activiteiten!

De Vendée ligt in het zuiden van de Loirestreek en heeft heel wat troeven voor je in petto! Een ongerepte kust met enorme zandstranden en tal van natuurreservaten met een rijke fauna. De ideale vakantiebestemming voor actieve natuurliefhebbers. Verblijf op een van onze campings in de Vendée en ga op ontdekkingstocht in deze streek. Wij inspireren je graag met onze top 15 activiteiten en tripjes voor een topvakantie!

1. Dagje relaxen aan zee

Eén van de grootste troeven van de Vendée is ongetwijfeld de 140 kilometer lange kust. Lekker breed en omgeven door duinen en dennenbossen. Er is voor ieder wat wils: zandstranden zoals die aan de kust bij Talmont Saint-Hilaire, Tranche-sur-Mer en op het eiland Noirmoutier. En de rotsachtige baaien, zoals op het eiland Yeu (Île d’Yeu). Het favoriete strand voor kinderen? Dat is het strand van Saint Jean de Monts. Daar kun je ook rolschaatsen en zeilwagenrijden!

Relaxen aan zee is een echte aanrader in de Vendée.

2. Bezoek aan de zoutmoerassen

De zoutwinst is sinds de 7e eeuw een van de belangrijkste activiteiten van de regio. Het is magisch om langs de enorme zoutmoerassen van Saint Hilaire de Riez, Noirmoutier en het eiland Olonne te lopen. De arbeiders leggen met plezier hun werk en hun dagelijkse leven uit.