Lees hier de beste tips van Vacansoleil voor trips in de Vendee!

15x Doen in de Vendée

Op ontdekkingstocht in de Vendée met de leukste tripjes en activiteiten!

De Vendée ligt in het zuiden van de Loirestreek en heeft heel wat troeven voor je in petto! Een ongerepte kust met enorme zandstranden en tal van natuurreservaten met een rijke fauna. De ideale vakantiebestemming voor actieve natuurliefhebbers. Verblijf op een van onze campings in de Vendée en ga op ontdekkingstocht in deze streek. Wij inspireren je graag met onze top 15 activiteiten en tripjes voor een topvakantie!

1. Dagje relaxen aan zee

Eén van de grootste troeven van de Vendée is ongetwijfeld de 140 kilometer lange kust. Lekker breed en omgeven door duinen en dennenbossen. Er is voor ieder wat wils: zandstranden zoals die aan de kust bij Talmont Saint-Hilaire, Tranche-sur-Mer en op het eiland Noirmoutier. En de rotsachtige baaien, zoals op het eiland Yeu (Île d’Yeu). Het favoriete strand voor kinderen? Dat is het strand van Saint Jean de Monts. Daar kun je ook rolschaatsen en zeilwagenrijden!

Relaxen aan zee is een echte aanrader in de Vendée.

2. Bezoek aan de zoutmoerassen

De zoutwinst is sinds de 7e eeuw een van de belangrijkste activiteiten van de regio. Het is magisch om langs de enorme zoutmoerassen van Saint Hilaire de Riez, Noirmoutier en het eiland Olonne te lopen. De arbeiders leggen met plezier hun werk en hun dagelijkse leven uit.

Bezoek de zoutmoerassen, een leuke uitstapjes in de Vendée.

3. Bijzonder: de passage du Gois oversteken

Een unieke ervaring! De Passage du Gois oversteken. Je rijdt of fietst over de weg die het vasteland verbindt met het eiland Noirmoutier. Dit eiland is ook gemakkelijk bereikbaar via een brug, maar wij zijn ervan overtuigd dat je de passage du Gois veel leuker zult vinden! De 4 kilometer lange weg wordt enkel zichtbaar tijdens laagtij… dus vertrek op tijd naar dit eiland van eb en vloed!

Bijzonder uitstapje in de Vendée, de Passage du Gois oversteken.

4. Vissen en oesters vangen bij laagwater

Misschien deed je het vroeger als kind ook wel eens: vissen en schelpdieren zoeken wanneer het laagtij is. De kust van de Vendée is hier perfect voor. Zeker bij Aiguillon-sur-Mer, de baai van Bourgneuf en Noirmoutier, waar je voornamelijk voor oesters moet zijn. Neem mee: een emmer en een paar laarzen. En dan: vertrekken maar! Controleer wel even de tijden van hoog en laag water.

Ga vissen bij laag water, een leuk uitstapje in de Vendée.

5. Bootje varen door Havre du Payré

De Havre du Payré is een plaats waar drie verschillende stromen samenkomen, waaronder de rivier de Payré. Het plekje is de thuisbasis van uitzonderlijk natuurschoon. Maak hier daarom een leuk familie-uitje en bewonder vanaf een kleine boot de zee, de duinen, het strand van Veillon, de dennenbossen, de oesterhaven van La Guittière en de trekvogels die voorbij vliegen!

Ga naar Havre du Payre tijdens een bezoek aan de Vendée.

6. Een fietstocht door het bos! Of langs de kust?

De Vendée biedt meer dan 1100 kilometer aan fietspaden aan de kust, in het hart van de Marais Poitevin en in het bos. Neem je stalen ros mee en trapper over de talrijke gemarkeerde paden om het platteland van de Vendée te ontdekken. Je doorkruist bossen, steekt rivieren over, trotseert de heuvels en ontdekt charmante dorpjes.

Ga lekker fietsen tijdens jouw vakantie in de Vendée.

7. Zeilen in Sables d’Olonne

Nog nooit gaan zeilen? Dan is nú het ideale moment om het eens te proberen! De zeilhoofdstad bij uitstek is namelijk Sables d’Olonne! Er zijn hier verschillende zeilclubs vinden. Kies je voor windsurfen, catamaranvaren of zeilwagenrijden op het strand? Tieners vinden lessen windsurfen, kitesurfen en kanoën langs de stranden beslist top!

Bezoek de haven van Sables d'Olonne tijdens jouw vakantie in de Vendée.

8. Een gladiatorgevecht bijwonen in Puy du Fou

Het is onmogelijk om in de Vendée op vakantie te gaan met het hele gezin zónder dit themapark te bezoeken. Puy du Fou heeft al veel prijzen binnengesleept en het historische pretpark werd in 2017 verkozen tot béste themapark van Frankrijk. Wat is hier zo bijzonder? Je neemt een duik in de geschiedenis met de verschillende grandioze shows, die doorgaan tot de zon ondergaat. Races, gladiatorgevechten, gereconstrueerde dorpen uit de middeleeuwen, noem maar op. En tussen de shows door kom je op adem in de prachtige parken.

Bezoek het park Puy du Fou tijdens een vakantie in de Vendée.

9. Dobberen door ‘Groen Venetië’

De bijnaam van het Marais Poitevin is niet voor niets “Groen Venetië”. Hier is namelijk 100.000 hectare aan grachten en weiden met de hand aangelegd. Het is er ongelooflijk groen! Maak je hier een rondvaart in een bootje met een gids? Dan maak je optimaal kennis met dit unieke moerasnatuurgebied met meer dan 250 vogelsoorten.

Bezoek Marais Poitevin tijdens jouw bezoek aan Vendée.

10. Uitdagend: een wandelroute langs de kust of het platteland

Dit is waarschijnlijk een van de beste manieren om te genieten van de geweldige landschappen van de Vendée. De gemarkeerde routes zijn talrijk, dus, trek die wandelschoenen aan en ga! Aanrader: de route Sente de la Meule op het eiland Yeu. Tijdens deze route word je meegenomen langs de ruige kust en tussendoor heb je de mogelijkheid om te zwemmen.

Ga voor een wandeling langs de kust tijdens jouw vakantie aan de Vendée.

11. Dieren spotten!

De Vendée barst van unieke fauna en flora. Breng je dag eens buiten door tussen de dieren. Waar? In het Nationaal Natuurreservaat van Casse de la Belle Henriette. Dit ligt dichtbij Tranche-sur-Mer en je treft er een lagune waar trekvogels uit alle windstreken komen. Hoeveel soorten spot jij er?

Breng een bezoek aan Casse de la Bella Henriette tijdens jouw vakantie aan de Vendée.

12. Gezellig spoorfietsen in Commequiers

Wil je een uitstapje maken met het hele gezin? Wat dacht je van spoorfietsen in Commequiers? In het oude station van de stad Commequiers neem je met z’n allen plaats op een wagon met pedalen. Klaar? Trapper maar over de rails van de oude spoorweg. Gegarandeerd een leuke activiteit voor de hele familie door de groene omgeving!

Ga fietsen over het spoor in Commequiers tijdens jouw vakantie aan de Vendée.

13. Met de stoomtrein mee door de Vendée

Zonder zelf te hoeven trappen door de Vendée rijden? Ga aan boord van de stoomtrein en doorkruis het Franse platteland gedurende een tocht van 22 kilometer. Je stapt in Mortagne sur Sèvre in, en je eindstation is Herbiers. De trein wordt getrokken door een oude stoomlocomotief die je kinderen doet denken aan de Hogwarts Express van Harry Potter!

Ga met een stoomlocomotief! Een leuk uitstapjes tijdens jouw vakantie aan de Vendée.

14. Hobbelen in een huifkar

Kleine paardenfans mee? Op naar het dorpje Maillezais. Daar kun je in een comfortabele huifkar de landschappen van Marais Poitevin ontdekken. De paarden nemen je mee voor een traject van 6 kilometer en je bent ongeveer een uurtje onderweg. Lekker ontspannen.

Ga voor een huifkartochtje tijdens jouw vakantie aan de Vendée.

15. Vliegen over het groen-goud-turquoise landschap!

Hoe romantisch… een luchtballonvaart tijdens je vakantie die je van bovenaf de mooie landschappen van de Vendée laat zien. Wauw! Een ballonvaart is in de Vendée een populaire activiteit. Je vliegt over heuvels, rivieren en boven de dennenbossen. Je kunt zelfs vliegen over themapark Puy du Fou. Prachtige uitzichten verzekerd!

Ga voor een luchtballonvaart tijdens jouw vakantie in de Vendée.

Zin gekregen om al deze 15 activiteiten zelf te ervaren? Ga dan voor een vakantie in de Vendée. Bekijk hier alle campings in deze regio.

Lees ook: 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *