Weetjes en campings voor Venetië

Venetië: top 10 campings + 5 handige weetjes

Een vakantie naar het prachtige Venetië, wie wil dat nou niet? Neem voordat je vertrekt deze 5 praktische weetjes even door. Dan weet je bijvoorbeeld zeker dat je de beste tijd kiest voor jouw vakantie in ‘de zinkende stad’. Zoek je nog een camping in de buurt? In dit blog vind je óók de top 10 campings bij Venetië!

5x Praktische weetjes

Wanneer kun je het beste naar Venetië? Hoe ga je van het ene eiland in Venetië naar het andere eiland of de andere kant van de Canal Grande? En waar koop je een kaartje voor het museum? Op al deze praktische vragen vind je hieronder de antwoorden. ?

1. Beste reis- en bezoektijden

In Venetië is het eigenlijk altijd een drukte van jewelste. Tóch zijn er een aantal momenten waarop je deze stad het beste kunt ontdekken. ? Want in de zomer is het er heet! Daarom is het in juli en augustus – met uitzondering van de vroege, koelere ochtenden – een minder goed moment om de stad te gaan bewonderen. Het vroege voorjaar en het late najaar zijn daarentegen ideaal. De temperaturen zijn dan wat zachter en de drukte is wat minder, dus pak die koffer maar in!

Kies trouwens liever voor een vroeg bezoek in de ochtend, wanneer de pleinen nog minder vol zijn. Ook de avond is ideaal om alle highlights te ontdekken. Dit zijn perfecte momenten om foto’s te maken!

 2. Het ov: de Vaporetto

Venetië is een echte slenterstad. De afstanden zijn kort en daarom prima te lopen. Goed ter been zijn is wél belangrijk. Wil je af en toe je benen ontspannen? Neem dan de ‘vaporetto’. Dit is het openbaar vervoer van Venetië. Je koopt een kaartje en kunt gedurende 90 minuten op elke boot op- en afstappen. En met de boot door de stad racen, is nog leuk ook!

Openbaar vervoer in Venetië

3. Even oversteken met de Traghetto

Wil je naar de andere kant van de Canal Grande? Neem dan de Traghetto. Deze oude gondels worden ingezet als veerpontjes. Je stapt op aan de ene kant, en de gondelier zet je af aan de andere kant van het kanaal. Let wel op: de Traghetto kan nogal wiebelen!

4. Stadspas: de Venezia Unica City Pass

De Venezia Unica City Pass (voorheen de Venice Connected Card) is een kaart die je voor je bezoek aan de stad koopt om gemakkelijker toegang te krijgen tot musea, kerken en openbaar vervoer. Na online aanmelding en betaling ontvang je via e-mail een voucher. Deze is vanaf de aankoopdatum 2 jaar geldig. Elke kaart is persoonlijk en voor 1 persoon geldig. Je kunt dus niet 1 pas voor je hele gezin kopen en onderling wisselen van pas. Check voordat je op reis gaat op welke manier je hem moet gebruiken, soms heb je de code namelijk op papier nodig. Neem daarom voor de zekerheid een printje mee. Via de website van de Venezia Unica City Pass moet je van tevoren aangeven van welke services je gebruik wilt maken. Je stelt dus eigenlijk een pakket samen van bezienswaardigheden, zoals kerken en musea, én gebruik van de Vaporetto of de parkeergarage.

5. Je bent zo in Kroatië

Wil je graag Kroatië bezoeken tijdens je vakantie in Venetië/Veneto? Pak dan de boot naar bijvoorbeeld Umag, Porec of Rovinj. Een retourtje óf een enkeltje als je op doorreis bent. Zo heb je twee vakanties in één. ?

10x De leukste campings in de buurt van Venetië

In de buurt van Venetië verblijven is érg handig aangezien de stad razend populair is. Je bent in een mum van tijd in de bruisende stad en geniet de rest van je weekendje of vakantie van de rust aan zee. Dit zijn de 10 beste campings in de buurt van Venetië.

1. Camping Ca’ Savio – Cavallino Treporti

  • 5 minuten rijden van Punta Sabbioni met veerdienst naar Venetië – Palazzo Ducale (vaartijd 40 minuten)
  • 1 uur en 10 minuten rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park

Lekker dicht bij Venetië verblijven? Aan de zeekant van het schiereiland Jesolo vind je camping Ca’Savio. Na een dagje druk rondstappen in Venetië, geniet je van het frisse zeewater of het fijne zwembad op de camping. Ook voor de kleintjes is het hier goed vertoeven; zij spetteren bij het leuke piratenschip.

Het piratenschip op camping Ca'Savio vlakbij Venetië

2. Camping Cavallino – Cavallino

  • 10 minuten rijden van Punta Sabbioni met veerdienst naar Venetië – Palazzo Ducale (vaartijd 40 minuten)
  • 1 uur en 5 minuten rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park

Direct aan zee en gelegen op het eilandje Jesolo vind je Camping Cavallino. Wat fijn is aan deze camping, is dat je lekker koel verblijft tussen de dennenbomen. Na een heerlijk nachtje rust, wandel je zo naar zee om af te koelen. Het strand loopt langzaam af in de zee, perfect voor kleine koters. Op de camping is het vernieuwde zwemparadijs favoriet bij de kids. Met waterglijbanen, kinderbad en relaxhoekje met ligbedden. Nog zo’n plus: door het vlakke landschap op het schiereiland kun je hier héél goed fietsen. Leuke steden om te bezoeken zijn Punta Sabbioni, Cavallino en Caorle.

Het zwembad op camping Cavallino is volledig vernieuwd!

3. Camping Union Lido – Cavallino Treporti

  • 15 minuten rijden van Punta Sabbioni met veerdienst naar Venetië – Palazzo Ducale (vaartijd 40 minuten)
  • 1 uur en 10 minuten rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park

Vijfsterren parel Union Lido ligt ook op het schiereiland Jesolo. De faciliteiten zijn top! Zeker het waterparadijs Aqua Park Laguna, dé trekpleister van de camping. Je kids vinden hier in 6000 m2 aan waterplezier. ? Met een waterval, een muziekgrot in het water, een wild river, 7 toffe glijbanen, een waterkasteel, palmbomen en een uniek hagelwit zandstrand! Er is nóg een waterparadijs: Aqua Park Mare met een lazy river, glijbanen en nog veel meer. Ook voor sportievelingen is op deze camping genoeg te doen. Bijvoorbeeld in het sportcentrum mét instructeur. Bezoek niet alleen Venetië maar ook de andere eilanden in de buurt. Zoals Murano en Torcello.

Topcamping Union Lido ligt op het schiereiland Jesolo

4. Camping Oasi – Sottomarina di Chioggia

  • 1 uur rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park

Op een uurtje rijden van Venetië ligt camping Oasi. De camping is lekker kleinschalig en er hangt een gezellige, Italiaanse sfeer. Zin om te zwemmen of pootjebaden? Deze camping ligt direct aan zee met een fijn zandstrand én aan de rivier de Brenta. En dan zijn er op de camping zelf nog 2 grote zwembaden waarvan een met leuke zeeslangenglijbaan. Het animatieteam is hier trouwens niet te stoppen. Je kids hebben dus de tijd van hun leven! Tennissen, fietsen of beachvolleyballen, het kan hier allemaal. En ’s avonds geniet je van verse vis in het restaurant van de camping. Heb je een eigen boot? Deze camping heeft een eigen haven. Zeker zien in de buurt: Chioggia en Padova.

Camping Oasi ligt op een uurtje rijden van Venetië

5. Camping Isamar – Isola Verde

  • 1 uur rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park

Waterpret? Op camping Isamar plons je in 8 zwem- en speelbaden.? Er is zelfs hydromassage en een kinderzwemparadijs met waterglijbanen. Wandel fijn door het park van de camping, op weg naar al die mooie voorzieningen. Zoals het fitnesscentrum voor een actieve middag of het beauty- en massagecentrum voor een relaxdagje. Handig: op de camping vind je ook een winkelcentrum en wel 5 restaurants. Op het eigen strand van de camping kom je helemaal tot rust onder een parasolletje of je leert er duiken en kanoën. Leuk om te bezoeken in de buurt: Chioggia en het Parco Regionale del Delta del Po.

Op vakantie met tieners? Camping Isamar zullen ze geweldig vinden

6. Rosapineta Camping Village – Rosolina Mare

  • 1 uur en 5 minuten rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park

Heerlijk koel gelegen in een dennenbos aan de Adriatische zee. Slenter naar de kust met fijn strand. Of neem een duik in het zwembad. Of doe het lekker allebei! De kids vermaken zich uitstekend in de speeltuinen en bij de animatie. Voor een sportief middagje ben je hier aan het juiste adres: kies uit voetbal, tennis, basketbal, beachvolleybal of fitness. Meer toe aan een relaxmomentje? Boek dan een massage of schoonheidsbehandeling bij het beautycentrum… mmm! En van al dat spetteren, spelen, sporten en luieren krijg je natuurlijk trek. Schuif aan tafel in het terrasvormige restaurant mét uitzicht op zee. Uniek: de camping serveert speciaal ijs voor je hond!

Camping Rosapineta ligt in een schaduwrijk pijnbomenbos

7. Camping Malibu Beach – Lido di Jesolo

  • 55 minuten rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park
  • 30 minuten rijden van Punta Sabbioni met veerdienst naar Venetië – Palazzo Ducale (vaartijd 40 minuten)

Ook deze camping ligt verscholen in het dennenbos van Lido di Jesolo. Je kunt hier genieten van de zon en de zee op het grote privéstrand dat direct aan de camping ligt. Neem een verkoelende duik in het zwembad van de camping. Laat je kids spelen in het kinderbad. En dobber samen rond in het lagunebad. Dit ondiepe bad is ideaal voor de kleine kids. In het restaurant smul je van allerlei heerlijkheden. In de avond geniet je hier op het loungeterras van livemuziek en shows. En de dag erna? Dan sta je op en haal je bij de supermarkt verse broodjes en een krantje.

Het lagunebad op deze camping nodigt uit voor een plons

Het strand bij camping Malibu Beach - Venetië

8. Jesolo Camping Village – Lido di Jesolo

  • 55 minuten rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park
  • 35 minuten rijden van Punta Sabbioni met veerdienst naar Venetië – Palazzo Ducale (vaartijd 40 minuten)

De naam verklapt het al, deze camping ligt op het eiland Jesolo, slechts 200 meter van het strand. Daar loop je over het fijne zand en ren je zo het frisse water van de Adriatische zee in.☀ De kids zijn de hele dag zoet bij de kidsclub. Ook plonsen ze hier in te gekke zwembaden met kleurrijke glijbanen. Handig: de bar en het restaurant bevinden zich bij het zwembad. Zo zit je in no-time aan een tafeltje voor een hapje en drankje tussendoor. Tieners duiken in de games room, doen meer aan de volleybaltoernooien en gaan los tijdens de discoavonden. Fijn aan deze camping is de privacy die je hebt, doordat je omgeven bent door de bomen van het pijnbomenbos.

Venetië ligt op 35 min rijden van deze camping

9. Camping Waikiki – Lido di Jesolo

  • 55 minuten rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park
  • 35 minuten rijden van Punta Sabbioni met veerdienst naar Venetië – Palazzo Ducale (vaartijd 40 minuten)

Direct aan het zandstrand ligt deze camping in een pijnbomenbos verstopt. Een fijne camping voor gezinnen met (kleine) kinderen. Niet alleen het strand is dichtbij, ook waterpretpark Aqualandia ligt naast de deur. In het zwembad van de camping kun je rustig baantjes trekken. Terwijl je met kleine kids veilig speelt in het lagunebad met glijbanen en speeltoestellen. Nog meer vermaak? De arena komt in de avond tot leven wanneer het animatieteam begint. In het restaurant/bar Kiki beleef je een avond vol Italiaanse lekkernijen. Een tip: óók voor een cocktail zit je hier goed. En, neem jij je huisdier graag mee op vakantie? Op de camping is een speciaal gedeelte voor vakantiegangers met een viervoeter: de ‘Pet Village’.

Op camping Waikiki neem je je huisdier gewoon mee

10. Camping San Francesco – Caorle

  • 1 uur rijden van Venetië – Piazzale Roma Car Park
  • 50 minuten rijden van Punta Sabbioni met veerdienst naar Venetië – Palazzo Ducale (vaartijd 40 minuten)

Een heus paradijs op schiereiland Jesolo. Je duikt hier in 4 zwembaden. En elk zwembad heeft een of meerdere waterglijbanen én een kinderbad! Eén van die zwemparadijzen ligt vlak aan zee. Wil je nóg meer waterpret beleven? Bezoek dan het naastgelegen waterpark Garden. Trek in een snack of uitgebreid etentje? Op het terrein van de camping vind je een aantal restaurants, een pizzeria en een zelfbedieningsrestaurant. Dagelijkse boodschapjes doe je in de campingwinkel en bij de bazaar. Voor de kleintjes is er een mini club. En voor de grotere kids en volwassenen zijn er tennis-, zeil-, surf- of catamaranlessen én aerobic- en watergymnastiek activiteiten.

Het zwembad van camping San Francesco

Meer inspiratie voor je vakantie naar Venetië? Lees dan deze blogs:

Liever naar een andere camping in Italië? Bekijk hier alle campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *