Weetjes en campings voor Venetië

Venetië: top 10 campings + 5 handige weetjes

Een vakantie naar het prachtige Venetië, wie wil dat nou niet? Neem voordat je vertrekt deze 5 praktische weetjes even door. Dan weet je bijvoorbeeld zeker dat je de beste tijd kiest voor jouw vakantie in ‘de zinkende stad’. Zoek je nog een camping in de buurt? In dit blog vind je óók de top 10 campings bij Venetië!

5x Praktische weetjes

Wanneer kun je het beste naar Venetië? Hoe ga je van het ene eiland in Venetië naar het andere eiland of de andere kant van de Canal Grande? En waar koop je een kaartje voor het museum? Op al deze praktische vragen vind je hieronder de antwoorden. ?

1. Beste reis- en bezoektijden

In Venetië is het eigenlijk altijd een drukte van jewelste. Tóch zijn er een aantal momenten waarop je deze stad het beste kunt ontdekken. ? Want in de zomer is het er heet! Daarom is het in juli en augustus – met uitzondering van de vroege, koelere ochtenden – een minder goed moment om de stad te gaan bewonderen. Het vroege voorjaar en het late najaar zijn daarentegen ideaal. De temperaturen zijn dan wat zachter en de drukte is wat minder, dus pak die koffer maar in!

Kies trouwens liever voor een vroeg bezoek in de ochtend, wanneer de pleinen nog minder vol zijn. Ook de avond is ideaal om alle highlights te ontdekken. Dit zijn perfecte momenten om foto’s te maken!

 2. Het ov: de Vaporetto

Venetië is een echte slenterstad. De afstanden zijn kort en daarom prima te lopen. Goed ter been zijn is wél belangrijk. Wil je af en toe je benen ontspannen? Neem dan de ‘vaporetto’. Dit is het openbaar vervoer van Venetië. Je koopt een kaartje en kunt gedurende 90 minuten op elke boot op- en afstappen. En met de boot door de stad racen, is nog leuk ook!