8x kleine campings midden in de natuur

Kom jij helemaal tot rust op zo’n kleine camping aan een vredig kabbelend riviertje? Waar de vogeltjes je ’s ochtends uit bed zingen en de krekels je ’s nachts zachtjes in slaap tjirpen? Zo’n pittoresk adresje waar – in plaats van snelle waterglijbanen – rust, ruimte en natuurschoon de trekpleisters zijn? Mmm… kijk dan eens naar déze 8 kleine campings in de natuur! ?

Bij Vacansoleil vind je allerlei soorten campings. Vijfsterrencampings waar je zó het strand opwandelt. Groots opgezette vakantieparadijzen met bruisende aquaparken. Campings met professionele animatie voor jong en oud. En óók: kleine campings voor wie het liefst in alle rust vakantie viert mídden in het groen.

Op ’n kleine camping ben je even weg van de drukte

Alsjeblieft, speciaal voor jou geselecteerd. Acht kleine campings waar je zeker weten helemaal tot rust komt. Al deze 8 kleine campings zijn:

✔ kleinschalig en persoonlijk;

✔ plekken met één en al ambiance;

✔ bestemmingen midden in de natuur;

✔ en pareltjes met betoverende uitzichten!

Camping Valle Romantica

Pootje baden in het bergriviertje, zwemmen in het meer, lange wandeltochten maken en uitgebreid tafelen in een authentieke Osteria.

De kleine camping Valle Romantica is een van de oudste campings aan het Lago Maggiore. En één van de mooiste. De naam verklapt het al. Hier beleef je romantiek op z’n Italiaans. Een bosje bloemen voor je geliefde? Is zo geplukt. De camping is één grote botanische tuin. Azalea’s, camelia’s, magnolia’s. In april en mei staat alles in bloei!

Camping Valle Romantica aan de Lago Maggiore in Italië is een van de charme campings in het aanbod van Vacansoleil.

Camping Le Lac

Dit is echt zo’n kleine puur-natuur-camping. Schitterend gelegen aan de oevers van het stuwmeer van Serre Poncon, op de grens van de Alpen en de Provence.

Het uitzicht is grandioos: ruige bergen, bootjes op het water, deltavliegers in de lucht. De camping is van alle gemakken voorzien en rondom het meer ontdek je kleine, verlaten strandjes. Met wat geluk zijn ze helemaal voor jullie alleen.

Bezoek camping Le Lac, een van onze charme campings, in de Alpen, Frankrijk, tijdens jouw camping vakantie.

Camping Manor Farm 1

Vooruit, nóg een kleine camping in de categorie bergen en meren. Direct aan de Thunersee en met de beroemde Alpenreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau aan je voeten!

Camping Manor Farm 1 ligt aan de Thunersee in Zwitserland, bij het stadje Interlaken in de streek Berner-Oberland. Schiet je wandelschoenen aan en spring in een berglift. Hier maak je tocht, na tocht, na tocht. En dán lekker ontspannen op je nette, rustige en kleine camping waar je uitzicht hebt op het meer en elke dag die oude radarboten voorbij ziet glijden…

Camping Manor Farm 1 in Steiermark Zwitserland is een van onze charme campings voor een vakantie vol rust, natuur en ruimte.

Kur-Camping Erlengrund

Oké nog eentje in de categorie prachtige bergcampings. Kur-Camping Erlengrund ligt op een vlak bergplateau op 900 meter hoogte op een vlak bergplateau. De alpenweiden hier zien eruit als in de reismagazines!

Toch zijn het zijn de bergen van Nationaal Park Hohe Tauern die je verleiden tot het maken van ellenlange wandelingen. Heerlijk ontspannen na zo’n wandeling? Bezoek het bekende kuuroord Bad Gastein en kom tot rust in de thermale baden. Met een Salzburgerlandkarte krijg je trouwens veel voordeel bij activiteiten in de regio. Ook fijn: deze kleine camping wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Zo kun je makkelijk tips vragen voor uitstapjes in de omgeving.

Camping Kur-Camping Erlengrund is een kleine camping in Oostenrijk.

Camping La Vallée Heureuse

Een intieme, kleine terrassencamping aan een meertje. Je bent omringd door bossen, bergen, dorpjes en de valleien van Les Alpilles. Een decortje hoor!

De Zuid-Franse zon blinkt hier hoog aan de hemel. Maar de eeuwenoude eikenbomen zorgen voor voldoende schaduw. Het leven is goed op La Vallée Heureuse! Zelfs Vincent van Gogh viel ooit voor de schoonheid van deze ongerepte lap natuur. Hij maakte hier meer dan 300 schilderijen.

Bezoek camping La Vallée Heurese in de Provence, Frankrijk, een van onze charme campings.

Camping Le Coeur d’Ardèche

Tja, over de kleine camping Le Coeur d’Ardèche kunnen we je veel goeds vertellen. De sfeer is relaxed. Je ontspant er heerlijk aan het luilekkerstrandje bij het meer. En…

…dan zijn er ook nog fonkelnieuwe safaritenten en zit je op deze kleine camping op een werkelijk schitterende locatie in Zuid-Frankrijk! Sommige pluspunten kun je echter alleen zelf ervaren. Zoals de hemelse stilte. De sterren die ’s avonds aan de hemel fonkelen. De geur van het vers gebakken stokbrood in de ochtend. Genieten geblazen op deze bestemming!

Verblijf op een van onze charme campings. Dit is camping Le Coeur d'Ardèche in de Ardèche, Frankrijk.

Del Mar

Mañana, mañana… dat is de sfeer op kleine camping Del Mar aan de Costa Brava. Deze nette familiecamping ligt direct aan zee en is lekker overzichtelijk en veilig.

Hier breng je jouw vakantiedagen door op het brede zandstrand dat aan de camping ligt. En verder doe je… helemaal niets! Alhoewel, een dagje struinen door Blanes en het pittoreske Tossa de Mar bezoeken, is héél leuk voor de afwisseling!

Kleine camping Del Mar ligt aan de Costa Brava.

Port 9

Kleine camping Port 9 ligt op een eiland aan de betoverende ‘Schelpenbaai’ en azuurblauwe zee. Het wemelt hier van de knusse, verborgen baaien met zand of kiezels.

Mmm! Een kleinschalige camping op het eiland Korcula in Dalmatië, de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Marco Polo. Duik elke dag op een andere plek het heldere water in. Heb zin in een hapje of verfrissende cocktail? Neem plaats in een van de twee restaurants op de camping óf de gezellige beach bar. De Tahiti stacaravans zijn trouwens heel chill: extra ruim met twéé badkamers, een veranda én airco!

Zoek je een kleine camping in Kroatië? Camping Port 9 it is.

Andere kleine campings

Bekijk alle kleine campings op Vacansoleil.nl 

Lees ook deze blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *