7x Uitstapjes voor twee in Trentino/Zuid-Tirol

Met z’n tweeën genieten in het noorden van Italië

Kristalheldere meren, een ruig berglandschap, ongerepte natuur én ultieme rust. Trentino/Zuid-Tirol is een topbestemming voor jullie twee! Deze regio zit vol contrasten: van de hoge bergtoppen van Zuid-Tirol tot het mediterrane sfeertje in Trentino. Twijfel je tussen een campingvakantie in het natuurrijke Oostenrijk en in het zonnige Italië? Trentino/Zuid-Tirol brengt beide samen, dus kiezen hoeft helemaal niet!

En als je er dan bent… zet je deze 7 leuke uitstapjes op jullie planning voor een onvergetelijke vakantie:

Cultuur snuiven: Trento

Een bezoek aan Trento hoort zeker op je to-dolijstje voor je vakantie in Trentino/Zuid-Tirol. Deze middelgrote stad hoort tegenwoordig bij Italië, maar is heel lang Oostenrijks en zelfs Duits geweest. En dat merk je nog steeds. Een groot deel van de inwoners praat een aardig woordje Duits. Handig, want Deutsch reden kunnen wij als Nederlanders vaak beter dan Italiaans. ?

Het centrum van Tentro is compact en goed lopend te verkennen. Wandel bijvoorbeeld over het Piazza del Duomo naar het plein met de Fontana del Nettuno, langs de diverse musea naar het 13e-eeuwse Castello del Buonconsiglio. Wil je meer weten over de geschiedenis van Trento? Volg dan een van de vele stadstours met een gids.