Top 5 pannenkoeken en recepten

Vijf variatietips voor de lekkerste pannenkoeken op de camping!

Al die maanden wachten… en dan eindelijk op vakantie. Maar ja, ja hebt natuurlijk niet altijd zin om te koken toch? Hoe maak je dan iets snel klaar wat ook nog lekker is? We geven je vijf tips waarmee je in een mum van tijd, én net even anders, de lekkerste pannenkoeken op tafel zet. Super handig voor op de camping is de pannenkoekenshaker Shake & Bake Pannenkoeken Naturel van HomeMade. Hier voeg je alleen melk toe, even schudden, en je giet je pannenkoekenmix zo in de pan. Scheelt ook weer afwas!

1. Pannenkoekpizza met salami, kaas en Italiaanse kruiden

Maak van je pannenkoek een pizza! Verdeel wat pannenkoekenbeslag in de pan. Strooi vervolgens geraspte kaas op de pannenkoek en beleg ‘m met wat plakjes salami. Voor de finishing touch strooi je nog wat Italiaanse kruiden, een paar blaadjes basilicum en een lente-uitje over de pannenkoek. Buon appetito!

Pizza pannenkoek

2. Pannenkoek met rode biet, geitenkaas en pijnboompitten

Weer eens wat anders! Bak de pannenkoeken goudkleurig. Garneer de pannenkoek vervolgens met de gesneden rode biet, geitenkaas en pijnboompitten. Deze pannenkoek smaakt ook heerlijk met appelstroop. Extra tip: appelstroop in een knijptube is ideaal voor op de camping.

Pannenkoek met geitenkaas bieten en pijnboompitten

3. Pannenkoek met hazelnootpasta, banaan en hazelnoot

Een heerlijk zoete combinatie, deze pannenkoek met hazelnootpasta, banaan en hazelnoot. Bak eerst de pannenkoeken. Leg vervolgens de pannenkoek op de borden en verdeel de banaan en hazelnootpasta over de pannenkoek. Voor een lekkere bite voeg je nog wat gehakte hazelnoten toe.

Pannenkoek met banaan en hazelnoot

4. Tropische pannenkoek met banaan-ananasjam, mango en kokos

Proef de zomer met deze heerlijke fris-zoete pannenkoek. Wist je dat er jam met banaan-ananassmaak bestaat? Klinkt tropisch niet? De jam gaat heel goed samen met mango en kokosrasp. Geen fan van banaan of ananas? Dit recept kun je ook maken met jouw favoriete jam-smaak.

Tropische pannenkoek met fruit ananas en mango

5. Zoete pannenkoek met zomerfruit

Een pannenkoek is ook heerlijk als dessert; dat bewijst deze variatietip wel. Bak de pannenkoek volgens de aanwijzing op de verpakking en verdeel vervolgens wat opgeklopte slagroom en je favoriete zomerfruit over de pannenkoek. Heerlijk voor zomerse dagen!

Zomerse pannenkoek met aardbeien en bramen

Liever barbecuen? Lees dan dit blog met 8 barbecuerecepten voor op de camping.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *