winactie-schatberg

Op vakantie in coronatijd: tips & ervaringen

Op vakantie in coronatijd

Tips en ervaringen van Vacansoleil-gasten

Ga jij dit jaar op vakantie of blijf je dit jaar liever thuis? Oké, een vakantie in 2020 is iets anders dan voorgaande jaren. Gelukkig genieten veel van onze gasten ook dit jaar van een echte buitenvakantie op de camping. Op de camping leef je buiten. Je hebt je eigen stekkie, waar alleen jij en je reisgenoten gedurende de vakantie vertoeven. Dit eigen stekkie heeft vaak zelfs eigen sanitair. En je omgeving? Dat is meestal de natuur. Op de camping voel je je daarom veelal veiliger dan in een druk hotel in een bruisend vakantieoord. Bovendien kun je fijn met je eigen auto van A naar B reizen. Onze gasten die dit jaar fijn ertussenuit gaan, genieten dan ook volop van hun vakantie.

Tiny op Instagram:

“Reisplan B was méér dan oké!! (Echt veel meer!) En ik denk dat als het van de kinderen afhangt, we volgend jaar weer naar de camping gaan.”

vakantie-in-coronatijd

@Tiny, bedankt voor je leuke foto en tag. Geniet er nog van; lekker relaxen en wijnen op camping Château de Galaure in de Drôme ?

Verandert het reisadvies? Dan helpen we jou!

Als je je vakantieplan omgooit, is het even schakelen. Gelukkig kan zo’n plan B ook heel goed uitpakken, zoals bij Tiny het geval was. Zij zou eerst naar een hotel op Tenerife gaan, maar door negatief reisadvies zocht ze een alternatief. Het reisadvies kan nu eenmaal elke dag veranderen. Bij Vacansoleil houden we dat dagelijks bij om onze gasten die nog op reis gaan een plan B te bieden als dit nodig is. Zelfs tijdens je vakantie kan het reisadvies veranderen. Houd dat in je achterhoofd als je op vakantie gaat. Gebeurt dit tijdens je vakantie in het buitenland, zoals vakantiegangers in Kroatië overkwam? Dan hoor je van ons wat je kunt doen. Natuurlijk is het fijn als je meteen een melding krijgt zodra het reisadvies voor jouw bestemming verandert. En die krijg je met de Reisapp van de Nederlandse overheid!

Download de Reisapp

Heel goed als je voor vertrek net als wij het reisadvies nauwlettend in de gaten houdt. Daarnaast is het verstandig om het reisadvies ook onderweg en tijdens je vakantie te blijven volgen. Elke dag de website checken? Niet nodig. De Nederlandse overheid ontwikkelde dus een handige Reisapp. Daarmee krijg je automatisch een waarschuwing als het reisadvies voor jouw geselecteerde favoriete land is veranderd. Oh ja, de Reisapp is helemaal gratis:

 • Download de Reisapp voor Android >
 • Download de Reisapp voor iOS >

Gasten die nu van hun plan B vakantie genieten

Naast Tiny zijn er meer gasten die heel blij zijn met hun plan B vakantie met Vacansoleil:

Linda ligt relaxed ? aan het zwembad op camping Park Albatros in Tosane:

“Ons plan B was een juiste stap. Blij dat we het gedaan hebben en we genieten volop in het mooie Toscane op Park Albatros. Bedankt voor alles.”

vakantie-in-coronatijd
@Linda, heel fijn dat je het zo naar je zin hebt daar. Ziet er heerlijk uit onder die pijnbomen. Ben je ook al naar het strandje in de buurt gewandeld?

Gerlinde vertoeft in alle rust op zwemparadijs-camping Le Pommier in de Ardèche:

“Super rustig nu op Le Pommier.. niet nodig om je handdoeken neer te leggen. Camping is niet vol. Genoeg te doen voor een ieder. Super camping!”

vakantie-in-coronatijd
@Gerlinde, wij wensen je nog een spetterend verblijf in de Ardèche! ?

Janneke koos voor camping Azur Beach aan de mondaine Côte d’Azur:

“Eerste dag van onze vakantie bij Azur Beach! ☀️ Dank aan de goede service van Vacansoleil Camping Holidays tijdens deze rare tijd. ??”

vakantie-in-coronatijd
@Janneke, veel plezier nog! Wij zijn benieuwd of je beroemdheden spot in Saint-Tropez. ?‍

Gert is op camping Château de Galaure in de Drôme:

“Mooie, propere en kindvriendelijke camping. Chapeau voor de animatie en het personeel… Altijd met een glimlach.”

vakantie-in-coronatijd
@Gert, wauw, wat een gaaf kiekje. Dat is er één om in te lijsten ?

Ga jij dit jaar nog van je vakantie op de camping genieten net als Tiny, Linda, Gerlinde, Janneke en Gert? Lees verder en ontdek welke vakantietips in deze tijd handig zijn.

Bonus inpaklijst

Wie op reis gaat in tijden van corona doet er in ieder geval goed aan om extra hygiëneartikelen mee te nemen. Zet deze items op je bonus inpaklijst:

 • Desinfecterende gel (voor je handen): een reismini voor in je handtas/rugzak voor dagjes uit en een groter formaat voor in je accommodatie
 • Desinfecterende doekjes (voor voorwerpen): een mini voor in je handtas/rugzak voor dagjes uit en een normaal pakje voor op de camping
 • Zeep: handen wassen blijft belangrijk
 • Zakdoekjes: altijd handig!
 • Mondkapjes: neem ze overal mee naartoe, zodat je overal kunt gaan en staan waar je wil
 • Ook belangrijk op je extra inpaklijst: de telefoonnummers en verzekeringsnummers voor je zorgverzekering en reisverzekering

Een reisverzekering is nu extra belangrijk

Een goede reisverzekering is dit jaar cruciaal. Check van tevoren waarvoor je precies verzekerd bent. Verandert er iets aan het reisadvies tijdens je vakantie? Neem dan meteen contact op met je verzekering.

Onderweg

Ook je reis naar jouw bestemming verloopt dit jaar anders dan anders. Want: in bepaalde landen is het verplicht om een mondkapje te dragen als je gaat tanken of een wegrestaurant inloopt. Zorg daarom dat je voor iedereen een mondkapje in de handbagage hebt. Wil je onderweg écht even een frisse neus halen? Zoek dan van tevoren een plekje uit waar dit kan. Bijvoorbeeld in een parkje langs je route of zo’n sanitaire stop langs de weg waar geen restaurant ligt. Vergeet echter niet dat óók in de buitenlucht lokale (afstand)regels gelden en dat het op die plekken buiten drukker zou kunnen zijn dan normaal.

Check de regels in jouw doorreisland

In de reiswijzer van de ANWB lees je welke actuele coronamaatregelen gelden in jouw doorreisland.

Print ons autospelletjesboekje

Met deze leuke autospelletjes vermaken je kids zich uitstekend ín de auto.

autospelletjesboek

Tips voor veilige uitstapjes

In de zomer is het op populaire vakantiebestemmingen vaak druk. Toch valt er op vakantie genoeg te beleven op veilige, anderhalve meter afstand. Zoals deze leuke activiteiten:

 • Suppen (stand up paddling)
 • Kanoën of kajakken
 • (Water)fietsen, mountainbiken of tandemfietsen
 • Bootje varen (wist je dat je bootje kan varen op het Gardameer zónder vaarbewijs?)
 • Paardrijden
 • Spoorfietsen: dit kan bijvoorbeeld in Frankrijk en Nederland
 • Kabelbaantochtje maken
 • Wandelen of een blotevoetenpad volgen
 • Geocachen of GPS-tocht volgen
 • Boomklimmen in een klimbos
 • Quadrijden of karten

Suppen in de Jura bij camping Domaine de Chalain. Foto: Aron Nijs Photography.

vakantie-in-coronatijd

@Aron, bedankt voor deze prachtige foto vanuit Frankrijk!

Reserveer voor ‘hotspots’

Om op drukke plekken ook de veilige, anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen, is het voor bepaalde voorzieningen en activiteiten nodig om te reserveren. Denk hierbij aan restaurants, musea, pretparken en zwembaden. Denk daarom dit jaar van tevoren wat je allemaal wil gaan ondernemen op vakantie en reserveer op tijd een plek. Dan kun je op je bestemming gewoon volop genieten.

Wij wensen je een goede reis en een superleuke vakantie!

Deel je kiekjes met ons via Instagram met de tag #Vacansoleil en gebruik gerust onze eigen gifjes in je verhaal.  Zoek op ‘Vacansoleil’ in GIPHY en je vindt ze allemaal:

vacansoleil-gifs

Deze zomer nog voordelig op vakantie? Bekijk onze Camping Last Minutes Deals.

Bekijk ook onze andere campingopties in Frankrijk

Vacansoleil biedt meer dan 200 campings aan in Frankrijk. Het kan dus bijna niet dat er niks voor jou tussen zit. Bekijk het volledige aanbod de Campings in Frankrijk pagina. Nog geen geschikte camping gevonden? Bekijk ook eens de met een aanbod van 95 campings.

2 gedachten over “Op vakantie in coronatijd: tips & ervaringen”

 1. Hallo Sanne, ik las u stuk van Bretagne met uw hond bij Saint Michel.
  Ik lees dat honden niet welkom zijn maar dat er wel een hondenpension aanwezig is voor een paar euro.
  Ik kan nergens informatie vinden over dit pension. Heeft u deze informatie?

  Mvg Sven Slooten
  (ps, we bezitten een kleine hond).

Reacties zijn gesloten.