binnenzwembad-campings

9x Leuke campings met een binnenzwembad

Je camping kiezen voor een korte vakantie is vaak lastig. Je bent het liefst dicht bij huis, maar je twijfelt doordat je bestemming dan minder zon-zeker is. Voor je kids – én voor jou – is het prettig als je dan alsnóg kan gaan zwemmen. Geen zorgen! Vacansoleil biedt ook veel campings waar je bij druilerig weer gewoon in een overdekt zwembad duikt. De 9 leukste campings met een binnenzwembad waar je lekker uitbundig kan spetteren? Die vind je in dit blog!

#1 De Leistert in Roggel (Limburg, Nederland)

Dit complete vakantieparadijs heeft zóveel faciliteiten. Zowel binnen als buiten. In het overdekte kinderbad vind je meerdere speeltoestellen en… het water is verwarmd. Voor de kleintjes super leuk en fijn, dus! Oudere kinderen en jij als volwassene willen natuurlijk óók overdekt zwemmen. Dat kan! Op deze camping is nog een binnenzwembad. Roetsj van de glijbaan en laat je meevoeren door de stroomversnelling. Verder vermaak je je op deze camping met een gezellig potje bowlen, skaten, skelteren, trampolinespringen en ravotten in de grote speeltuin. Ook leuk: de grote indoor speeljungle. Een echte uitdaging voor kinderen die van klimmen en klauteren houden.

Binnenzwembad op camping de Leistert

#2 Domaine des Ormes in Dol-de-Bretagne (Bretagne, Frankrijk)

Wauw: een groot aquaparadijs met in totaal 12 glijbanen. Klinkt super, toch?! Op camping Domaine des Ormes krijg je daar ook nog 2 verwarmde en overdekte zwembaden bij. Na de waterpret kom je bij op een van de ligbedjes… Andere geweldige faciliteiten op deze camping met binnenzwembad: de 18-holes golfbaan, de waterskibaan, de tokkelbaan, het klimparcours, de boogschietbaan, de footgolfbaan, de midgetgolfbaan en het paintballveld. Wil je de natuur in? Een paar tips: ga fietsen in de buitenlucht, gooi ontspannen je hengel uit in de visvijver, trap op een waterfiets over het water of waag je eens aan een ritje te paard.

Binnenzwembad op camping Domaine des Ormes

#3 Knaus Campingpark Lackenhäuser (Beieren, Duitsland)

In de ochtend baantjes trekken en in de middag wandelen in de bossen bij het drielandenpunt met Oostenrijk en Tsjechië? Knaus Campingpark Lackenhäuser ligt op 850 meter hoogte in het Beierse Woud. Genieten geblazen voor de sportievelingen! De kids vermaken zich op de kinderboerderij, in de bosspeeltuin, bij de visvijver of met een potje beachvolleybal.

#4 Bergumermeer in Suameer (Friesland, Nederland)

Wát een fijne camping aan het Bergumermeer. De camping heeft aan dit mooie meer een eigen zandstrand. Is het fris of regenachtig? Dan is zwemmen in het Bergumermeer minder leuk. Geen probleem. Je portie dagelijkse zwempret krijg je wel op de camping in het binnenzwembad met apart kinderbad. Favoriet bij de kleintjes: de waterspeeltoestellen en waterglijbaan! Op camping Bergumermeer zijn nog veel meer slecht-weer-faciliteiten voor vermaak van alle leeftijden. Zo zijn er een indoorspeeltuin en games. Schijnt het zonnetje? Super! De camping ligt namelijk tussen mooie natuurgebieden, waar je allerlei watersporten kan beoefenen. Een must voor je verblijf hier: een bezoek aan de kinderboerderij van de camping én een tripje naar een Waddeneiland. In het hoogseizoen is hier trouwens veel vermaak door het enthousiaste recreatieteam.

Binnenzwembad op camping bergumermeer

#5 De Schatberg in Sevenum (Limburg, Nederland)

Houd je van natuur en luxe kamperen? Camping De Schatberg is hiervoor de ideale kampeerplek. Veel zwempret is gegarandeerd! Zowel binnen als buiten is er volop vertier. Het overdekte zwembad beschikt over een peuterbadje en beide baden zijn verwarmd. Laat je meevoeren in de stroomversnelling en zoef van de waterglijbaan. Is het koud en regenachtig en wil je een dagje iets anders dan zwemmen? Ontdek dan die leuke indoor speeltuin Mattel Play. De kinderen kruipen hier in de huid van hun favoriete tekenfilmfiguren zoals Angelina Ballerina en Brandweerman Sam. In de Nederlandse schoolvakanties en in de weekenden is hier overigens óók superanimatie voor alle leeftijden!

#6 Warsberg in Saarburg (Rheinland-Pfalz, Duitsland)

Uitkijken over de wijnvelden, groene heuvels en de rivier de Saar? Ga naar camping Warsberg in Saarburg! Je bent hier midden in de natuur. Een dagje lekker zwemmen kan in  het binnenzwembad van de camping. De kinderen vermaken zich daar met de leuke speeltoestellen en jij kan – tegen betaling – helemaal tot rust komen in het wellnesscenter. Relax bijvoorbeeld in de infraroodcabine, stoomcabine of whirlpool. En pak daarna een kleurtje onder de zonnebank. Hoezo een druilerige dag? Daar merk je hier helemaal niets van. En als de zon weer achter de wolken vandaan komt, gaan jullie met z’n allen naar de minigolfbaan, het voetbalveld en de speeltuin!

Camping Warsberg in Duitsland

#7 De Heldense Bossen in Helden (Limburg, Nederland)

Deze camping middenin het bos is een heerlijke vakantiebestemming. Zelfs als het weer niet meezit. Want dan plons je lekker in het overdekte zwembad. Op deze kindercamping met binnenzwembad vind je in het indoorzwemcomplex een waterglijbaan, bubbelbad, stroomversnelling én een apart kinderbad. Nog een voordeel van camping De Heldense Bossen: het animatieteam verzorgt hier veel evenementen, zowel binnen als buiten én voor jong en oud. Natuurlijk nodigen die bossen uit voor échte familieactiviteiten, zoals fietsen, sporten en wandelen. Voor een verwarmende kop koffie kun je terecht in het Caribisch café.

#8 Le Château d’Arvid in Villerville (Normandië, Frankrijk)

Midden in het schitterende Normandië schittert camping Le Château d’Arvid. Als de zon zich schuilhoudt achter de wolken tijdens je vakantie trek je hier baantjes in het leuke overdekte en verwarmde zwembad. Een dagje iets anders doen? Neem je kids mee naar de speeltuin of op het springkussen. Speel met het gezin een partijtje tafeltennis of tafelvoetbal. En had je die videospelletjes al gezien in de speciale recreatieruimte? Lekker spelen, lukt hier wel! En om te ontspannen gooi je een hengel uit in het kleine meer achter de camping.

Binnenzwembad op camping Le Chateau d'Arvid

#9 Birkelt (Luxemburg)

We sluiten deze top 9 af met de geliefde familiecamping Birkelt in Larochette, Luxemburg. Deze fantastische vijfsterren camping heeft een binnen én buitenzwembad. Bezoek kastelen of wandel de Mullerthal Trail en ontdek de mooiste watervallen van het land. Bij terugkomst duik je natuurlijk het binnenzwembad in. Camping Birkelt is de ideale camping voor een minibreak of weekendje weg.

binnenzwembad-birkelt

Meer campings met binnenzwembad

Dit zijn niet alle campings met een binnenzwembad in ons aanbod. Ook in ‘verder-weg’ bestemmingen vind je leuke campings met fijne binnenzwembaden. Bekijk ze hier allemaal.

Meer zwembad inspiratie? Lees dan deze blogs:

Bekijk ook onze andere campingopties in Frankrijk

Vacansoleil biedt meer dan 200 campings aan in Frankrijk. Het kan dus bijna niet dat er niks voor jou tussen zit. Bekijk het volledige aanbod de Campings in Frankrijk pagina.