13x campinghacks van Vacansoleil

13x Campinghacks

Handige voorwerpen en must do’s op de camping!

Met deze 13 campinghacks zit jij fluitend op de camping, zijn al je (barbecue)gerechtjes perfect op smaak én is je handwasje in no-time droog.

Bedankt voor jullie ideeën vorig jaar!

Vorig jaar deelden we campinghack #1 en #2 al op Facebook en Instagram. Daarna vroegen we júllie naar goede campinghacks. Daar rolden een aantal handige tips uit! Bedankt iedereen voor het delen van jullie campinghacks ? Zie hier het resultaat:

Campinghack #1 Antimuggen

Muggen op je veranda op afstand houden? Zet een potje met lavendel, citroengras of munt op tafel. Lekker knus én muggen blijven door de geur uit de buurt. Drop ook een paar druppels lavendelolie op je kussen om muggen uit je slaapkamer of tent te weren.

Toch gestoken? Een deodorantstick helpt tegen de jeuk! Of smeer zo snel mogelijk zeep op je muggenbult. Dan voorkom je dat de ‘infectie’ zich spreidt en de bult groter wordt.

Anti-muggen tip met lavendel

Hack #2 Antiwespen

Wespen gaan voor de kleintjes in hun nest op zoek naar zoet eten en drinken. Wil je voorkomen dat ze van jouw stuk watermeloen of sinaasappelsap komen snoepen? Zet een stuk fruit op een afstand neer. Dan gaan de wespen daarnaartoe en gaan ze niet meer bij jouw tent of stacaravan op zoek naar zoetigheid. Zit je op een grote camping of ben je omringd door andere kampeerders? Zet dan geen appel neer bij je buren ? maar zet een bordje met kruidnagel, azijn, muntwater of gesneden ui op je tafel buiten. Daar houden wespen totaal niet van. En drink in plaats van een glaasje fris dus eens een glaasje water met muntblaadjes. Verfrissend en je bent ook nog eens gezond bezig ?

Toch gestoken? Gebruik een pompje om het gif uit het wondje te zuigen en leg een watje met azijn op de plek. Smeer bij pijn speciale insectenbeetgel erop.

hacks tegen wespen

Hack #3 Kokkerel in een pizzapan of met een airfryer

Zit jij op een zo’n zonnige bestemming ergens in Zuid-Europa? Poeh, poeh ? dan heb je geen zin om in een warme keuken te staan. Maak kennis met: de pizzapan en airfryer. In de pizzapan kun je van alles bakken: vlees, vissticks, groenten, aardappels. Je zet hem gewoon op de tuintafel en geniet in de tussentijd van dat lekkere avondbriesje. Hetzelfde geldt voor de airfryer. Al kun je die ook binnen insteken, terwijl je de voorbereidingen in de buitenlucht treft.

Wendy en Deborah, bedankt! Hebben jullie nog een makkelijk en compleet recept voor op de camping? Reageer op dit blog, dan gaan we dit jaar allemaal lekker kokkerellen met jullie campinghack ?

makkelijk en snel koken op de camping

Campinghack #4 Neem mee: ‘n opvouwbare bolderkar

Een dagje naar het strand? Mét kinderen? En al hun strandspeelgoed, opblaasbare spulletjes, strandlakens, parasol en snacks? Er bestaan dus opvouwbare bolderkarren! Die neem je makkelijk mee. En ze zijn ideaal om al je hebben en houwen naar het strand ‘te sjouwen’.

Wilma, bedankt! ☀

Neem een bolderkar mee op vakantie

Campinghack #5 Veilig picknicken: met ’n tandenborstelhouder

Veilig picknicken met een tandenborstelhouder? Say what? Bij een luxe en verse picknick heb je al snel een aardappelschilmesje nodig. Voor appels, aardbeien, komkommer, tomaatjes, et cetera. Gevaarlijk in de tas zo’n scherp mesje… stop hem daarom in een tandenborstelhouder. Past precies!

Suzan, bedankt voor je veilige tip! ✔

Tandenborstel meenemen naar de picknick

Hack #6 Droogtrommel to go: slacentrifuge

Heeft een bepaald iemand weer eens geknoeid met eten? ? Geen probleem. Was het shirtje op de hand. Het is in no-time droog als je het eerst centrifugeert… in een slacentrifuge! Een kind kan de was doen…

Sandy, bedankt! ?

Schone kleding op de camping

Hack #7 Bagage vacuümzuigen met…

Dit moet mee, dat moet mee. Oh, en dát is ook wel handig voor ‘s avonds en bij een bezoek aan een grot! Zeker als je twee weken met je hele gezin op reis gaat, heb je stiekem best veel nodig. Stop alle kleding en handdoeken in grote vacuümzakken. Een speciale zuigpomp is overbodig. De stofzuiger haalt óók alle lucht uit de zak. Hóp, de koffer in. En als je terug naar huis gaat, zuig je de lucht er weer uit met de stofzuiger bij de dichtstbijzijnde benzinepomp. Hoef je zélfs op de terugweg niet te proppen. Dit bespaart trouwens écht veel ruimte. Zeker een aanrader als je eigen beddengoed meeneemt.

Linda, bedankt! ?

Vacuumzakken gebruiken om ruimte te besparen

Campinghack #8 Kleine kruidenpotjes

Tiktakdoosjes zijn de perfecte kleine opbergers om al je kruiden mee te nemen naar je camping. Zo kan je al je favoriete gerechten maken met de juiste smaakmakers. Zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder, kerrie, peterselie, bieslook, rozemarijn en Italiaanse kruiden. Wat neem jíj mee voor in je pizzapan, airfryer of camping-made-sausjes?

Myrthe, bedankt voor je culinaire tip! ?

Neem je eigen kruiden mee naar de camping

Campinghacks #9 Douchen met ducttape

In een stacaravan is dit waarschijnlijk overbodig. Slaap je in een tent zonder douche? Stop dan een rol ducttape in je toilettas. Daarmee blijft dat doucheknopje ingedrukt als jij de shampoo uit je lange haren spoelt. Maar… denk óók aan het milieu ?

Marileen, bedankt! ?

Hack #10 Feestverlichting… waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Hang feest- of kerstverlichting op in je partytent of onder je overdekte veranda. Gezellig én handig (voor je kids) om jullie plek terug te vinden. Wat ook leuk is: glazen potjes van binnen met glow in the dark verf beschilderen. Kies verf die oplaadt in de zon, dan heb je elke avond opnieuw gekleurde lichtjes buiten staan.

Annelore, bedankt voor deze feestelijke toevoeging ?

Decoreer je accommodatie op de camping

Campinghacks #11 Geen tassen in de dakkoffer

Zo’n dakkoffer op je auto is handig! Je kunt er nog veel meer in als je geen tassen gebruikt. Bekleed de bodem met iets zachts en groots. Bijvoorbeeld een handdoek of tafellaken. Leg dan alle kleding en speelgoed er los in. Wow, daar past veel in! ?

Joyce, bedankt! ?

Dakkoffer gebruiken voor extra ruimte

Hack #12 Warme, droge kleding in de tent

Slaap je in een tent en koelt het ’s nachts af? Stop je kleding – en zeker je sokken – voor het slapengaan in je slaapzak. Dan trek je alles ’s ochtends lekker warm aan. Bewaar de rest van je kleren in plastic zakken, zodat ze niet vochtig worden door dauw en regen.

Tina, bedankt voor je campinghack! ⛺ ?

Hack #13 Voorkom ongelukjes

Een bonus-campinghack voor als je in je eigen tent slaapt: schuimrubberen zwembadnoodles. Snijd ze in stukjes van ongeveer 30 centimeter. Maak in de lengte een inkeping. En maak ze vast aan de onderste delen van de scheerlijnen van je tent. Over de scheerlijnen struikelen, is vanaf nú verleden tijd. ?

Weet jij nog andere handige campinghacks? Reageer op dit blog, dan maken we een campinghacks blog deel 2!

Deze hacks uitproberen? Check Vacansoleil.nl.

Op zoek naar meer tips voor je vakantie? Bekijk dan deze 8 tips over tolwegen, vignetten en andere snelwegweetjes. Zo ga je goed voorbereid op reis!

One thought to “13x Campinghacks”

  1. Ik las in het artikel een stukje over de verlichting ophangen in de partytent. Nu ben ik laatst met mijn gezin gaan kamperen op een camping in Tsjechië en moest ik nog even snel voor we vertrokken een pagodetent huren. Nou, wat een top ding, zeg! Eindelijk eentje die super stevig is en niet steeds omwaaide bij elk klein briesje. Ik zou er graag eentje voor mezelf aanschaffen.

    Groetjes, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *