topcampings-Veluwe

Topcampings nabij de Veluwe

Spot de big five in het stukje ‘Afrika’ van Nederland

De Veluwe is een fantastisch natuurgebied in het midden van ons land. Nationaal Park De Veluwezoom en Nationaal Park De Hoge Veluwe vormen slechts een klein gedeelte van dit hele natuurgebied. De Veluwe bestaat namelijk uit zo’n 90.000 hectare aan bossen, heide, zandverstuivingen en beekjes. Hoe groot de Veluwe is, valt pas op nadat je de 235 treden van de 40 meter hoge Bostoren in Putten hebt beklommen. Bij goed weer zie je vanaf hier zelfs de Noordoostpolder en Amersfoort. Ben je gek op wandelen of fietsen? In het heuvelachtige Veluwelandschap heb je hier legio mogelijkheden voor. En voor je kinderen is kamperen vlak bij de Veluwe een hele belevenis. Want op deze plek kun je de Nederlandse big five spotten. Vergeet je verrekijker niet… en wie weet zien jullie tijdens een wandel- of fietstocht de hele big five: de Schotse hooglander, de vos, de ree, het wild zwijn en het edelhert. Een tip voor ná deze sportieve dag: een verkoelende duik in het Veluwemeer.

topcampings-Veluwe

Zet deze activiteiten in en rondom de Veluwe sowieso op je lijstje:

Uiteraard ga je naar de Veluwe voor de natuur. Buiten de natuur is er veel meer te doen en beleven in dit mooie stuk van Nederland. Dit zijn de leukste Veluwe-activiteiten voor je hele familie:

  • Breng voor een Koninklijk tintje een bezoek aan Paleis het Loo. Rondom het paleis heb je het kroondomein. Vroeger was dit het jaaggebied van de koning. Tegenwoordig is dit een wandelgebied. Je kan er dus veilig rondkuieren. ?
  • Wie in de Veluwe naast de big five meer dieren wil zien, spendeert een dagje in Dierentuin Burgers Zoo of bekijkt aapjes in de Apenheul.
  • In de zomer (juli en augustus) vindt ’s avonds in stadspark Berg & Bos rondom de Apenheul het klank- en lichtfestijn Lumido plaats. Als we de locals mogen geloven, is dit zeker een bezoek waard. In dit park organiseren ze ook iedere zomer het Openlucht Filmfestival. Raadpleeg dus de filmagenda als je in de buurt op de camping staat.
  • Pak het pondje en bezoek het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. Struin door de smalle keistraten, langs oude boerderijen richting het eeuwenoude kasteel.
  • Aan het kamperen met kinderen? Dan mag een bezoek aan kinderpretpark Julianatoren niet ontbreken. Met meer dan 60 attracties en diverse shows zijn de kids gegarandeerd de hele dag zoet.
  • Krijg je geen genoeg van alle toffe wandelroutes? Zoek een route uit bij of richting de Loenense waterval. Ereveld in Loenen is zo’n een aanrader, waarbij je heerlijk door de bossen loopt.
  • Tot slot mag een ijsje van IJs van Co niet ontbreken in dit lijstje. Het schijnt dat je bij deze ijstent in Hoenderloo de beste ijs van de Veluwe (of misschien wel in heel Gelderland) haalt. Houd in de zomer wel rekening met een rij voor de deur. Zelfs toerbussen stoppen hier om die lekkere ijs te proeven.

3 topcampings voor het hele gezin bij de Veluwe

Geloof ons: één dag in de Veluwe is écht te weinig. Zoek daarom een leuke camping uit in Gelderland en geniet van een vakantie in dit mooie stuk van Nederland.

1 Kindvriendelijke camping IJsselstrand

Doesburg

Dicht bij het oude Hanzestadje Doesburg vind je camping IJsselstrand op – je raadt het al – aan rivier de IJssel. Op de camping vermaken de kids zich gegarandeerd. Er is een manege, toffe speeltuin, fijn zandstrand en overdekt zwembad met gave waterglijbaan. De omgeving verken je uiteraard op de fiets, die je eventueel op de camping huurt. Binnen een uurtje fietsen (16 km) sta je midden in de bosrijke omgeving van Nationaal Park Veluwezoom. Op camping IJsselstrand profiteer je dus van het beste van twee werelden: een water- én bosrijke omgeving.

topcampings-Veluwe-IJsselstrand

2 Bruisend vakantiepark Eiland van Maurik

Maurik

Vijfsterrencamping Eiland van Maurik ligt midden in de fruitstreek de Betuwe. Deze camping heeft alle voorzieningen die je maar kan wensen. Stilzitten is hier dus absoluut geen optie. Trampolinespringen, samen een balletje trappen of met z’n allen een potje minigolf spelen. Voor een topvakantie hoef je de camping niet eens af! Toch raden wij aan om gebruik te maken van de fietsverhuur en de omgeving te ontdekken. De route an sich is al een feestje. Binnen een uur en een kwartier fietsen, over dijken en langs rivieren, sta je in het zuidwestelijke deel van de Veluwe. En dan begint het pas écht voor de sportievelingen. In dit stukje van de Veluwe vind je namelijk steilste heuvels en grootste hoogteverschillen. Andere aanraders voor je kampeervakantie op camping Eiland van Maurik? Een bezoek aan Burgers Zoo of Ouwehands Dierenpark!

topcampings-Veluwe-EilandvMaurik

3 Groene en natuurrijke camping de Twee Bruggen

Winterswijk

Deze geliefde familiecamping ligt in een bosrijke omgeving. Geniet van alle rust en ruimte terwijl de kinderen van de waterglijbanen op de camping roetsjen. Willen ze nog meer waterpret beleven? Huur een kano en ontdek hoe mooi de Achterhoek is. Op een bewolkte dag vermaak je je op camping de Twee Bruggen met een potje bowlen, minigolf of jeu de boules. Ga als uitstapje de Duitse grens over en bezoek Plopsa Coevorden of Moviepark Germany. En natuurliefhebbers hebben hier de keuze: trek jij je wandelschoenen aan en ontdek je de Achterhoek? Of pak je de auto en rijd je binnen 45 minuten naar Nationaal Park Veluwezoom? Wij zouden het lekker allebei doen.

topcampings-Veluwe-TweeBruggen

Bekijk hier alle campings in Nederland.