aminess-sirena-camping

Top 6 bijzondere campings in heel Europa

Zoveel campings in Europa… zoveel mooie bestemmingen… Wil je op vakantie naar een écht bijzondere camping? In dit blog vind je de top 6 van onze meest bijzondere campings in Europa. Stuk voor stuk bijzonder, maar allemaal totáál verschillend. Voor ieder wat wils!

#1 Duik in een infinity pool | Camping Aminess Sirena

Een waanzinnig uitzicht vanuit het zwembad? Daarvoor duik je in een infinity pool! Zo’n zwembad geeft het visuele effect van oneindigheid?. Alsof het water overloopt in de zee. Daarin móet je een keer gezwommen hebben. En op camping Aminess Sirena is dit bad wel heel bijzonder. Het is namelijk een zouterwaterbad. Dan voelt en ruikt het óók alsof je in de zee dobbert. Gaan er kleintjes mee op reis? Zij kunnen spetteren in hun eigen aparte kinderbadje.

Deze camping ligt op een toplocatie in Istrië: direct aan zee en op 10 minuten lopen van het pittoreske stadje Novigrad. Voor entertainment zit je hier goed, in het hoogseizoen heeft het animatieteam een uitgebreid programma voor iedereen in petto. Ook kun je hier minigolfen, tennissen, voetballen (op een grasvoetbalveld) en kajaks en waterfietsen huren. Voor de kids is er nog een speeltuin. En voor de trek heb je keuze uit een heerlijk grillrestaurant én een pizzeria op de camping. Ja, hier is het goed vertoeven! In de buurt trouwens ook. Zet zeker deze uitjes op je vakantielijstje:

  • Het grote wellnesscentrum in het hotel naast de camping voor een dagje ultiem ontspannen!
  • Dagtripjes naar de oude stad Rovinj en Romeinse stad Pula.
  • Neem de boot naar het eiland met Nationaal Park Brijuni en bezoek daar het leuke safaripark met olifanten, zebra’s, lama’s en meer mooie dieren.

Unieke camping met infinitypool

#2 Dít is pas glamping | Camping Santa Marina Boutique

Wil je graag een keer glampingvakantie proberen? Kijk dan eens naar die glamping stacaravans en super-de-luxe safaritenten op camping Santa Marina Boutique. Deze camping is een waar glampingparadijs ? met alleen maar glamping accommodaties. Kies je voor de glamping stacaravan? Dan heb je heel veel ruimte, een moderne deels overdekte veranda (op gras), gratis wifi, gratis airco en een vaatwasser. En ook fijn: voor alle auto’s is een centrale parkeergelegenheid, dus je kids kunnen hier veilig ‘op straat’ spelen. Slepen met handdoeken, omdat je naar ‘de camping’ gaat? Laat ze lekker thuis. Handdoeken zijn inbegrepen. Daar kun je je fijn mee afdrogen als je uit die moderne douche stapt… óf als je uit het privézwembad (per 20 glampingstacaravans) klimt om te luieren op een ligbedje. ? Dat is pas luxe, toch?

santa-marina-boutique-camping

De camping zelf is ruim en rustig gelegen, middenin een schaduwrijk pijnbomenbos, je bent helemaal relaxt. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Ze plonsen urenlang in een van de drie zwembaden of de waterspeeltuin met piratenschip. Een dagje strand? Slenter je binnen 10 minuten naartoe óf je neemt de gratis shuttle vanaf de camping. Uiteten doe je in het à-la-carterestaurant op de camping, waar je ruime keuze hebt uit vlees, vis of pasta. En ’s ochtends ontbijt je lekker op die luxe veranda met verse producten uit de bakkerij en minimarkt. Erop uit? Check de volgende tips:

  • Nog meer waterpret? Op naar Aquacolors in Poreč en Istralandia in Nova Vas.
  • Bezoek de populaire badplaats Poreč met prachtige Eufrasiusbasiliek.
  • Huur een (elektrische) fiets en ontdek de omgeving zoals het schiereiland Lanterna.

Zwembad met ultieme glamping

#3 Unieke groenwerkers | Camping Domaine de l’Etang

Dicht bij de stad Angers ligt de kleinschalige camping Domaine de L’Etang. Deze camping is in vele opzichten uniek. Want… de camping wordt tot in de puntjes verzorgd door mensen met een lichamelijke handicap of verstandelijke beperking. Zij houden onder begeleiding de camping perfect schoon en beheren het groen als geen ander. De camping wordt met liefde onderhouden, en dat zie je.

Wat nog meer uniek is op Domaine de l’Etang? In het hoofdgebouw kun je wijn kopen die op het eigen domein wordt gemaakt. Er is een leuke kinderboerderij met kippen en geitjes. De kidsclub is Nederlandstalig. En direct naast de camping beleven je kids de grootste avonturen in het recreatiepark met luchtkasteel, zwemvijver, een rodelbaan, midgetgolf, waterglijbanen tafeltennis, een treintje, trampolines en waterfietsen!

En in de buurt vind je…

  • Het kasteel van Brissac, zeker een bezoekje waard!
  • De stad Angers waar de sinaasappellikeur Cointreau vandaan komt.
  • De oude bisschopsstad Nantes met het bekende Les Machines de l’Île
  • Pornic met zijn mooie kustlijn
  • Futuroscope, een uniek attractiepark voor een 3D-reis in het verleden, heden en toekomst

 Zwembad van camping Domaine de L'Etang

#4 Ecologisch campingdorp | Camping Sole di Sari

Op het prachtige Franse eiland Corsica vind je het ecologische campingdorp Sole di Sari. De camping ligt aan de oevers van de rivier La Solenzara. Tijdens je vakantie kun je sportieve tochten maken in het Bavella-gebergte of genieten van rustige zandstranden van de Côtes des Nacres. Zwemmen kan ook in de rivier én in het zwembad met veilig kinderbad en zonneterras. Je kids leven zich uit in de miniclub en speeltuin, en je tieners in de tienerclub of op het sportterrein. Trek in iets lekkers? Op naar het gezellige restaurant met bar en terras. Of neem een ijsje bij de ijssalon.

Gaan jullie de volgende dag de omgeving verkennen? Dít moet je doen en zien:

  • Maak een bergwandeling naar de dorpen Sari, Favona of Canella.
  • Toer door Parc Naturel Régional, wat eigenlijk het hele eiland bekleed met groen. Wauw!

Ecologische camping met terras en zwembad

#5 Vier vakantie op een Frans privé-eiland | Camping Ile des Papes

De rivier de Rhône is op sommige plekken de weg even kwijt. Het water verdeelt zich op bepaalde plekken in verschillende stromen en daardoor zijn mooie plekjes ontstaan. Zoals het privé-eiland waar deze camping is gebouwd. Je viert vakantie op een privé-eiland en bent toch ook zó in het centrum van de grote stad Avignon. Die ligt namelijk maar 6 kilometer verderop. ’s Ochtends sightseeën? ’s Middags en ’s avonds genieten op je eilandje? Plons in de twee zwembaden. Laat je kids spetteren in het speelbad. Speel met z’n allen een potje strandvolleybal of minigolf. En maak plannen voor jullie volgende vakantiedag. Handig: het treinstation, vliegveld en TGV-station liggen vlakbij camping Ile des Papes!

Tips voor je vakantie:

  • Reis met de gratis bus naar het centrum van Avignon.
  • Bezoek Prinsenstad Orange.
  • Maak een tripje naar het Haribo-snoepmuseum in Uzès. Dat valt bij de kinderen vast in de smaak! Letterlijk ?

Zwembad van camping Ile des Papes

#6 Kamperen op 1000 meter hoogte | Camping Le Courounba

Op 1000 meter hoogte in de Franse Alpen ligt de camping Le Courounba. Deze camping is een topper voor iedereen die van frisse berglucht houdt en van een sportieve vakantie wil genieten. Het kan bijna niet anders, met al die bergen om je heen! Die sportiviteit zie je ook terug op de camping, overal staan mountainbikes geparkeerd en de gasten dragen massaal bergwandelschoenen.

Voor ontspanning zit je hier ook goed, hoor. Relax bijvoorbeeld in het verwarmde, biologische zwembad met glijbaan, terwijl je kleintjes spetteren in het kleuterbad. Denk eraan dat je hier alleen biologische zonnebrandcrème mag gebruiken… Naast het zwembad beleven je kinderen volop plezier op het springkussen en in de speelzaal. Oudere kids en ouders kunnen hun energie kwijt met partijtjes volleybal en tennis. En dagelijkse boodschappen doe je in het winkeltje of op de nabije markt in Vallouise.

Tips in de buurt?

  • Roetsj met een kabelbaan naar de gletsjers en grotten met ijssculpturen in het Massif des Ecrins, een must see!
  • Bezoek de gemeente Briançon met een rijke geschiedenis.
  • Reis vanuit Briançon via de Col de Montgenèvre naar Italië. Even een heerlijke gelato eten omringd door de bergen.

Of ga voor een sportief uitje: fietsen, mountainbiken, paragliden, hiken, de Via Ferrata trotseren, canyoning en raften in Parc Naturel des Ecrins… aan jou de keus!

Rivier in de buurt van camping Le Courounba

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *