4 Tips voor in de Duitse regio Rheinland-Pfalz

Een regio waar je niet op raakt uitgekeken

Een regio waar je terug blijft komen, omdat je er simpelweg niet raakt uitgekeken, is de regio Rheinland-Pfalz. De wijnregio rondom het Duitse Saarburg heeft van alles te bieden voor verschillende doelgroepen. Vacansoleil-blogger Johanna bezocht camping Warsberg samen met haar man en dochter van 1 jaar!Of je nu een familie bent met jonge kinderen, op reis gaat met een groep dames en heren op leeftijd of jong, sportief en gek op eten bent. Wijzelf zijn een familie met jonge kinderen en we zijn dol op lekker eten. Daarom was de stacaravan van Vacansoleil, op Camping Warsberg, voor ons een geweldig startpunt om de veelzijdige regio te ontdekken. De medewerkers van Vacansoleil kennen de omgeving trouwens heel goed. In elke stacaravan of tent kun je dan ook een map vinden met tips voor in de regio. Handig en inspirerend! Na een week waren we eigenlijk nog niet uitgekeken, maar helaas zat het er voor ons op, we moesten weer naar huis. De tijd die we in Saarland hadden, hebben we echter optimaal benut. In deze blog lees je over de leukste activiteiten die we samen met onze dreumes hebben gedaan.

1. Saarburg ontdekken

Het wijnstadje Saarburg kun je prima meerdere keren bezoeken tijdens je verblijf op Camping Warsberg. Er is namelijk genoeg te zien en te beleven. Je kunt er fijn winkelen, boodschappen doen en gezellig op een terrasje zitten. Heb je net als wij één of meerdere kinderen mee? Bezoek dan zeker de burcht! Deze burcht is niet te missen bij een bezoek aan Saarburg. Ga je vanaf de camping met de stoeltjeslift naar beneden, dan kun je er ook prima te voet heen. Bij de burcht vind je nog een klein restaurantje met een terras met fenomenaal uitzicht. Zeker de moeite waard om even bij te komen van de klim naar boven!

Uitzicht op Saarburg vanaf Vacansoleil camping Warsberg in Rheinland-Pfalz iin Duitsland.

2. Wolfspark Werner Freund in Merzig

Merzig is een plaats die je vindt op een klein halfuur rijden van Saarburg. In Merzig ligt het Wolfspark Werner Freund. Werner Freund werd bekend door zijn documentaire waarin hij met wolven huilde. Inmiddels is Freund overleden, maar zijn levenswerk wordt voortgezet door anderen. In het Wolfspark kun je verschillende wolven van redelijk dichtbij bekijken. Daarnaast zijn er iedere eerste zondag van de maand rondleidingen in het park, waarop je aansluitend kunt zien hoe de wolven te eten krijgen. Als je toevallig de eerste zondag van de maand in Saarburg bent, grijp dan je kans! Wij vonden dit uitje erg leuk, ook met onze dreumes. Al is het park niet erg goed toegankelijk met een kinderwagen. Houd daar dus wel rekening mee. Het uitje is natuurlijk ook interessant voor oudere kinderen, bijvoorbeeld in de basisschoolleeftijd. En het park is helemaal gratis te bezoeken!

Wolfspark Werner Freund in Merzig, Duitsland.

3. Villeroy en Boch-museum in Mettlach

Het Villeroy en Boch-museum ontdekten wij in de campingmap met tips voor in de regio. Het museum ligt in Mettlach en is bekend geworden door de aardewerk serviezen. Wij wilden er echter een kijkje nemen, omdat Henk werkt als installatiemonteur van sanitair. Daar kenden we het merk Villeroy en Boch van. In het museum, dat trouwens gevestigd is in een prachtige voormalige abdij, kon je uiteraard voornamelijk mooi aardewerk bekijken. Het Villeroy en Boch-museum is met name een mooie tip voor ouderen die Saarland willen ontdekken.

Villeroy en Boch Museum in Rheinland-Pfalz in Duitsland. Te bezoeken vanaf camping Warsberg.

4. Shoppen in Trier

Als je uitgebreid wilt shoppen tijdens je vakantie heb je een hoop opties in Saarland. Zo zijn er verschillende outletcentra in de buurt, en liggen Trier, Luxemburg-stad en het Franse Metz op slechts korte rijafstand. Wij kozen ervoor om een dagje naar Trier te gaan. Hier kun je namelijk goed winkelen én kun je je ogen uitkijken met sightseeing. Een gezellige combi!

Winkelen in Trier, Duitsland, vanaf camping Warsberg in Rheinland-Pfalz in Duitsland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *