Combineer je campingvakantie met een stedentrip.

Vijf verrassende stedentrips

Op ontdekkingstocht door Wenen, Praag, Lissabon, Bern of Florence!

Wanneer je naar de camping gaat, denk je al gauw aan een zon-, zee- en strandvakantie. Maar waarom zou je niet een keertje een campingvakantie combineren met een stedentrip? Zo geniet je van het beste van twee werelden. De hectiek van de stad en de rust van het binnenland. In dit blog nemen wij je mee naar vijf steden die naast Barcelona, Rome en Parijs, ook zéker de moeite van het bezoeken waard zijn!

Wiener schnitzel eten in Wenen

Wenen ademt klasse en stijl. Het is de stad van opera, klassieke kunsten en barokke architectuur. Bezoek het mooie Schönbrunn paleis of het Stephansdom theater. Genoeg van al dat cultuur snuiven? Ga lekker winkelen in één van de bekendste winkelstraten van Wenen, de Kärntner Strasse. Verder kun je de hele dag genieten van culinaire hoogstandjes van de Weense keuken. Wat dacht je van een versgebakken Apfelstrudel bij de koffie of een Wiener schnitzel als diner? Na een hele dag rondstruinen in deze Oostenrijkse stad, is er natuurlijk niets lekkerder dan even de rust op te zoeken op de camping. Donaupark Camping Tulln ligt op dertig kilometer afstand van Wenen en is een ideale uitvalbasis voor een stedentrip naar Wenen!

Combineer je bezoek aan Wenen in Oostenrijk met een campingvakantie.

100 torens in Praag

Praag is één groot openluchtmuseum. In deze Tsjechische stad vind je maar liefst 100 torens! Het is zeker de moeite waard om één van deze torens te beklimmen. Wanneer je helemaal boven bent, heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad. De Praagse Burcht, de Karelsbrug en het Wenceslausplein zijn bezienswaardigheden die je ook zeker niet mag missen. De stad zit vol met smalle steegjes en gezellige pleintjes waar je lekker overheen kunt struinen. Camping Praha Klánovice en Camping Sokol Praha zijn twee campings gelegen in een rustige buitenwijk van deze historische stad. Het openbaar vervoer is goed geregeld, dus voor een bezoek vanaf de camping aan het centrum van Praag is het aan te raden de bus, trein of metro te nemen.

Boek een stedentrip naar Praag, Tsjechië, en combineer dit met een campingvakantie.

Cultuur snuiven in Lissabon

Lissabon is een stad die veel charme uitstraalt. Je vindt hier het grootste moderne kunstmuseum van Portugal en het uit kalksteen gebouwde Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jeronimos dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, die allemaal hun eigen uitstraling en charme hebben en stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Lissabon wordt ook wel de ‘Hoofdstad van de sardientjes’ genoemd. Ze worden op allerlei manieren bereid en staan op bijna iedere menukaart. Wanneer je op Camping Costa de Caparica verblijft, is het zeker de moeite waard om ook een dagje naar Sintra te gaan. De foto hieronder zegt al genoeg!

Ga op stedentrips naar Lissabon, Portugal en verblijf op de camping.

Bern, de stad met de meeste overdekte winkelstraten

Bern is de veelzijdige hoofdstad van Zwitserland. Het oude centrum van deze middeleeuwse stad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze stad. Bern is namelijk de stad met de meeste overdekte winkelstraten! Wanneer je liever niet gaat winkelen, of genoeg hebt van al dat winkelen, is het berenpark zeker de moeite waard! In dit park kun je de hele dag genieten van het alledaagse leven van de beren die hier wonen. Daarnaast zit Bern vol met leuke restaurantjes en gezellige cafés in alle prijsklassen, waar je heerlijk kunt genieten van de Zwitserse keuken. Camping Manor Farm 1 ligt op een kleine drie kwartier rijden van Bern en zorgt voor de perfecte combinatie van een stedentrip en natuur!

Bezoek de stad Bern met Vacansoleil en verblijf op een camping in Oostenrijk.

Florence verkennen op de fiets

Florence, dé renaissancestad van Italië en tevens ook de hoofdstad van de regio Toscane. De stad is onder andere bekend door de Ponte Vecchio en de Duomo, de kathedraal van Florence. Wanneer je veel van Florence wilt zien, is het een aanrader om een fiets te huren. Het is een leuke en gemakkelijke manier om je door de stad heen te verplaatsen. De Florentijnen weten ook wel wat lekker eten is. Wat dacht je van een verse pasta pesto op een echt Italiaans terras of een overheerlijk bolletje Italiaans schepijs op een bankje in de zon? In Florence kan het aardig warm worden in de zomer. Wat is er dan lekkerder om na het bezoeken van deze stad even af te koelen in het zwembad op de camping? Vacansoleil biedt verschillende campings aan de in buurt van Florence, bekijk ze hier.

Combineer een stedentrip naar Florence met een campingvakantie in Italië.

Groot aanbod stedentrips bij Vacansoleil

Best een goed idee, toch? Om een campingvakantie met een stedentrip te combineren? Staat jouw favoriete stad er niet bij of ben je geïnteresseerd in meer stedentrip mogelijkheden? Bekijk dan hier alle opties op een rijtje en maak jouw eigen keuze!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *