Kies voor een verrassende stedentrip met Vacansoleil.

6x Leuke steden in Europa voor een citytrip

De leukste stedentrips in Europa voor een heerlijk weekend weg

Even ertussenuit met je lief of beste vriend(in). Of gewoon met je moeder, vader, zoon of dochter om de familieband te sterken. Met wie je ook op pad gaat, de 6 leuke steden in Europa in deze blog zijn top voor gezellige of romantische citytrips met z’n tweeën. Warme temperaturen, historische bruggen over water waarin het zonlicht weerkaatst, culinaire hoogstandjes en knusse terrasjes in smalle zijstraatjes waar ’s avonds lampionnen voor nog meer sfeer zorgen. En… meer moois om te zien en ervaren!

Kortom: voor ieder wat wils, in deze top 6 van leuke stedentrips in Europa.

1. Boedapest (Hongarije)

Bezoek Budapest voor een citytrip, slapen doe je op de camping!
Boedapest is perfect om bij te kletsen met je moeder, dochter of vriendin, tussen het shoppen door. Je kijkt hier je ogen uit en ‘s avonds praat je na over al het moois met een hapje en drankje (probeer eens een glaasje Pálinka!) en uitzicht op het water. Bezoek het parlementsgebouw, dat by night schittert aan het water van de Donau. Of de gigantische synagoge en kleurrijke Matthiaskerk? Belangrijk: vergeet tijdens je citytrip in Boedapest niet te genieten en ontspannen. Bijvoorbeeld met een wandeling door het romantische stadspark Városliget. Of met een bezoekje aan de Széchenyibaden. Ideaal om na een dagje shoppen op Fashion Street weer op te laden.

Boek een camping dicht bij de stad Boedapest en trek een héle dag uit voor een mooie tour naar deze top stad via de groene Donaubocht, ofwel de Danube Bend of Donauknie. Dan zie je ook nog andere sights!

  • Camping Éden in Neszmély (ca. 85 km) – vanuit deze camping rijd je langs de indrukwekkende Danube Bend naar Boedapest.

Liever gewoon snel in de stad via de snelweg? Dan kies je uit deze 2 campings:

2. Nice (Frankrijk)

Kies voor een citytrip en ga naar Nice aan de Côte d'Azur in Frankrijk.
Nice, very nice voor een stedentrip in Europa! Nice ligt in Frankrijk aan zee en je kunt er dus volop genieten van de zon, kabbelend water en heerlijke wandelingen over de Promenade des Anglais. Een perfecte citytrip voor stellen. Nice heeft een mooie omgeving met een karakteristieke haven. Na twee dagen ben je helemaal ontspannen en kun je weer ertegenaan.

Aan de Cote d’Azur liggen tal van campings. Deze camping ligt het dichtst bij Nice:

3. Verona (Italië)

Verona is een prachtige stad voor een citytrip.
De ideale bestemming voor een stedentrip als je midden in de natuur wilt opladen: Verona! Deze stad ken je wellicht uit het verhaal van Romeo en Julia. Het balkon van deze historische tortelduifjes is met een trip naar de stad daadwerkelijk te aanschouwen! Beleef romantiek met jouw lief, én ben je met je kinderen op reis, dan kunnen zij hier ravotten in het zand bij het dichtbijgelegen Gardameer. In, op en rondom het Gardameer kun je trouwens ook veel sportieve activiteiten ondernemen. Lees hiervoor de 4 sportieve tips voor een vakantie aan het Gardameer van mijn collega Tessa.

Campings dicht bij de stad Verona, met veel sfeervolle pleinen en tal van historische bouwwerken, zoals de Arena, Duomo en Torre dei Lamberti, zijn:

4. Rome (Italië)

De ideale citytrip is een combinatie van stad en camping. Ga naar Rome en combineer beide.
Een stedentrip naar Rome is altijd leuk! Rome is niet voor niets zo een bekende en geliefde stad. De stad is groot en je kunt er van alles bezichtigen. Toch is de stad perfect voor een citytrip van slechts twee of drie dagen. Met je partner, vriend(in) of familie. Tip: koop een kaartje voor een hop-on-hop-off bus en neem al het moois om je heen in je op, terwijl de zon op je gezicht schijnt en een briesje je armen streelt. Het fijne aan zo’n hop-on-hop-off bus is dat je overal kunt uitstappen om Rome te voet te ontdekken, waarna je later weer bij dezelfde of een andere halte opstapt om je voeten te laten rusten. Ideaal!

Campings dichtbij Rome, waar je in alle rust logeert en lekker zwemt op warmere dagen zijn:

Kies je Rome? Lees op onze website meer tips voor je stedentrip en proef alvast van de Roomse sfeer met de blog van Liz.

5. Venetië (Italië)

Bezoek het romantische Venetië als citytrip en verblijf op de camping.
Venetië is een bijzondere stad voor een stedentripje. Wil je er ooit heen en met een gondel door de smalle steegjes varen? Doe het dan nu! Niet dat het straks niet meer kan, maar… de stad zakt elk jaar een beetje. 2 millimeter, om precies te zijn. Dat bleek een paar jaar geleden uit satellietbeelden en metingen. Dus: hop naar Venetië! Venetië is prima in één dag te bekijken. Daarom is het zo leuk om te kamperen in de buurt van de stad. Dan neem je één dag een kijkje in ‘de zinkende stad’, terwijl je de andere dag relaxt bij de camping met je lief een duik neemt in het zwembad.

Kies uit deze campings voor een verblijf nabij Venetië:

Of bezoek Venetië terwijl je in Kroatië aan het strand kampeert. Vanuit Vrsar en Porec in Istrië vaar je met de veerboot in 2 tot 3 uur naar deze romantische stad. Leuk als stedentrip tijdens je vakantie!

6. Napels (Italië)

Napels is prachtig voor een citytrip. Ga naar de stad en verblijf op de camping.
Voor een heerlijke pasta napolitana moet je in de Italiaanse havenstad Napels zijn! De stad Napels heeft een geweldige locatie. Zo kun je 15 km verderop de opgravingen van Pompeii bewonderen en in Napels goed vertoeven in de haven en het interessante, historische centrum. Bovendien bevind je je in Napels in een stad met een échte Italiaanse sfeer. Aan het strand, en in de haven met het adembenemende uitzicht over de heldere zee.
Maak samen mooie tripjes door de omgeving langs historische plaatsen en bouwwerken. Een must see? Castel Nuovo! Ook moet je zeker naar Piazza del Plebiscito gaan en daar in de buurt door de karakteristieke, smalle straatjes van de wijk Santa Lucia wandelen.

Wie een stedentrip naar Napels maakt, kan fijn overnachten op deze geweldige en zeer verzorgde campings:

Extra tip: neem vanuit de camping de kustroute naar Napels en maak onderweg in Bacoli of Pozzuoli een tussenstop om te genieten van een Italiaanse espresso en het magnifieke uitzicht.

Welke steden vind jij ook thuishoren in deze lijst leukste stedentrips in Europa? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *