Ga naar de Costa Brava met Vacansoleil!

Laat je verrassen door de Costa Brava!

Collega Anke ging met Campinglife voor de eerste keer naar de Costa Brava. Positief verrast kwam ze weer terug. Lees hier haar verhaal.

Vier jaar geleden maakte ik mijn eerste Campinglife reis, naar de Costa Brava. Met de gehele crew verbleven we op camping Valldaro in Playa d’Aro en het was een week vol nieuwe indrukken. Het kijkje achter de schermen was nieuw voor mij, maar de Costa Brava ook. En wát was ik positief verrast! Je hebt enerzijds de gezellige en levendige boulevards, maar ook een prachtig binnenland. Tel daarbij de ruige kust op en je hebt een topbestemming!

Paella in Pals

Het plaatsje Pals is met zijn mooie eeuwenoude gebouwen een prachtig decor voor Campinglife. Het plaatsje heeft stadsmuren uit de 13e eeuw, een kasteel en leuke winkeltjes. En er is één ding wat je overal kunt verkrijgen, en dat is rijst! Logisch natuurlijk, want de rijstvelden liggen dichtbij. Lekker voor de paella ’s avonds. Tijdens Campinglife 2012 was kok René Pluijm erbij, dus die paella smaakte heerlijk. Bekijk hier het recept. Kamperen in Pals doe je op camping Interpals.

 

Vacansoleil camping Interpals ligt aan de Costa Brava. Lees er alles over in ons blog!

De mooiste baai van de wereld

De mooiste baai van de wereld is te vinden aan de Costa Brava. Of nou ja, we moeten ook niet overdrijven, het is één van de mooiste. De baai van Rosas ligt in de plaats Roses en bood Dalí inspiratie voor zijn beroemde schilderij ‘Christus boven de baai van Roses’. Camping Riu in San Pere Pescador ligt aan deze baai. Een prachtige bestemming om te kamperen.

 

Prachtige baaien aan de Costa Brava. Lees er alles over in ons blog!

Intiem en levendig

Spanje staat bekend om de gezellige boulevards, sangria en tapas op het terras. Maar Spanje is zoveel meer dan dat. Verblijf je op camping Mas St. Josep, dan zie je de meerdere kanten van Spanje. De camping ligt een aantal kilometer in het binnenland. Je bent zo bij de gezellige boulevard van Playa d’Aro maar je bent ook snel in Sant Feliu, een gezellig, kleinschalig havenplaatsje. Het beste van twee werelden. En dat op één camping!

 

Bezoek camping Mas st Josep aan de Costa Brava. Lees er alles over in ons blog!

Barcelona

De stad Barcelona kan niet ontbreken op het lijstje tips over de Costa Brava. Deze stad heeft alles! Heerlijk struinen over de Ramblas, cultuur snuiven bij de Sagrada Familia en voor sportfanaten is er Camp Nou. Ook kinderen kunnen genieten in Barcelona. Wat dacht je van Barcelona Zoo of het Tibidabo pretpark? Ga naar de overdekte markt aan de Ramblas en haal daar wat lekkers voor een picknick. Genoeg mogelijkheden! ’s Avonds keer je weer terug naar de camping waar je de dag rustig kan afsluiten op de veranda van je caravan. Camping Vilanova Park is lekker dichtbij, vanaf de camping vertrekt er een bus naar de stad en je staat binnen een uur op de Ramblas!

 

Bezoek Barcelona en verblijf op een camping. Lees er alles over in ons blog!

Laat je ook verrassen door de Costa Brava! We hebben alle campings aan de Costa Brava voor je op een rijtje gezet. Wordt de Costa Brava dit jaar jouw vakantiebestemming?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *