Costa Dorada: stranden, steden en andere uitstapjes

Kilometerslange zandstranden, gezellige badplaatsen, talloze bezienswaardigheden, leuke restaurantjes… dat is de Costa Dorada! Bekend om de gouden kustlijn en het helderblauwe water is dit dé plek voor een topvakantie. In dit blog lees je alle aanraders in deze regio.

6 Spaanse steden aan de Costa Dorada

De Costa Dorada is veel meer dan gouden stranden. ☀ De regio heeft verschillende steden die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie. Wij hebben de mooiste steden en dorpjes met de leukste aanraders voor je op een rij gezet:

#1 Tarragona

Deze stad stamt al uit 500 voor Christus. Tarragona is een prachtige, historische stad die een enorm aanbod sights heeft om minstens één vakantiedag te vullen. De must-sees van deze stad zijn:

  • De Catedral Basilica de Tarragona: deze eeuwenoude kathedraal is een waar meesterwerk en is gebouwd op het hoogste puntje van de stad.
  • Niet alleen in Rome vind je een amfitheater, ook in Tarragona staat er een. Vanuit het theater kun je uitkijken over de zee. Leuk weetje: er worden regelmatig voorstellingen opgevoerd in het theater. Koop een kaartje en je bent erbij!
  • Op de verschillende markten in de stad ervaar je de authentieke sfeer van het leven in Tarragona. Elke dag van de week ontdek je er weer een andere markt en koop je de beste lekkernijen of olijfolie. Deze markthal is trouwens ook een aanrader: Mercat Central de Tarragona.
  • La Rambla Nova: voor de echte shopfanaten is dit een must. Heerlijk snuffelen tussen de Spaanse hebbedingetjes.
  • Sinds 1800 worden er in Catalonië menselijke torens ‘gebouwd’. Een grote groep mensen verzamelt zich en – alsof ze in het circus zijn – klimmen op elkaar om een zo hoog mogelijke toren te maken. Deze torens heten ‘castells’. Het is een belangrijk onderdeel van de Catalaanse cultuur. De sport is zelfs erkend als UNESCO-cultureel erfgoed van de mensheid. Tegenwoordig worden er wedstrijden georganiseerd. Deze vinden in oktober plaats, op verschillende plekken in de stad.

Een fijne camping in de buurt van de stad Tarragona? Camping Tamarit Beach Resort en camping Torre de la Mora liggen allebei dichtbij. Bovendien liggen deze twee campings direct aan het strand en ze zien er paradijselijk uit!