Niels verklapt de verborgen plekken van het Gardameer. Je leest ze in het Vacansoleil blog.

De verborgen schatten van het Gardameer

Collega Niels werkte drie jaar aan het Gardameer en kent de mooiste plekjes. Die houdt hij gelukkig niet voor zichzelf. Hieronder de beste verborgen tips.

Wil je het Gardameer eens helemaal anders beleven? Na drie jaar gewerkt te hebben op diverse Vacansoleil campings aan het Gardameer heb ik aardig wat bijzondere plekjes bezocht. Ik neem je mee naar een paar van deze unieke plekjes aan Lago di Garda. Pssst….niet verder vertellen, hè?

Een totaal andere wereld

Het Gardameer bruist. Maar trek je een paar kilometer landinwaarts? Dan ben je in een totaal andere wereld. Met geweldige, niet alledaagse uitstapjes. Mijn tips? Parco delle Cascate: avontuurlijk wandelen tussen watervallen in de bossen. Hoogtepunt? Schommelend naar een 10 meter hoge waterval. Een razend populair schoolreisje in Italië, maar nog niet ontdekt door het grote publiek. Zijn jullie de eersten?

Iets totaal anders is Villa Borghese-Cavazza op Isola del Garda, het landgoed van de steenrijke Cavazza familie dat enkel te bereiken is met een bootje. Werkelijk een regelrechte James Bond-locatie waarbij je je ogen uit zult kijken.Er zijn diverse opstappunten vanaf het vaste land. Beetje prijzig, maar o zo bijzonder.

Isola del Garda, een van de verborgen plekjes van het Gardameer. Lees er meer over in ons blog!

Voor ieder wat wils

Oók super: Rocca di Manerba. Natuur en archeologie op één plek. Door middel van een korte, maar steile klim kom je boven op de rots. Het uitzicht over het Gardameer is hier absoluut onbetaalbaar. Bij helder weer is het mogelijk om bijna het hele meer te zien!

De wat meer ervaren wandelaars kunnen hun hart ophalen op de Monte Pizzocolo. Deze berg heeft, in vergelijking met de Monte Baldo, geen berglift en er moet dus echt geklommen worden. Monte Pizzocolo, ook wel “De neus van Napoleon” genoemd, is door zijn 1581 meter hoge bergtop vanuit alle hoeken van het Gardameer te zien. De klim gaat over goed begaanbare paden en de beloning is fenomenaal.

Monte Pizzocolo, een van de verborgen plekjes aan het Gardameer. Lees er alles over in ons blog!

Er is genoeg te doen!

In het achterland is de vier-meren-route een een leuk contrast met het grote en populaire Gardameer. Toeren van meer naar meer door middel van haarspeldbochten, kleine dorpjes met Zuid-Tiroolse invloeden en mooie panorama’s. Het lijkt alsof je Italië achter je hebt gelaten en door een stukje Oostenrijk rijdt.

Iets leuks op het meer zelf? Huur een motorbootje en zoef met 40pk over het appelblauwzeegroene water. Een vaarbewijs is niet nodig. Er zijn verschillende rederijen. Informeer gewoon even op de camping!

Lago di Ledro, een van de verborgen plekjes aan het Gardameer. Meer lezen? Bekijk dan het Vacansoleil blog.
Deze prachtige uitstapjes beleef je natuurlijk tijdens je kampeervakantie. Waar je moet slapen? Geen probleem, wij hebben genoeg keuze bij het Gardameer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *