In Lissabon combineer je een strandvakantie met een citytrip

5x De leukste stedentrips met kids

Maak van een lang weekend een heerlijke minivakantie met deze Vacansoleil stedentrips!

De lente is eindelijk begonnen! Je wordt wakker en het is al volop licht buiten. De temperaturen lopen op… Althans, zo nu en dan. En als je nu op een doordeweekse dag denkt aan het weekend, dan begint het te kriebelen. Je wilt eropuit, genieten, in de zon zitten en leuke dingen doen! Eigenlijk zou je het liefst nú op vakantie gaan, maar op de lange zomervakantie moet je nog even wachten. Wat doe je dan? Een leuke stedentrip plannen natuurlijk!

Dicht bij huis

Voor wie geen héle lange weekenden voor de boeg heeft en daarom liever dicht bij huis blijft, tippen we allereerst de leukste stedentrip waar je in een mum van tijd naartoe rijdt.

1 Rotterdam & Delft (Nederland)

Amsterdam is leuk, maar Rotterdam is helemaal upcoming! Deze toffe en grote havenstad heeft erg veel te bieden. Je kunt er shoppen, lekker eten en drinken in de markthal, met de boot door de haven en onder de Erasmusbrug door varen, én genieten van het geweldige uitzicht in de 185 meter hoge Euromast. Ga je eropuit met je kids? Dan is Miniworld Rotterdam een aanrader. Rotterdam en omgeving is hier in miniaturen nagebouwd. Dat vinden kinderen super leuk om te zien! Tip: ga eerst naar Miniworld Rotterdam en bekijk dan de Rotterdamse trekpleisters in het echt. Dan is het meteen erg indrukwekkend voor de kids.

Om nog meer te profiteren van jouw minibreak ga je ook een middagje naar Delft, voor de oer-Hollandse cultuur! Voor kinderen zijn hier ook tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld de overdekte speeltuin Kids Playground Delft en het interactieve Science Centre Delft.

Campings in de buurt:
Camping Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg (ca 50 km van Rotterdam)
Camping Delftse Hout in Delft (ca 15 km van Rotterdam)

De toffe havenstad Rotterdam is helemaal upcoming en heeft erg veel te bieden voor de leukste stedentrips

Het zonnige zuiden

Voor de warmste voorjaarszon ga je natuurlijk naar ‘het zonnige zuiden’. Frankrijk, Spanje en Portugal zijn de landen waar je geniet van warmte, cultuur, soms het strand én leuke steden.

2 Parijs (Frankrijk)

De absolute topper in Frankrijk voor een stedentrip met kinderen is Parijs. Hier kan elke ouder genieten van de mooie, oude gebouwen en de bekendste trekpleisters zoals de Eiffeltoren, Notre Dame, Arc de Triomphe en Basilique du Sacré-Coeur. Voor de kids is er uiteraard Disneyland® Parijs. Daarnaast vinden kinderen de Eiffeltoren indrukwekkend en bij Aquarium de Paris, Zoo de Vincennes en Le Jardin d’Acclimatation kijken ze hun ogen ook uit. Overige tips voor je stedentrip naar Parijs: maak een wandeling langs de Seine of maak een boottochtje over deze rivier en vaar langs onder andere Le Grand Palais en La Place de la Concorde.

Zeg jij nu: “Bonjour Paris”? Deze camping ligt lekker dichtbij:
Camping Iris Parc Le Chêne Gris in Pommeuse (ca. 55 km van Parijs)

De Eifeltoren is een van de bekendste trekpleisters van Parijs, een absolute must-see tijdens stedentrips in Parijs

3 Barcelona (Spanje)

Als er één stad in is Spanje die je minstens één keer in je leven moet hebben bezocht, is het Barcelona. Deze stad is groot én er is ontzettend veel te zien. Allereerst natuurlijk de Sagrada Familia en andere unieke gebouwen van Gaudi. Daarnaast vind je in Barcelona de bekende Ramblas, een boulevard met straatartiesten en leuke tentjes voor een hapje en drankje. De ideale plek om leuke souvenirs te scoren. Maak je een stedentrip naar Barcelona met kinderen? Dan ga je een dagje naar de grote dierentuin inclusief dolfinarium. Ook is in Barcelona een leuk pretpark voor de kids, namelijk het Tibidabo pretpark. Zo kun jij genieten van cultuur en hebben je kinderen ook de tijd van hun leven!

Campings in de buurt:
Camping Vilanova Park in Vilanova i la Geltrú (ca. 50 km van Barcelona)
Camping Montblanc Parc in Montblanc (ca. 65 km van Barcelona)

Meer tips voor je stedentrip naar Barcelona lees je op onze website!

Stedentrips in combinatie met een bezoek aan het pretpark Tibidabo is leuk voor de kids tijdens je vakantie met Vacansoleil in Barcelona

4 Gerona (Spanje)

Gerona is een minder bekende stad in Spanje voor een stedentrip. Toch is de stad zeer de moeite waard! Waarom? Omdat Gerona lekker dichtbij de Costa Brava ligt. Je kunt dus heel gemakkelijk van de stedentrip een heerlijke minivakantie maken. Ga de stad in om te shoppen en cultuur te snuiven. En je dag eindig je aan het strand, gevolgd door een lekker diner aan de gezellige boulevard. Gerona heeft een erg mooi historisch centrum en wordt omringd door een Middeleeuwse stadsmuur. Je kijkt er dus je ogen uit!

Wil jij een stedentrip naar Gerona maken? Dan heb je genoeg keuze uit dichtbijgelegen campings:
Camping King’s in Palamós (ca 50 km van Gerona)
Camping Cala Gogo in Playa d’Aro (ca. 25 km van Gerona)
Camping Cypsela Resort in Pals (ca. 35 km van Gerona)

Stedentrips naar Gerona worden steeds populairder dankzij het mooie historische centrum dat wordt omringd door een Middeleeuwse stadsmuur

5 Lissabon (Portugal)

Lissabon is een stad in Portugal waar je ook perfect strand met stad kunt combineren. Ideaal voor een stedentrip, waarna je helemaal opgeladen thuiskomt. Uitwaaien aan het strand, genieten van lekker eten en wijn op het terras, en de boeiende stad in om alles te bekijken, te winkelen en te genieten van je vrije dagen! Een aantal tips voor je bezoekje aan het mooie en relaxte Lissabon: koop een kaartje voor de tram om meteen een indruk te krijgen van de stad en waar je moet zijn voor de leukste plekjes! Maak prachtige kiekjes bij Sé Catedral en bezoek het grote kasteel: Castelo de São Jorge. Het kasteel ligt op een heuvel, die geweldig uitzicht biedt over de stad en de rivier de Taag! Gaan je kinderen mee tijdens je stedentrip naar Lissabon? Geen probleem! Dan ga je in plaats van het strand een middagje naar Oceanário de Lisbao, waar de kinderen pinguïns en tropische vissen zoals de clownvis Nemo kunnen spotten. En in plaats van de tram kies je voor de Hippotrip. Dat is een tour ter land én ter zee! De bus rijdt zo van het land het water in. Geweldig voor kinderen!

Camping in de buurt: Camping Costa de Caparica in Costa de Caparica (ca. 15 van Lissabon)

In Lissabon maak je tijdens stedentrips prachtige foto's bij Castelo de São Jorge

Meer interessante stedentrips in Europa

Naast deze steden zijn er nog tal van mogelijkheden voor geweldige stedentrips in Europa. Wat dacht je van Boedapest in Hongarije, Nice in Frankrijk, Florence, Rome, Verona, Venetië en Napels in Italië, Porto in Portugal, Wenen in Oostenrijk, Praag in Tsjechië en Bern in Zwitserland? Binnenkort lees je meer over deze mooie plaatsen! Houd de blog daarom in de gaten óf volg ons op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *