Top 5 leukste campings in Limburg voor het hele gezin

Limburg is een topvakantiebestemming!

Vakantie vieren in de zonnigste streek van Nederland: dat wil natuurlijk iedereen. Zeker als je daar ook nog eens de lekkerste vlaai kunt eten en het er bruist van de gezellige restaurants. Ook is het superfijn dat je al na een korte autorit met je kinderen in een prachtige omgeving belandt. Ja, Limburg is een topvakantiebestemming! In Limburg liggen de campings vaak in een heuvelachtig landschap, dicht bij water. De ideale locatie voor sportievelingen en natuurliefhebbers om te fietsen, wandelen en zwemmen.

In dit blog lees je waarom de 5 leukste campings zo hoog scoren en geliefd zijn bij onze gasten. We tellen af van nummer 5 naar nummer 1.

5. Camping Vakantiepark Leukermeer | 7.8

Op nummer 5 staat camping Vakantiepark Leukermeer met een score van 7.8. Deze camping ligt direct aan het Leukermeer en is daarom erg geliefd bij water(sport)liefhebbers. Huur een bootje in de jachthaven, plons in de recreatieplas of race mee op de banaan. Ook bij lagere temperaturen geniet je volop van je vakantie op camping Leukermeer. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan en verken de bossen van Nationaal Park de Maasduinen. Zoek je liever een stad op? Deze camping ligt vrij noordelijk in Limburg, waardoor een bezoek aan Nijmegen slechts 40 minuten rijden is. De kinderen vermaken zich bij terugkomst op het strand of in de gamehal.

Limburg-Leukermeer

Waarom Camping Vakantiepark Leukermeer een 7.8 scoort?

Deze waterrijke camping heeft zijn hoge score met name te danken aan zijn uitstekende locatie. Daarnaast is het opvallend dat camping Leukermeer een hoog gemiddelde ontvangt voor onderhoud. We lezen regelmatig terug in de reviews van onze campinggasten dat Leukermeer keurig verzorgd is.

Een tip van onze gasten:

“Loop een rondje om de camping. Binnen 30 minuten sta je in een prachtig landschap.”

4. Camping Roland | 8.1

Onze gasten beoordelen Camping Roland gemiddeld met een 8.1. Hiermee staat deze camping op een vierde plek in de top 5 leukste campings in Limburg. De grote en groene camping ligt midden in Nationaal Park de Maasduinen en is de ideale plek voor natuurliefhebbers. Pak de fiets en maak een tocht langs de Maasdorpjes. Althans, als je de kinderen mee krijgt, want op camping Roland is genoeg voor ze te doen. Er is een buitenzwembad, springkussen, speeltuin én disco.

Limburg-Roland

Waarom camping Roland een 8.1 scoort?

Deze 5-sterren camping scoort gemiddeld iets hoger dan camping Leukermeer. Als we afgaan op de reviews, dan komt deze hogere score door de vele faciliteiten op camping Roland. Zo is er een buitenzwembad met waterglijbaan en een indoorspeeltuin voor iets minder zonnig weer.

Een tip van onze gasten:

“Voor de shopaholics: breng een bezoek aan designeroutlet Roermond.”

3. Camping De Leistert | 8.2

5 sterrencamping De Leistert is erg geliefd bij onze vakantiegasten en scoort gemiddeld een 8.2. Je vindt deze grote en nette camping in Roggel, midden in Limburg en dicht bij attractiepark Toverland. De kinderen leven zich het hele seizoen uit in het tropische zwemparadijs met golfslagbad, glijbanen en waterspeeltuin. Waag bij mooi weer een sprong op de trampoline of ga met z’n allen naar het strand. Ook ouders zijn fan van camping De Leistert. De camping ligt namelijk dicht bij natuurgebied de Groote Peel!

Limburg-Leistert

Waarom camping De Leistert een 8.2 scoort?

Op camping De Leistert is enorm veel te doen. Het animatieteam entertaint jong en oud. Daarnaast scoort de camping goed op speelplekken voor kinderen. Overal op de camping zijn speelmogelijkheden te vinden. Al is de indoor jungle speeltuin bij vele kids favoriet! Tot slot zijn onze gasten erg enthousiast over de grootte van hun campingplaats op De Leistert. Dit beoordelen zij net als de speelplekken voor kinderen als ‘uitstekend’.

Een tip van onze gasten:

“Vanuit de camping maak je gemakkelijk leuke uitstapjes. Zoals naar de Beekse Bergen, Valkenburg, het witte stadje Thorn en het Drielandenpunt.”

2. Camping De Heldense Bossen | 8.3

Camping De Heldense Bossen ligt – je raadt het al – midden in de bossen, op een half uur rijden van Venlo. Als we onze campinggasten mogen geloven, is camping De Heldense Bossen van alle gemakken voorzien en ingesteld op het vermaken van gezinnen op zonnige én regenachtige dagen. Je vindt er onder andere een (buiten)zwembad, (indoor)speeltuin, tokkelbaan en trampoline. En terwijl de kinderen zich vermaken, kun jij met je partner een drankje drinken in het Caribisch café.

Limburg-Heldensebossen

Waarom camping De Heldense Bossen een 8.3 scoort?

De camping scoort ‘uitstekend’ op de omgeving, onderhoud van de camping, campingpersoneel, speelplekken voor kinderen én de grootte van de campingplaatsen. Daarnaast zijn onze campinggasten te spreken over de sanitaire voorzieningen. Deze zijn schoon, voldoende aanwezig en goed onderhouden. Als we vaste campinggast Ingrid mogen geloven, dan is álles top op camping De Heldense Bossen: ‘’Goed gelegen, rustig, veel speelplaatsen voor kinderen en animatie. Vriendelijk en proper.’’

Een tip van onze gasten:

“Breng een bezoek aan Toverland (slechts 15 minuten rijden), de stad Arcen en ijssalon Clevers!”

1. Camping De Schatberg | 8.5

Op nummer 1 in de top 5 leukste campings in Limburg voor gezinnen staat… Camping de Schatberg! Met een gemiddelde score van maar liefst een 8.5. Deze bruisende familiecamping ligt in het dorpje Sevenum en heeft alles wat je als gezin maar kunt wensen. Neem bij mooi weer een duik in het buitenbad met glijbaan en waterspeeltuin of breng een bezoek aan het natuurbad. De avonturiers leven zich uit in het klimpark of op een van de vele trampolines. Daag je kinderen na het avondeten nog even uit voor een potje voet- of volleybal. Ja, camping De Schatberg is een waar vakantieparadijs voor het hele gezin. Eigenlijk hoef je niet eens de camping af om een geslaagde vakantie te beleven.

top5-campings-Limburg-Schatberg

Waarom staat camping De Schatberg op nummer 1 met een 8.5?

De Schatberg scoort zo hoog door zijn omgeving (lees: 5 minuten rijden naar Toverland), vriendelijke en behulpzame campingpersoneel, complete en moderne accommodaties, veel speelplekken voor kinderen en de grote campingplaatsen. Ook verdient deze camping zijn nummer 1 positie vanwege de vele faciliteiten en speelmogelijkheden voor kinderen in álle leeftijdscategorieën. Het is een topcamping waar jong en oud de tijd van zijn leven heeft.

Een tip van onze gasten:

“Op de camping zelf vermaken de kinderen zich prima. Ook in de omgeving is veel te doen. Toverland en het kleinere Aardbeienland liggen heel dichtbij. Op een uurtje rijden is Wunderland Kalkar ook zeker de moeite waard. Onze kinderen hebben hier genoten.”

 

Benieuwd naar alle campings in Limburg, de leukste vakantiestreek in Nederland? Bekijk ze hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *