kastelen-frankrijk-Château-de-Chenonceau

10x de mooiste kastelen en (kasteel)campings in Frankrijk

Ontdek de mooiste kastelen én kasteelcampings

Frankrijk is een populaire bestemming voor Nederlanders. Niet gek, want het land heeft ieder wat moois te bieden. Zo ook als je kijkt naar de kastelen die in Frankijk gebouwd zijn. Van imposante en sprookjesachtige kastelen aan de Loire tot aan eeuwenoude kastelen van de Katharen in het zuiden van het land. Ontdek hier onze top 10 kastelen in Frankrijk én kasteelcampings waar jij koninklijk kan overnachten.

10x de mooiste kastelen en overnachtingstips

1. Château de Chambord – Loire

Château de Chambord is het grootste en meestbezocht kasteel van Frankijk. Je kunt hier zowel binnen als buiten úren wandelen. Het park rondom het kasteel is namelijk even groot als Parijs. In de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld paardrijden, boottochtjes en een lichtshow iedere avond.

Tip om te overnachten: Camping Château des Marais

Château-de-Chambord

2. Château de Chenonceau – Loire

Ervaar bij Château de Chenonceau hoe het leven in een kasteel is. Bijzonder aan dit bouwwerk is dat het boven een rivier zweeft. Tijdens een bezoek aan dit kasteel, vermaken de kinderen zich in het labyrint, de boerderij of in de bloemen- en moestuin.

Tip om te overnachten: Camping Parc de Fierbois

Château-de-Chambord

3. Château de Chaumont-sur-Loire – Loire

Op de UNESCO werelderfgoedlijst staat het indrukwekkende Château de Chaumont-sur-Loire. Waarom? Dat ervaar je als bij het kasteel bent. Château de Chaumont-sur-Loire is namelijk gebouwd op een heuvel, waardoor je prachtig uit kijkt over de Loire. Ook zijn de tuinen populair. Niet gek dus dat ze hier ieder jaar van april-november een internationaal tuinenfestival organiseren.

Tip om te overnachten: Camping Le Parc du Val de Loire