kastelen-frankrijk-Château-de-Chenonceau

10x de mooiste kastelen en (kasteel)campings in Frankrijk

Ontdek de mooiste kastelen én kasteelcampings

Frankrijk is een populaire bestemming voor Nederlanders. Niet gek, want het land heeft ieder wat moois te bieden. Zo ook als je kijkt naar de kastelen die in Frankijk gebouwd zijn. Van imposante en sprookjesachtige kastelen aan de Loire tot aan eeuwenoude kastelen van de Katharen in het zuiden van het land. Ontdek hier onze top 10 kastelen in Frankrijk én kasteelcampings waar jij koninklijk kan overnachten.

10x de mooiste kastelen en overnachtingstips

1. Château de Chambord – Loire

Château de Chambord is het grootste en meestbezocht kasteel van Frankijk. Je kunt hier zowel binnen als buiten úren wandelen. Het park rondom het kasteel is namelijk even groot als Parijs. In de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld paardrijden, boottochtjes en een lichtshow iedere avond.

Tip om te overnachten: Camping Château des Marais

Château-de-Chambord

2. Château de Chenonceau – Loire

Ervaar bij Château de Chenonceau hoe het leven in een kasteel is. Bijzonder aan dit bouwwerk is dat het boven een rivier zweeft. Tijdens een bezoek aan dit kasteel, vermaken de kinderen zich in het labyrint, de boerderij of in de bloemen- en moestuin.

Tip om te overnachten: Camping Parc de Fierbois

Château-de-Chambord

3. Château de Chaumont-sur-Loire – Loire

Op de UNESCO werelderfgoedlijst staat het indrukwekkende Château de Chaumont-sur-Loire. Waarom? Dat ervaar je als bij het kasteel bent. Château de Chaumont-sur-Loire is namelijk gebouwd op een heuvel, waardoor je prachtig uit kijkt over de Loire. Ook zijn de tuinen populair. Niet gek dus dat ze hier ieder jaar van april-november een internationaal tuinenfestival organiseren.

Tip om te overnachten: Camping Le Parc du Val de Loire

Château-de-Chaumont-sur-Loire

4. Château de Brissac-Quincé – Loire

Dit kasteel staat bekend als hoogste kasteel met maar liefst 7 verdiepingen. Het is leuk om het kasteel van binnen te zien, maar vergeet ook zeker niet om naar Pont Du Rouge te wandelen. Vanaf deze brug heb je een geweldig uitzicht op Château de Brissac.

Tip om te overnachten: Camping Domaine de l’Etang 

Château-de-Brissac-Quincé

5. Château d’Ussé – Loire

Fan van Doornroosje? Zet dan een bezoek aan het sprookjesachtige Château d’Ussé maar op de planning. Het sprookje zou gebaseerd zijn op dit kasteel en wordt hier ook nog getoond in een voorstelling. Extra leuk voor kinderen dus!

Tip om te overnachten: Camping L’Ile d’Offard

Château-d’Ussé

6. Château de Versailles – Île-de-France

Het kasteel van Versailles, dicht bij Parijs, mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Je kunt hier gemakkelijk een dag ronddwalen in de verschillende delen. Zo heb je bij Château Versailles een hoofdpaleis, de beroemde tuinen, het domein van Trianon, paardenstallen, een koetsmuseum en een publiek park.

Tip om te overnachten: Camping Iris Parc Le Chêne Gris

Château-de-Versailles

7. Château de Chantilly – Île-de-France

Het sprookjesachtige kasteel van Chantilly behoort zeker tot één van de mooiste kastelen van Frankijk. In de voormalige stallen kun je tegenwoordig een paardenmuseum bezoeken. Ook is er een musea waar je knust kunt beschouwen.

Tip om te overnachten: Camping Paris Maisons-Laffitte

Château-de-Chantilly

8. Château Beynac – Dordogne

Geniet na een klimtocht van een geweldig uitzicht op de vallei en rivier de Dordogne. Dankzij de torens, muren en uitzichtpunten is het een leuk kasteel om te bezoeken met kinderen. Je waant je echt even in de middeleeuwen.

Tip om te overnachten: Camping Le Daguet of Camping Le Val d’Ussel

Château-Beynac

9. Château de Peyrepertuse – Languedoc-Roussillon

Het grootste Katharenkasteel vind je in de Languedoc-Roussillon en is zeker een bezoek waard als je in de regio kampeert. Na een korte steile klim kom je aan bij dit bijzondere bouwwerk uit de middeleeuwen. Het uitzicht over het weidse en ruige landschap krijg je cadeau.

Tip om te overnachten: Camping Le Pré Catalan

Château-de-Peyrepertuse

10. Château Comtal – Languedoc-Roussillon

In de vestigingsstad Carcassonne ligt Château Comtal. Het is interessant om hier een rondleiding te nemen en te ervaren hoe het werken en leven er destijds aan toe ging. Je krijgt ook toegang tot de stadsmuren, waardoor je een geweldig uitzicht hebt op de stad.

Tip om te overnachten: Camping La Côte des Roses

Château-Comtal-Carcassonne

Koninklijk overnachten op de camping in Frankrijk

Naast de campings die in de buurt bij de kastelen liggen, bieden we bij Vacansoleil ook meerdere kasteelcampings aan. Zo’n camping is vaak aangelegd rond een eeuwenoud kasteel in een groene bosrijke omgeving. Dat is nog eens bijzonder overnachten!

Camping La Ville Huchet

Camping La Ville Huchet is een kleine, comfortabele camping gebouwd rondom een romantisch kasteel. Geniet hier van goede faciliteiten en de fijne sfeer. De camping is de perfecte uitvalsbasis om het bruisende Saint-Malo te ontdekken.

kastelencamping-LaVilleHuchet

Camping Domaine des Ormes

Op het landgoed van een kasteel uit de 16e eeuw is camping Domaine des Ormes gebouwd. Vandaag de dag is het grote aquaparadijs ‘The Dome’ dé attractie van de camping.

kastelencamping-domaine-des-ormes

Camping Le Domaine de Drancourt

Op camping Le Domaine de Drancourt zit je er vorstelijk bij. Op dit terrein ligt namelijk het kasteel van Drancourt, dicht bij het stadje St-Valéry-sur-Somme. Koninklijk kamperen, dat raden wij aan.

kasteelcamping-Domaine-de-Drancourt

Camping Séquoia Parc

Ervaren hoe het is om als een ridder of prinses vakantie te vieren? Op de luxe kasteelcamping Séquoia Parc kampeer je bij een écht kasteel: Château La Josephtrie. Uniek toch!

kasteelcamping-Sequoia-Parc

Staat jouw droomcamping hier nog niet tussen? Bekijk dan alle campings in Frankrijk.