Ontdek de hoogst scorende campings in de Franse Dordogne!

De hoogst scorende campings in de Dordogne

Voor waterpret, avontuur en rust in de groenste streek van Frankrijk!

Ontdek de 5 favoriete campings van vakantiegangers in de Dordogne. Waar spetteren kinderen eindeloos in het waterparadijs? Waar geniet jij op je tuinstoeltje van magnifiek uitzicht? En vanaf welke campings maak je elke dag weer de leukste uitjes in de omgeving?

1 Iris Parc Le Grand Dague in Atur bij Périgueux

Favoriet door: zwemparadijs & Nederlandse animatie

Op Iris Parc Le Grand Dague in de Dordogne beleven kinderen elke dag grootse avonturen!

Op deze grootschalige 4 sterrencamping beleven kinderen de grootste avonturen. Vooral in het overdekte speelparadijs en in het aquapark met meerdere zwembaden, lagunebad met piratenschip, peuterbad, waterspeelbad én wildwaterglijbaan. Elke dag is er Nederlandstalige animatie bij camping Iris Parc Le Grand Dague. En wil je een dagje iets doen in de omgeving? Dan kies je uit tal van mogelijkheden in de buurt: dagje Périgueux, klauteren in het klimbos, peddelen over de Dordogne, wandelen in Sarlat, sights bekijken in Bergerac, noem maar op!

2 Domaine du Lac in Plazac aan ‘t meer

Favoriet door: waterpret & gastvrijheid

Camping Domaine du Lac in de Dordogne is een kleine, maar levendige familiecamping.

Hier word je met open armen ontvangen. Camping Domaine du Lac is een kleine, maar levendige familiecamping. Met ontzettend ruime plaatsen, culinaire thema-avonden, een zwembadje en bovenal: een eigen recreatiemeer. Daarin spetteren de kids, terwijl jij op het strandje ligt of een drankje doet op het terras. Zelf zin om ‘te recreëren’ in het meer? Je kunt ook je hengel uitgooien tijdens je genietmoment in de buitenlucht. Naast waterpret en speelplezier in het zand tref je in de omgeving interessante plaatsjes, zoals Tursac, Lascaux en Les Eyzies. Kanoën doe je in de rivier de Vézère. En voor een dagje shoppen, fietsen en uitgebreid tafelen ga je naar Sarlat.

3 Le Moulinal in Biron aan vijver

Favoriet door: zwembad, animatie & speeltuintjes

Camping Le Moulinal in de Dordogne heeft héél veel speeltuintjes en een flinke dosis waterpret!

Een 4 sterrencamping met héél veel speeltuintjes en een flinke dosis waterpret. Kids vermaken zich hier wel. Op het springkussen, in de speeltuintjes, aan de tennistafel, op de minigolfbaan, spelend in het zand aan het zwemmeer én racend van de spectaculaire waterglijbanen in het aquapark. Trek gekregen? Neem plaats op het terras van camping Le Moulinal direct aan het meer. Heerlijk! En zin om de omgeving te verkennen? Met deze 7 tips heb je elke dag iets te zien en doen: Bezoek Saint-Cyprien aan de Dordogne, het kasteel van Commarque met spellen voor kids én oude grotwoningen, het mooie dorp Monflanquin, de grotten van Lascaux, de prehistorische stad Les Eyzies, Sarlat én Domme. Conclusie: boek hier gerust 2 weekjes vakantie!

4 Le Daguet in Daglan dicht bij Domme

Favoriet door: uitzicht & kleinschaligheid

Camping Le Daguet in de Dordogne is zeer geliefd bij gezinnen met jonge kinderen. Het absolute pluspunt? Dat is het panoramisch uitzicht!

Deze kleinschalige camping is zeer geliefd bij gasten met kleine kinderen. Het absolute pluspunt is het panoramische uitzicht. Dat heb je hier vanaf het terras, de speeltuin, het zwembad en soms zelfs vanaf je eigen plekje op de camping! Dat is nog eens lekker wakker worden met je croissantje en kop koffie… En dan op ontdekkingstocht in het groen. Dicht bij camping Le Daguet liggen het dorp Daglan, het middeleeuwse Sarlat, de rivier de Dordogne, Château de Castelnaud én Château des Milandes, dat vanwege de leuke vogelshow ook een topuitje is voor kids.

5 L’Escapade in Lamonzie-Montastruc bij de Dordogne

Favoriet door: zwembad & speelpret

Op camping L'Escapade in de Dordogne hebben kinderen de tijd van hun leven: plonzen in het zwembad, springen op de trampoline en spelen in de speeltuin.

Hier hebben kinderen de tijd van hun leven. Plonzen in het zwembad, spetteren in de waterspeeltuin, springen op de trampoline, geitjes aaien op de kinderboerderij, spelen in de speeltuin en elke dag fijn knutselen in het gezellige huisje van de miniclub. Tegelijkertijd word je hier als volwassene helemaal zen in de sauna en bubbelbad. Uitgerust? Eropuit! Profiteer van de super ligging van camping L’Escapade: op 20 minuten rijden van Bergerac en op 30 minuten rijden van Limeuil met strandje aan de rivier de Dordogne (om te zonnen, zwemmen en kanoën). Zijn de kids mee op vakantie? Dan ga je naar ‘het kinderkasteel’: Château des Jeux de Bridoire, met allerlei historische spelletjes.

Liever naar een andere camping in de Dordogne? We hebben nog meer mooie campings in ons aanbod. Bekijk al onze campings in de Dordogne hier.

Lees meer over de Dordogne:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *