10x Doen in de Dordogne

De leukste uitstapjes in de Dordogne

Ga je deze zomer naar de Dordogne? Goede keuze! Je bewondert er tal van kastelen, wijngaarden, grotten, rivieren én charmante, historische dorpjes. Je kunt er een actieve vakantie beleven of juist ontzettend genieten van de rust en cultuur. Wat het ook wordt… deze 10 uitstapjes moet je op je lijstje zetten!

De 10 leukste uitstapjes in de Dordogne:

1. Hightech grotten: Lascaux IV

In 1940 ontdekten 4 vrienden bij toeval de grotten van Lascaux. Ze waren spectaculair! Dus de grotten gingen open voor ‘het grote publiek’. Dit zorgde voor zóveel kijkers, dat de grotten in 1963 moesten sluiten vanwege de schimmelvorming die door drukte in de grotten ontstond. De oplossing? Een replica van de grot. En die noemden ze Lascaux II. Nu, jaren later, is Lascaux IV geopend. Een moderne, hightech replica van de oorspronkelijke grotten. Naast de tekeningen van de grotbewoners, zijn ook de temperatuur, geur en luchtvochtigheid nagebootst. Alsof je écht in de oergrotten staat. En… in het bezoekerscentrum brengen de videobeelden en geluidseffecten je helemaal in de sfeer van de grotbewonerswereld.

Een fantastisch uitstapje in de Dordogne: een bezoek aan de grotten van Lascaux.

2. De omgeving ontdekken per kano

De Dordogne schreeuwt om een kanotochtje over de rivier de Dordogne. Daarom werken de meeste campings samen met een kanoverhuurder waar jij voordelig terechtkunt. Kanoën in de Dordogne is dé aanrader voor de regio. Oók als je met kinderen bent. Vanuit je kano heb je super uitzicht op al het groen, de kastelen en de dorpjes. Leuk plekje gespot? Leg je kano even aan de kant (er zijn overal steigers gemaakt) en geniet van een eigen meegenomen picknick. En dán weer lekker verder peddelen tot het eindpunt om vervolgens relaxt met de bus terug te gaan naar je startpunt.