Tips voor de meivakantie

5 Tips voor de meivakantie in Nederland

Ga je in de meivakantie naar de camping of wil je een dagje eropuit? Wij geven 5 tips!

Voor wie in de meivakantie eropuit of naar de camping gaat, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Een spetterende meivakantie maak je namelijk gewoon zelf, hier in Nederland. Met fietstochten door de mooie natuur, en bezoekjes aan pretparken, dierentuinen en speeltuinen. Ook tippen we een aantal campings in de buurt van de leuke activiteiten. Deze campings hebben vaak ook nog eens een groot binnenzwembad met apart kinderbad. Zo kun je een échte vakantie van jouw meivakantie maken!


1 Een dagje naar het pretpark

Onze tips voor de meivakantie in Nederland beginnen met een dagje pretpark! Ga bijvoorbeeld een dagje naar Toverland, een deels overdekt pretpark met een gigantische klimspeeltuin, een ‘magic forest’ en ‘het land van Toos’. Naast fun voor de allerkleinsten kunnen ook oudere kinderen zich hier perfect vermaken. Met gemak gaan zij tientallen keren achter elkaar in de wild river en de vele toffe achtbanen! Het park is heel uitgebreid, terwijl het niet super groot is. Je kunt je iets oudere kids dus prima vrij laten rondrazen.

Een dagje naar Toverland vanuit de camping

Naast Toverland kun je natuurlijk ook naar De Efteling gaan. En als je in het zuiden van het land bent, ligt Bobbejaanland ook om de hoek.
Wil jij naar de camping in de meivakantie en vanuit daar naar bijvoorbeeld De Efteling?

  • Kijk snel of Camping Linberg Park nog een plekje heeft. De Efteling ligt op 20 minuten rijden.
  • Voor Toverland reserveer je een plekje op Camping Leukermeer, op 20 minuten rijden van het pretpark.
  • Of je gaat naar Camping Roland in het Limburgse Afferden, op 35 minuten rijden van Toverland.

2 Fietsen door de Nederlandse natuur

Als het zonnetje schijnt in de meivakantie dan moet je daar uiteraard meteen van genieten! Hoe? Door eropuit te gaan. Niet met de auto, maar te voet. Of beter nog: met de fiets. Dan kun je veel verder de natuur ingaan en een wijdere omgeving verkennen. Ook voor kids is dit een super uitje. Een tip: ga ergens naartoe waar ze wat kunnen zien of doen. Denk bijvoorbeeld aan een bos met kinderboerderij, een speeltuin, een strandje met zand of een natuurpark met een blote voeten route. Voor onderweg neem je een lekkere picknick en wat spellen mee.

Tijdens je kampeervakantie met Vacansoleil pak je vaak de fiets

Als je naar de camping wilt in de meivakantie en minimaal één dag lekker door de natuur wilt fietsen, dan zijn deze campings ideaal voor jou:

  • Camping Diana Heide, met natuurwater inclusief een strandje, een spannend Boomkroonpad, dierentuin Wildlands Emmen om de hoek, en verschillende recreatieve fietsroutes door bossen en langs heiden mét als interessant einddoel: de hunebedden in Borger.
  • Camping Scheldeoord, aan zee in Zeeland. Ideaal om lekker langs de kust te fietsen en uit te waaien. De kids? Die kunnen spelen in het zand! Neem dus zeker schepjes en emmertjes mee!

3 Bootje varen

Op vrijwel elk meer en op elke rivier kun je bootje varen. Kies voor een rondvaart en ontspan. Bestel een lekker drankje en wat hapjes, en geniet van de natuur en rust als je naar buiten kijkt. Ben je klaar voor wat actie, of wil je in ieder geval wat meer vrijheid tijdens het varen? Dan ga je voor een sloep, roeiboot, kano of waterfiets. Dat laatste kan iedereen, ook kinderen!

Bootje varen is een ideaal dagje uit

Genoeg campings liggen dicht bij een meer of ander water om lekker bootje te varen:

  • Camping Bergumermeer met een eigen zandstrand én surf-, roei- en kanomogelijkheden bij het meer!
  • Camping Mölke ligt aan de rivier de Regge. Ideaal voor varen met een rubberbootje en vissen op het water. Er zijn ook elektrische bootjes en kano’s te huur bij de camping! Als je niet elke dag het water op wilt… je kunt ook een dagje wandelen of fietsen in het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug. En er liggen een aantal kleinere pretparken in de buurt.
  • Spelen in het zand, zwemmen in het overdekte zwembad, klimmen en glijden in de (overdekte) speeltuin. Het kan allemaal op Camping IJsselstrand. Ook Burgers’ Zoo ligt dichtbij, en voor fiets- en wandeltochten ga je naar de Veluwe. Wil je kanoën? Dat kan over de Oude IJssel. Een rivier met weinig stroming.
  • Voor bootje varen, waterfietsen en roeien kun je ook naar Camping Delftse Hout gaan. Dit is trouwens tevens een ideale camping voor fietstochten door het Delftse Hout natuurgebied mét kinderboerderij. Veelzijdig Rotterdam en cultureel Delft liggen hier om de hoek!

4 Aapjes kijken & safaritochten maken

Aapjes kijken, een jeepsafaritocht maken en zeeleeuwen kunstjes zien doen: je hoeft niet naar de zee of de jungle. Ga gewoon naar een grote dierentuin in Nederland!

  • Camping Diana Heide ligt niet alleen perfect voor fietstochten door de natuur. Je kunt vanuit deze camping ook eenvoudig naar Wildlands Emmen gaan. Wildlands is recent helemaal vernieuwd en is nu een ware adventure zoo. Maak een safaritocht door het park, ontdek de dieren van dichtbij met een boottocht over de Rimbula River en kijk je ogen uit bij alle dierenshows.
  • Camping IJsselstrand ligt eveneens dichtbij Burgers’ Zoo. Dieren uit de jungle, dieren uit de zee én lekkere restaurants en leuke speeltuinen!

Ga naar een dierentuin in Nederland!

5 Zwemmen

Duiken, baantjes trekken, door een wild waterrivier roetsjen en van de meest spectaculaire waterglijbanen af sjezen. Voor kinderen misschien wel één van de allerleukste tips voor de meivakantie in Nederland. Bijna alle campings in Nederland hebben een overdekt zwembad óf je kunt in de buurt wel een zwemparadijs vinden.

Het zwembad op Camping Roland

Een Nederlandse camping heeft zelfs een plekje in onze top 20 van Europese campings met spectaculaire glijbanen gescoord. En dat is:

  • Camping Roland in Limburg. Dit geweldige zwembad is niet overdekt, maar het is vanaf 22 april wél geopend én verwarmd.
  • Camping IJsselstrand, Camping Mölke, Camping Scheldeoord, Camping Leukermeer, Camping De Twee Bruggen en Camping Bergumermeer hebben sowieso een overdekt zwembad.
  • En wat dacht je van Camping Delftse Hout? Ideaal voor een stedentrip naar Rotterdam en Delft. Deze camping heeft een verwarmd buitenzwembad.

Krijg jij door deze tips zin in vakantie en zoek je een goede deal? Ga dan snel naar Vacansoleil.nl!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *