platja-sant-pol-costa-brava-eurocamping

5x de mooiste stranden vanaf Eurocamping

Eurocamping is een vrolijke plek aan de wondermooie Costa Brava, gelegen in het centrum van het plaatsje Sant Antoni de Calonge. Deze ligging maakt Eurocamping de ideale plek om een oase van rust te bleven én toch heb je hier alles binnen handbereik. Vanaf de camping loop je meteen het centrum in. Hier ontdek je de historische kern van de stad. Wandel langs de kerk, de markt en het eeuwenoude kasteel. Terwijl je de muren van dit kasteel uit de achtste eeuw bewondert, verbaas je jezelf over de middeleeuwse uitstraling van de stad. Loop verder richting het strand door de charmante steegjes van het kleine dorpje; verderop hoor je de zee al ruisen. Je komt aan bij de promenade en loopt tussen de palmbomen door het zand in. Beter kan het niet toch? Wel aan de Costa Brava! Voor de echte zon, zee en strandliefhebbers is het hier een heus paradijs. Er zijn hier tal van schitterende stranden te bespeuren. Daar hoef je helemaal niet ver voor te zoeken, de keuze is reuze! Welk strand kies jij?

Om je te helpen hebben wij een selectie gemaakt van de 5 mooiste stranden aan de Costa Brava, op minder dan 15 kilometer afstand van Eurocamping:

  1. Platja de Torre Valentina;
  2. Cala Rovira;
  3. Cala del Pi;
  4. Platja de la Fosca;
  5. Platja de Sant Pol.

1. Platja de Torre Valentina

Op loopafstand van Eurocamping stuit je op het strand Platja de Torre Valentina. Maak een wandeling richting het strand; op een afstandje zie je de zee al glinsteren in de zon. Wil je liever ultiem genieten van je vakantie? Neem het boemeltreintje vanaf Eurocamping. Stap in, leun achterover en relax. Zodra je weer uitstapt voel je het fijne goudkleurige zand al tussen je tenen kruipen. Sla je handdoek uit en spring direct het water in. Is zwemmen niet zo je ding? Er is hier veel meer te doen. Zo begint er langs dit grote strand een waanzinnige wandelroute genaamd Camino de Ronda; een voetpad van wel 583 kilometer lang. Hier loop je door de kliffen langs de stranden van de Costa Brava. Durf jij deze wandeling te maken?

Strandweetjes:

  • Dit uitgebreide strand dankt zijn naam aan de eeuwenoude uitkijktoren Valentina;
  • Platja de Torre Valentina was het eerste “groene strand” van Catalonië;
  • Je vindt hier: strandwacht-service, bars en restaurants, kinderspeeltuinen én je kunt hier allerlei watersporten beoefenen!

Torre-Valentina-Costa-Brava-Eurocamping

2. Cala del Pi

Reis iets verder van Eurocamping en je bent al op het volgende schitterende strand. Op zo’n 3,5 kilometer van Eurocamping ontdek je het strand Cala del Pi. Dit strand is hoogstwaarschijnlijk het meest paradijselijke strand van Platja d’Aro. Het ligt verborgen tussen het groen en de rotsachtige omgeving. Als je het strand eenmaal hebt gevonden loop je de trappen af en stap je in het fijne zand. Loop richting het heldere turquoise gekleurde water waar je een rijke onderwaterwereld ontdekt; dit maakt Cala del Pi een walhalla voor snorkelliefhebbers! Houd je meer van zwemmen? Het water leent zich ook voor een frisse duik!

Strandweetjes:

  • Dit zandstrand is perfect voor kleine kinderen;
  • In dit verborgen paradijs heb je geen last van massatoerisme om je heen;
  • Je vindt hier geen strandbars of andere faciliteiten, maar door de adembenemende schoonheid van het strand ben je dat snel vergeten!

cala-del-pi-costa-brava-eurocamping

3. Cala Rovira

Meer stranden tussen het groen ontdekken? Dan is Cala Rovira een echte aanrader! Cala Rovira is een prachtig wit strand midden in een heuvelachtige en bosrijke omgeving. Je treft het strand op 4 kilometer afstand van Eurocamping aan. Voor wie ervan houdt om lekker in het water te dobberen is dit strand geweldig. Het helderblauwe water is hier warm en transparant. Hier kom je niet voor verassingen te staan. De zeebodem is vlak, zonder stenen, diepteveranderingen of hoge golven. Wanneer je in het water staat voel je enkel de visjes langs je benen zwemmen. Uitstekend om lekker uit te rusten en te genieten van het fantastische panorama uitzicht. Je ziet hier een en al licht en prachtige kleuren; bosgroen, zee blauw en goudkleurig zand. Droom heerlijk weg bij dit uitzicht, terwijl je op een luchtbedje op het water drijft.

Strandweetjes:

  • Het strand is ideaal voor vakantiegangers die dromen van een rustige vakantie!
  • Het strand staat bekend om vele activiteiten. Speel volleybal, bouw zandkastelen, wandel langs de boulevard of ga met de kids naar de speeltuin;
  • Je kunt hier: parasols en ligbedden huren, douches en kleedkamers gebruiken en lekker eten proberen in lokale restaurants.

cala-rovira-costa-brava-eurocamping

4. Cala de la Fosca

Op zoek naar rust? Dan is er nog een andere aanrader: Cala de la Fosca. Dit kleine strandje vlakbij Palamós ligt op 7 kilometer van Eurocamping. Het is de uitgelezen bestemming voor iedereen die houdt van rust en kleinschaligheid. Loop vanaf het goudgele zand het azuurblauwe water in. Langzaam voel je het zandstrand verder aflopen in de zee. Ondertussen zie je kinderen zwemmen en spelen in het ondiepe water. Houd je van sightseeing? Dan zit je hier ook goed! Bewonder kasteel Sant Esteve de Mar of bekijk het adembenemende uitzicht vanaf uitkijkpunt Mirador del Cap Gros. Sluit de dag af met een lekker hapje eten in één van de tapasrestaurants in omgeving. Klinkt super, toch?

Strandweetjes:

  • Dit strand is ideaal voor families met kinderen vanwege het ondiepe water;
  • Houd je van actie? Ga zeilen of windsurfen op het helder blauwe water;
  • Als je hier toch bent, ga dan om 17:00 uur even in de haven van Palamós kijken als de vissersboten terugkomen van zee en hun lading lossen.

cala-de-la-fosca-costa-brava-eurocamping

5. Platja de Sant Pol

Onderaan dit lijstje staat het misschien wel meest bewaarde geheim van de Costa Brava: Platja de Sant Pol. Dit prachtige strand, gelegen op 13 kilometer vanaf Eurocamping, is bijna een combinatie van alle bovenstaande stranden. Het enige verschil is dat je aan dit strand meer bebouwing zult zien. Geen zorgen, dat betekent niet dat dit strand geen charme kent. Loop over het zandstrand en bewonder de moderne architectuur. Heb je een plekje gevonden? Dan loop je richting het heldere, ondiepe water waar je een plons neemt. Zodra je boven water komt, kijk je je ogen uit; het duinlandschap ziet er fantastisch uit.

Strandweetjes:

  • Jonge kinderen beleven hier de tijd van hun leven in de speeltuin of de kidsclub;
  • Kajakken, zeilen, windsurfen, waterskiën, duiken: watersporten in overvloed;
  • Ontdek snorkelend de nabijgelegen baaien en allerlei soorten vissen. Het water is zo helder, je hebt niet eens een bril nodig!

platja-de-sant-pol-costa-brava-eurocamping

Meer weten over Eurocamping? Lees verder over de camping, de omgeving en de mooie stranden in de buurt van Eurocamping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *