Santa-marina-boutique-camping-zwembad-kroatie

Chahids onvergetelijke vakantie in Istrië

Chahid (@dutchperformante) gaat op vakantie om samen met zijn gezin de mooiste plekken van Istrië te ontdekken. De familie Charrak wil niet luieren aan het zwembad, zij zijn op zoek naar zoveel mogelijk actie. Ziplinen, karten, dolfijnen spotten, stadjes bezoeken én heerlijk eten. Allemaal in het wondermooie Kroatië!

Chahid, Samantha, Giovanny, Verginio, Mylana en Luciano vertrekken deze meivakantie met Vacansoleil naar Istrië. Hier genieten zij van glamping (glamorous camping) op een camping in Poreč en ondervinden zij de hotspots van Kroatië. Deze blog neemt je mee op hun vakantie en de avonturen die zij hier beleven; van de gaafste activiteiten tot de meest leuke stadjes.

Dag #1 Check-in op camping Santa Marina Boutique

Eerst een goede thuisbasis kiezen. Die keuze valt niet mee, want je wordt overrompeld door een groot aantal paradijselijke campings in Istrië. Bij Vacansoleil kiezen we voor de familie de allermooiste camping uit. Dat wordt camping Santa Marina Boutique. De familie Charrak verblijft in een van de super-de-luxe glampingstacaravans.

Wij weten het zeker: camping Santa Marina Boutique is een luxe paradijsje. Glamping? Dat is hier standaard. En… de camping is kidsproof! De camping heeft wel 3 zwembaden én een waterspeeltuin. Ben jij een echte strandstruiner? Vanaf de camping slenter je binnen 10 minuten naar het strand. Neem wel je waterschoenen mee, want het is een rots en kiezelstrand.

Chahid: Als de kinderen plezier hebben, hebben papa en mama het ook!

Santa-Marina-Boutique-Istrie-Kroatie

Waarom camping Santa Marina Boutique?

  • Glampingparadijs op loopafstand van de heldere Kroatische zee;
  • Rust en sensationele luxe: hier ben je meteen relaxed;
  • Kinderen vinden het hier fantastisch!

Dag #2 Dino’s spotten in Funtana

Chahid en zijn gezin trappen de vakantie af met een van de spannendste ontdekkingstochten in Istrië; dino’s spotten in Dinopark Funtana! Hier spot je 80 originele prehistorische reuzen. Zodra jij op de knop drukt komen sommige dino’s zelfs tot leven. Griezelig! Dat is nog niet alles; terwijl jij de dino’s spot kom je langs verschillende gezinsattracties. Ga vervolgens net als Chahid op reptielenexpo. Wow, Luciano heeft een slang om zijn nek! Durf jij dat ook? Als afsluiter loop je net als Chahid door naar de mini-boerderij. Knuffelen met de geitjes? Of ga je liever dino-rijden? Dit maak je niet snel meer mee!

  • Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00-18.00 uur;
  • Prijs: €18,54 voor kinderen tot 14 jaar oud. €21,19 voor volwassenen;
  • Een leuke extra: gratis entree voor kinderen tot 3 jaar.

Chahid: Wow, wat vet!

Dinopark-Funtana-Istrie-Kroatie-Chahid

Aan het einde van de dag een lekker hapje eten? Chahid eet vandaag in het restaurantje Peterokutna Kula in de buurt van de camping in Poreč. Je dineert hier op de top van een eeuwenoude toren met uitzicht over Poreč. Hoe tof is dat?

Dag #3 Op avontuur in Istrië

Dacht je dat gisteren spannend was? Vandaag staat de familie Charrak nog meer actie te wachten. In de buurt van de camping in Istrië vind je tal van outdoor-activiteiten. Geen hoogtevrees? Ga dan net als Chahid ziplinen bij de Grot van Pazin. Deze adrenaline-attractie begint aan de rand van een klif. Hier zweef als een vogel over de boomtoppen. Ondertussen heb je genoeg tijd om te genieten van het ongewone uitzicht op een grandioze afgrond én de grot. Chahid eindigt dit avontuur bij de waterval Zarečki Krov. Pak je die ook nog even mee nu je hier bent!

  • Openingstijden: van mei t/m september, maandag t/m zondag van 10.00-18.00 uur;
  • Let op: kinderen moeten minimaal 4 jaar oud zijn;
  • Prijs: € 18,65 p.p. voor twee lijnen;
  • In het hoogseizoen heb je zelfs keuze uit twee watervallen: Zarečki Krov en Pazinski Krov;
  • Meer zien van het ziplinen? Enzo Knol maakte er vorig jaar al een vlog over.

Ziplinen-Kroatie-Istrie-Chahid

Nog meer gave natuur in Istrië ontdekken? Chahid bezoekt de druipsteengrot van Baredine, vlakbij de camping in Poreč. Kijk je ogen uit in deze Istrische ondergrondse natuur gecreëerd door het geduldige werk van water. Je daalt af langs een pad van 300 meter. Tijdens je wandeling kom je langs allerlei bezienswaardigheden, zoals een ondergronds meer en vijf prachtig versierde kamers. Na het bewandelen van een heleboel traptrede bereik je een diepte van maar liefst 60 meter!

Chahid: We gaan nu 60 meter diep. Dit is bizar hé? Echt gaaf!

Baredine-grot-kroatie-istrie

Na zo’n avontuurlijke dag kan een lekker maaltijd natuurlijk niet ontbreken. Tip van Chahid: Restaurant Divino. Vanuit dit restaurant, gelegen in de haven van Poreč, heb je uitzicht op de zee én het eten is ook heel goed. Dat maakt het restaurant een absolute aanrader!

Dag #4 Karten in Poreč en varen op de Kroatische zee

Ook vandaag gaat Chahid meteen hard; 70 kilometer per uur om precies te zijn. Hoe? De familie Charrak gaat karten bij Motodrom Poreč. Chahid test als eerste de tweezitter en betreed samen met Luciano de kartbaan. Voor wie op zoek is naar extra entertainment is er kartcross. Ook deze baan hebben de kids uitgetest, met Verginio als grote winnaar. Hier race je over een zanderig pad en zodra je voorbij zoeft verschijnt er een grote stofwolk. Klikt te gek, toch?

  • Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00-19.00 uur;
  • Prijs: afhankelijk van het type kart en je leeftijd;
  • Ga hier na het karten paintballen, quad rijden of klimmen in het Adventure Park.

Karten-Kroatie-Porec-Istrie-Chahid

Na het karten lunch je net als Chahid in Restaurant Marina-IVE. Dan nog even chillen op de camping in Istrië en het is alweer tijd voor de volgende belevenis. Dat wordt een drie uur durende boottocht vanuit Funtana. Hier spot je met een beetje geluk zelfs dolfijnen! Terwijl je de zon in de verte al ziet ondergaan vaar je langs Rovinj naar Lim Ford. De boot vaart door de baai en jij bekijkt het glooiende bosgebied in de omgeving. Je vaart terug naar de haven van Funtana en de boottocht zit er alweer op. Nieuwe herinneringen: check!

Chahid: We hebben echt mega veel dolfijnen gezien. Echt een top dag!

dolfijnen-spotten-boottour-kroatie-istrie-funtana

Chahid haalt na de boottocht een pizza bij Pizzeria Stari Saloon Poreč. Niet zomaar een pizza; het is een pizza van wel 120 cm. Daar kan de hele familie van eten!

Dag #5 Klimmen in Glavani Park 

Vandaag klimt Chahid naar hoge hoogte in het adventure park Glavani Park. Bereid je voor op een dosis adrenaline, dit wordt kicken! Beklim een van de drie klimparcours of de klimtoren. Schommel op 11 meter hoogte of maak een sprong van 20 meter de diepte in. Liever nog meer actie? In dit adventure park vind je de eerste én enige menselijke katapult. Wat een gruwelijke ervaring!

  • Openingstijden: maandag t/m zondag van 9.00-17.00 uur;
  • Prijs: Per activiteit €5,30 voor kinderen en €6,62 voor volwassenen;
  • Let op: De menselijke katapult kost €33,12

Chahid: Wat een top park dit! Ik ben blij dat ik hier heen ben gegaan met de kids.

Van al dat klimmen krijg je honger, zo ook Chahid. Daarom luncht de familie vlakbij Poreč. Het wordt geen standaard lunch, maar een lunch op boerderij Agroturizam Tikel waar alles biologisch is. Vanaf hier kijk je uit op de beroemde middeleeuwse stad Motovun. Fun fact: op de boerderij lopen verschillende dieren rond, zoals kippen, konijnen, honden, katten én varkens.

Dag #6 Sightseeën in Poreč en relaxen op de camping

De laatste dag van de vakantie is alweer aangebroken. Naast avontuur kan een beetje sightseeing op vakantie natuurlijk niet worden overgeslagen. Daarom ging Chahid naar Poreč voor een sightseeing tour. Poreč is een stadje in Istrië dat stamt uit de Romeinse tijd. Dat zie je ook wanneer je door het centrum loopt. Hier wandel je door oude Romeinse straatjes waar je nog restanten van oude ruïnes ziet. Het hoogtepunt: de Euphrasiusbasiliek met prachtige mozaïeken uit de zesde eeuw.

Porec-Istrie-Kroatie

Na het bezoekje aan Poreč rust Chahid uit op de camping in Istrië. Vannacht reist het gezin weer terug naar Nederland. Gelukkig is er op de camping ook allerlei leuks te doen op een rustdag. Hier vermaken je kids zich nog even in één van de drie zwembaden. Daarna checken zij de speeltuin uit, terwijl jij nog even in de zon ligt op de veranda van je luxe stacaravan de Tahiti XL glamping. Dan pak je de spullen in en ben je alweer klaar voor vertrek.

Chahid: Ik heb echt een top vakantie gehad dankzij Vacansoleil!

Tahiti-XL-glamping-Santa-Marina-Boutique

Wat was dit een geslaagde vakantie. Familie Charrak heeft de mooiste plekjes van Kroatië bezocht. Wil jij net zoals Chahid ook alle hotspots van Istrië ontdekken? Bekijk dan al onze topcampings in Istrië Of bekijk alle campings in Kroatië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *