12x Indian summer bestemmingen

12x Indian Summer bestemmingen

De zomer is voorbij. Het schooljaar begint. Velen gaan weer aan het werk. En jij… jij gaat lekker nazomeren! Gewoon omdat het kan. Waar de nazomer – ofwel Indian summer – het mooist is? Lees het in dit blog.

1 Apulië (Puglia)

Wauw. Kijk die kustlijn. Hier ga je naartoe voor romantiek. En voor lekker eten. De vis en schaaldieren komen er direct uit zee. Een tip: neem in Vieste de boot naar de Tremiti-eilanden of de Tre Porte Caves. Het water is hier overal kraakhelder!

Bekijk hier campings in deze Italiaanse regio.

Wauw, kijk die kustlijn van Apulië. Hier ga je heen voor Indian summer.

2 Calabrië

Zon, zee, strand. Heb je daar behoefte aan? Dan ga je naar Calabrië. De zandstranden zijn hier breed. Het heldere water azuurblauw. En de ligbedjes staan klaar. Doen: combineer je Indian summer relaxvakantie met een vleugje actie en ga te voet of per mountainbike op verkenning in Nationaal Park Sila.

Check hier alle Vacansoleil campings in Calabrië.

Zon, zee, strand. Calabrië is een ideale bestemming voor Indian summer.

3 Campanië

Ontdek Napels! En ontspan de rest van je vakantie aan het rustige zandstrand. Spring op de boot en vaar naar eilanden Capri en Ischia. Slenter daarna nog even door de havenstad Sorrento. En eet hier de klassieke pasta Napoletana. Absolute aanrader: de Vesuvius-vulkaan beklimmen.

Bekijk hier campings in de buurt van Napels.

Nazomeren oftewel Indian summer in Campanië is heerlijk.

4 Sardinië

Op Sardinië kun je meer dan sardientjes eten… al heeft de eilandnaam weinig met de visjes te maken. Anyway… je kunt hier heerlijk chillen aan zee. Bijvoorbeeld bij Santa Teresa Gallura of op Spiaggia La Pelosa. Een dagje citytrippen? Ga naar Cagliari, de hoofdstad. En uniek is een uitje naar de grotten van Neptunes. Niet vanwege de grotten, maar vanwege de wandeling over de zo’n 650 traptreden, die in de rotsen zijn gehakt. Heel nice!

Bekijk hier campings op dit Italiaanse eiland.

Het is genieten tijdens de Indian summer op Sardinië.

5 Sicilië

Sì, Sicilia! Ongerepte natuur. Veel stranden. Pittoreske plaatsjes. Zoals Marsala en Mazara del Vallo. En levendige steden. Waaronder natuurlijk de hoofdstad: Palermo. Tip: begin je Indian summer vakantie hier met een minicruise langs de kust van Sicilië. Dan heb je dat vakantiegevoel meteen te pakken. Wil je duiken? Dan neem je de boot naar Ustica. Wauw!

Check de Vacansoleil camping op Sicilië.

Op het Italiaanse eiland Sicilië is de Indian summer nog heerlijk.

6 Corsica

Dit eiland ligt ten noorden van het Italiaanse Sardinië, maar hoort bij Frankrijk. Ook hier is het paradijselijk. Een azuurblauwe zee. Witte zandstranden. Geweldige wandel- en autoroutes, zoals door het immense Parc Naturel Regional de Corse. Advies: verblijf niet op één plaats en ontdek het hele eiland. Met een tocht van camping, naar camping. Van noord naar midden en zuid. En reis bij je tour steeds door dat grote natuurpark in het hart van Corsica.

Bekijk campings op dit Franse eiland.

Kies voor nazomeren of Indian summer op het Franse Corsica.

7 Lissabon

De ideale bestemming voor een zwoele Indian Summer reis: Lissabon. Hier combineer je het vele cultuursnuiven met een kleurtje pakken aan zee en ver-ruk-ke-lijk eten. Tips: Maak ’s avonds vanaf je camping een wandeling over het strand. En bezoek ook eens een strand, wat verder weg. Zoals Praia de Fonte da Telha en Praia de Mecco.

Check de camping in de buurt van Lissabon.

De Indian summer periode is ideaal voor een stedentrip

8 Algarve

De gouden kust van Portugal: de Algarve. Logisch dat je hier lekker kunt relaxen aan zee. Maar wist je dat de kuststadjes zelf ook de moeite waard zijn? Zeker Lagos is mooi. Beklim daar de oude stadsmuren voor betoverend uitzicht op zee. Ontdek de zijstraatjes voor kleine pleinen omringd door gebouwen met Portugese tegels. En wil je ’s middags luieren of ’s avonds nagenieten? Klim in een hangmat bij The Garden in Lagos. Een must voor je nazomervakantie hier: een boottochtje langs de kust. En… naar de Ponta da Piedade gaan. Toeristisch… maar top! Ook Praia de Marinha is subliem.

Bekijk hier campings in de Algarve.

De gouden kust van Portugal, de Algarve is nog lekker warm tijdens Indian summer.

9 Dalmatië

Wauw. Wat een natuur zie je hier, zeg. De Plitvice Meren, de Krka-watervallen, eiland Pag. Pak je wandelschoenen maar in. En neem ook je bikini of zwembroek mee! Klimmen, kajakken, mountainbiken? Voor avontuur zit je in Dalmatië óók goed.

Check hier campings in Dalmatië.

Voor prachtige natuur zit je tijdens Indian summer goed in Dalmatië.

10 Costa Dorada

In Spanje kun je perfect nazomeren. La Playa. Paella. Sangría. Y vino. Ik zeg: Muy bien! Maar Spanje is meer dan strand, lekker eten, goede wijn en zon. Je kunt er allerlei boeiende steden bezoeken. Een tip: Tarragona. Oké, nog een tip: Barcelona, als je die metropool nog moet unlocken. En, laten we dan ook nog een 3de tip geven. Iets verder weg, maar héél leuk: Gerona.

Bekijk hier campings aan de Costa Dorada.

September, de Indian summer periode, is perfect voor een citytrip naar Barcelona.

11 Côte d’Azur

Oeh-la-la. Flaneer over de boulevard van Saint-Tropez, Cannes of Nice. Bestel een cocktail of groot glas vin op het strand bij je camping. En geniet met volle teugen! Tip: ga hier alleen naartoe als je van extreem luxe en wuivende palmbomen houdt. ?

Check hier alle Vacansoleil camping aan de Côte d’Azur.

Aan de Côte d'Azur is het in september (Indian summer_) nog heerlijk weer.

12 Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon is de zuidelijkste regio van Frankrijk. Zonzeker? Check. Brede zandstranden? Check. Knusse havenplaatsen? Check. Heerlijk toeven hier. Maar een must do is hier zeker weten: zeekajakken.

Bekijk de campings in Languedoc-Roussillon.

Zonzeker? Dat is de Franse Languedoc-Roussillon. Perfect voor een Indian summer vakantie.

Meer inspiratie over deze bestemmingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *