Fietsen in de Mooiste Steden - Vacansoleill

5x Fietsvakantie in een wereldstad

Ontdek de stad op je fiets! Kies uit deze 5 fietsvriendelijke steden

Een stedentrip. Mmm. Even ertussenuit met je lief of beste vriend(in). Wist je dat je veel grote steden super goed per fiets kunt ontdekken? In dit blog de 5 leukste plaatsen om trappend, met een briesje in je gezicht, van te genieten.

Kopenhagen: 350 kilometer aan fietspaden

Vind je fietsen in een grote stad spannend? In de Deense hoofdstad Kopenhagen bevind je je in dé fietsmetropool van Europa. Kopenhagen heeft 350 kilometer aan fietspaden. En die zijn alleen voor fietsers. De paden liggen ook iets hoger dan de weg, waardoor ze nog veiliger zijn. Ideaal aan fietsen in Kopenhagen: bij veel fietsverhuurders kun je complete tours boeken. Je ontdekt de stad comfortabel op je fiets én je krijgt meteen tekst en uitleg. Bovendien verdwaal je zo niet én weet je zeker dat je de mooiste plekken van de stad ziet. Oók die je te voet nooit zou ontdekken. Een tip? Reserveer de fietstour van tevoren, dan heb je zeker plek.

Camping in de buurt van Kopenhagen: Feddet Strand Camping

 • Op 1 uur en 10 minuten rijden van Kopenhagen
 • De camping heeft ook een fietsverhuur
 • Tip: Fiets ook eens over het schiereiland waarop de camping ligt

Fietsen nabij Feddet Strand Camping in Kopenhagen, Denemarken

Barcelona: op de fiets naar Parc Güell

Een grote stad met brede boulevards. En het zonnetje schijnt er vrijwel altijd. Barcelona is een ideale plaats om per fiets te ontdekken. Met meer dan 250 kilometer aan fietspaden ligt de stad aan je voeten… uh trappers. Je fietst van de boulevard zo door naar de Sagrada Familia, de berg op naar Parc Güell, en weer terug voor een welverdiend wijntje en schaaltje tapas.

Bang om te verdwalen? Boek een fietstour. In Barcelona zijn tal van aanbieders van fietstours. Vaak zelfs met een Nederlandstalige gids.

Camping in de buurt: Vilanova Park

 • Op 45 minuten rijden van Barcelona
 • De camping heeft ook een fietsverhuur
 • Tip: Fiets vanaf je camping naar het leuke Sitges (in 45 minuten)

Fietsen nabij Vilanova Park in Barcelona, Spanje

Parijs: fietsen over de Champs-Élysées

Ook Parijs staat in dit rijtje. Toegegeven, de fietsvoorzieningen liggen niet op hetzelfde niveau als in Nederland. Nóg niet. Maar in 2020 wil de stad een van de beste fietssteden van Europa zijn. Dus beetje bij beetje wordt de stad steeds fietsvriendelijker. Stap daarom op je tweewieler en kar langs alle highlights van deze wereldstad. Zoals de Notre Dame, het Louvre en de Champs-Élysées!

Neem je je eigen fiets niet mee? Dat kan, maar is geen must. Ook in Parijs zijn er namelijk tal van mogelijkheden om een tweewieler te huren. En je kunt er ook kiezen voor de Vélib, een soort OV-fiets. Superhandig!

Camping in de buurt: Iris Parc Le Chêne Gris

 • Op 45 minuten rijden van Parijs (1 uur met rechtstreekse trein)
 • De camping heeft ook een fietsverhuur
 • Tip: Fiets in Parijs ook langs de Seine en eindig in Park Bois de Boulogne

Fietsen nabij Iris Parc Le Chêne Gris in Parijs, Frankrijk

Porto: op de fiets naar ‘t strand

Fietsen in Porto biedt iets meer uitdaging. Het is een heuvelige stad met smalle, kronkelige steegjes. Gelukkig zijn er ook genoeg grotere wegen waar je prima per fiets het historische en levendige stadscentrum kunt ontdekken. Het grote voordeel van Porto? Op je ‘bicicleta’ sta je al binnen 20 minuten op het strand! En dan kar je fijn langs de kleurrijke gebouwen met een fris zeebriesje in je gezicht. Tijd voor de lunch? Fiets naar de kade van de Douro. Daar vind je allerlei gezellige restaurants en bars.

Camping in de buurt: Angeiras

 • Op 20 minuten rijden van Porto
 • De camping ligt 400 meter van zee
 • Tip: Huur voordelig je fietsen (of e-bikes) in Porto

Fietsen nabij Camping Angeiras in Porto, Portugal

Maastricht: trappend langs de Maas

Uiteraard mag een Nederlandse stad in dit rijtje niet ontbreken. We kiezen voor het gezellige Maastricht. Pak je fiets en trap langs bezienswaardigheden zoals ’t Vrijthof, de Sint-Servaasbasiliek én de Maas. Ook in Maastricht kun je fietstours boeken. Zin in koffie? Bestel dan ook een stukje echte Limburgse vlaai!

Camping in de buurt: Camping Gulperberg Panorama

 • Op 30 minuten rijden van Maastricht
 • Campinggasten krijgen gratis entrée bij het naastgelegen subtropisch zwemparadijs Mosaqua
 • Tip: Fiets ook eens van de camping naar Heerlen of Aken (beide 55 minuten)

Fietsen nabij Camping Gulperberg Panorama in Maastricht, Nederland

Heb je er zin in? Vacansoleil heeft een aantal gemakkelijke (vlakke) fietsgebieden geselecteerd die zeer geschikt zijn om op je gemak te ontdekken. Bekijk ze hier.

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *